شکنجه در زندان زنان بوشهر؛ یک زندانی دیگر شهادت داد

رادیو فردا :در حالی که رئیس سازمان‌های زندان‌های ایران با تشکیک درباره گزارش‌های منتشره درباره آزار و شکنجه زنان در زندان مرکزی بوشهر گفته بود «ادعاهای عجیب» مطرح شده است، یک زندانی دیگر در یادداشت کوتاهی نوشته که در این زندان «تحت شکنجه‌ است» و از طرف مسئولان زندان «پیشنهاد صیغه موقت با مردان متمول بند مالی زندان» دریافت کرده است.

محبوبه رضایی، زندانی سیاسی که دوران حبس دو سال و نیم خود را در زندان بوشهر می‌گذراند، در نوشته خود که روز ۲۰ شهریور در اینستاگرام شبکه توانا منتشر شده است، با تایید روایت‌های سپیده قلیان، دیگر فعال مدنی که در زندان بوشهر بوده، نوشته است: «بارها تمام موارد ارعاب، شکنجه، تهدید، تعرض و تجاوز به مسئولین اطلاع داده شد» ولی « هرگز پیگیری نکردند».
سپیده قلیان در گزارش خود از زندان مرکزی بوشهر به عنوان «جایی که نزدیک آخر دنیا است» نام برد و نوشت که در این زندان موضوعاتی از جمله «صیغه موقت برخی زنان نیازمند از سوی زندانی‌های مرد بند مالی با هماهنگی مسئول بند»، «اجباری بودن حجاب جز در تختخواب» مطرح بوده و موارد متعددی از شکنجه زندانیان رخ داده است.

محبوبه رضایی با تایید روایت سپیده قلیان نوشته است که « سپیده قلیان را در جلو چشمان‌مان تهدید به قتل و تجاوز می‌کردند» و مسئولان زندان تلاش و برنامه‌ریزی می‌کردند که از خانم قلیان «اعتراف اجباری بگیرند».

روز شنبه، ۲۰ شهریور، محمد مهدی حاج محمدی، رئیس سازمان زندان‌ها در واکنش به اظهارات اخیر سپیده قلیان، در خصوص وضعیت بند زنان زندان مرکزی بوشهر، موارد مطرح شده را «ادعاهای عجیب» خواند و وعده بررسی داد.

رئیس سازمان زندان‌ها گفته است که مدیرکل بازرسی سازمان زندان‌ها را برای بررسی درستی یا نادرستی این گزارش اعزام کرده است. پیش از این هم پس از انتشار رشته توییتی درباره آزار جنسی در زندان‌ تهران، آقای حاجی‌محمدی وعده بررسی داد که تاکنون اعلام نشده که نتیجه این بررسی‌ها چه بوده است.

سپیده قلیان آبان ۹۷ به دلیل حضور در اعتراضات کارگران هفت‌تپه در شهرستان شوش بازداشت شد. او ابتدا به اهواز، بعد به تهران و از ۲۰ اسفند ۹۹ با «دست‌بند و پابند» از زندان اوین به زندان بوشهر تبعید شد.

این فعال مدنی می‌گوید گزارش اخیرش درباره زندان بوشهر تنها پنج مورد از ٢٠ موردی است که تاکنون در رابطه با بند نسوان زندان بوشهر، کتبی و شفاهی به مسئولان اعلام کرده‌ و پاسخی جز «سکوت گورستانی» نگرفته‌ است.

در هفته‌های گذشته گزارش‌های ویدئویی درباره بدرفتاری و شکنجه در زندان اوین نیز توسط یک گروه سایبری موسوم به «عدالت علی» ۳۱ منتشر شد.

این فیلم‌ها که نخستین بار توسط رادیو فردا منتشر شدند حاوی بدرفتاری با زندانیان، قاچاق مواد مخدر به درون زندان، درگیر شدن ماموران با یکدیگر و همچنین اقدام به خودکشی زندانیان است. گروه «عدالت علی» می‌گوید که این تصاویر را با هک کردن دوربین‌های امنیتی زندان اوین به‌دست آورده است.

رئیس سازمان زندان‌ها پس از این ماجرا عذرخواهی کرد و مسئولان قوه قضاییه نیز از بازداشت دو نفر از مسئولان زندان خبر دادند، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نیز اعلام کرده است که تخلف در زندان «محرز است» ولی تاکنون گزارش دقیقی درباره نحوه مواجهه با این مشکلات در زندان و راه‌حل‌های پیشنهادی احتمالی منتشر نشده است.

زندان اوین معروف‌ترین زندان ایران است که در بندهای مختلف آن زندانیان سیاسی نگه داشته می‌شوند و گزارش‌های متعددی درباره شکنجه زندانیان در این زندان منتشر شده است.

برخی از بندهای این زندان نیز تحت نظر نهادهای امنیتی نظیر سازمان اطلاعات سپاه پاسداران است که هیچ نظارتی روی آن‌ها وجود ندارد.
+12
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.