در برخی افراد تزریق واکسن کووید به تولید پادتن منجر نمی‌شود

بی بی سی :مطالعه ای در بریتانیا نشان داده است که تزریق دو دُز واکسن کووید در برخی از بیمارانی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند، به تولید پادتن کم یا غیرقابل توجهی منجر می شود.

کارشناسان هنوز نمی دانند تاثیر کم بودن پادتن از نظر ایجاد ایمنی چیست، اما می گویند که تزریق دُزهای تقویتی احتمالا برای برخی از کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند فکر خوبی است.

این شامل مبتلایان به واسکولیت می شود که داروی قوی "ریتوکسیماب" مصرف می کنند.

برخی کشورها اکنون شروع به تزریق دُزهای تقویتی کووید کرده اند.

انتظار می رود بریتانیا از ماه آینده به گروه های آسیب پذیر دز تقویتی واکسن کووید ارائه کند، اما اکنون منتظر توصیه های یک نهاد مستقل مشورتی به نام "جِی سی وی آی" است.

مطالعه اُکتاو که منابع آن را "شورای تحقیقات پزشکی" تامین کرده و توسط متخصصان دانشگاه بیرمنگام هماهنگ شده، بخشی از شواهدی است که آن نهاد مشورتی در نظر خواهد گرفت.

کسانی که در این مطالعه ثبت نام کردند شامل بیماران مبتلا به سرطان، آرتریت التهابی، بیماری های کلیوی یا کبدی و کسانی که پیوند سلول های بنیادی داشته اند می شود.

یافته های آزمایشگاهی به روی نمونه های خونی ۶۰۰ داوطلب که در نشریه پزشکی لانست منعکس شده حاکیست:
 
  •     سیستم ایمنی ۴۰ درصد بعد از دو دز استرازنکا یا فایزر واکنشی غیر ایده‌آل نشان می دهد
 
  •     در میان این گروه ۱۱ درصد چهار هفته بعد از تزریق دز دوم هیچ پادتن قابل مشاهده ای تولید نمی کنند - خیلی از اعضای این گروه افراد مبتلا به واسکولیت بودند که ریتوکسیماب مصرف می کردند

اما ۶۰ درصد، پادتن قابل مقایسه با افراد جوان سالم تولید کردند و همه آنها دارای میزان ایده‌آل نوع دیگری واکنش سیستم ایمنی به نام "سلول های تی" بودند که می تواند عفونت ویروس کرونا از بدن را پاک کند.

تحقیقات اخیر با استفاده از داده های واقعی میزان ابتلا به کووید در بیش از یک میلیون فرد آسیب پذیر حاکیست که واکسن های کرونا برای افرادی که بیماری های زمینه ای دارند بسیار موثر است، به طوری که خطر دچار شدن به علائم کووید-۱۹ را ۹۰ درصد کاهش می دهد.

پروفسور اِلِنور رایلی کارشناس ایمنی شناسی و بیماری های عفونی در دانشگاه ادینبورو گفت: "از آنجا که سلول های تی به خصوص در جلوگیری از ابتلای شدید به بیماری و بستری شدن موثرند، انتظار داریم که واکسن همچنان حفاظت ملموسی برای این گروه آسیب پذیر فراهم می کند."

پروفسور چارلز سوانتون از مرکز تحقیقات سرطان بریتانیا گفت: "می دانیم این نتایج می تواند برای کسانی که از نظر بالینی آسیب پذیر هستند نگران کننده باشد، اما همه کسانی برای سرطان تحت درمان هستند باید همچنان به توصیه پزشک خود توجه کنند و ما همه را به زدن واکسن تشویق می کنیم."
+8
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    داش آکل2 - تهران، ایران
    معلومه وقتی تنها هدف پوله، همه باید واکسن آشغال رو بزنن و اینقدر بزنن تا جونشون درآد. غیر از سیاستمداران دنیا که هیچ ویروسی ترتیبشون رو نمیده.
    1
    6
    ‌سه شنبه ۹ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۰:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.