مقاله مسیح علینژاد در روزنامه واشنگتن پست در مورد طالبان : ما شروع این فیلم را ۴۲ سال پیش در ایران دیدیم

یکی از افراد مسلح طالبان در برابر پوستر مخدوش شده یک آرایشگاه زنانه در شهر کابل، (۲۷ مرداد ۱۴۰۰)صدای آمریکا :مسیح علی‌نژاد، روزنامه‌نگار، فعال حقوق زنان، و مجری و مفسر برنامه تبلت صدای آمریکا، در مطلبی در بخش دیدگاه‌های روزنامه واشنگتن پست می‌نویسد، بیانات ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در کابل، و تلاش او برای اطمینان دادن به جامعه جهانی نسبت به رعایت حقوق بشر، آزادی بیان، و حقوق زنان در حکومت طالبان، یادآور هولناک وعده‌های آیت‌‌الله روح‌الله خمینی، رهبر انقلاب اسلامی، به مطبوعات غربی پیش از به قدرت رسیدن او در ایران است.

نویسنده اشاره می‌کند که آیت‌‌الله خمینی تا قبل از بازگشت به ایران در بهمن ۱۳۵۷، می‌خواست علاوه بر ناظران غربی، به همدستان لیبرال خود، از جمله شمار کثیری از زنان فعال، نیز نسبت به برابری زنان و مردان، آزادی زنان در انتخاب نوع پوشش‌شان، و سایر موارد اطمینان خاطر بدهد.

خانم علی‌نژاد می‌نویسد: «با این حال، وقتی اسلامگرایان حاکم شدند واقعیت دیگری ظاهر شد. زنان قاضی، از جمله شیرین عبادی، که بعدا در سال ۲۰۰۳ جایزه نوبل صلح دریافت کرد، اخراج شدند. فعالیت زنان خواننده ممنوع شد و مقامات، برخی از فعالیت‌های ورزشی را برای زنان ممنوع کردند. مهم‌تر از همه، حجاب اجباری عرضه شد. زنان و دخترانی که در برابر حجاب اجباری مقاومت کردند، از ادامه تحصیل محروم شدند. به آنها اجازه کار داده نمی‌شد و آنها دستگیر می‌شدند.»

نویسنده می‌افزاید مجازات شرعی برای نداشتن حجاب، ۷۴ ضربه شلاق است و چندین فعال حقوق زنان صرفا به دلیل مخالفت با حجاب اجباری به حبس‌های طویل‌المدت محکوم شدند.

خانم علی‌نژاد می‌نویسد: «زنان، بهتر از بسیاری دیگر، گروه‌های اسلامگرا را درک می‌کنند؛ چرا که آنها از وخیم‌ترین پیامدهای آن رنج می‌برند. جنگ اسلام‌گرایان پیشتر و بیشتر از همه، با زنان است.»

خانم علی‌نژاد می‌نویسد علی‌رغم تفاوت‌های بسیار میان مذاهب شیعه و سنی، بی‌حرمتی نسبت به زن یکی از اصول عقیدتی مشترک آنها است، و شهادت‌های عینی بسیاری که از هنگام قدرت گرفتن طالبان در کابل دریافت کرده است، نشان می‌دهد حقوقی که زنان طی دو دهه اخیر کسب کرده‌‌اند، در خطر از میان رفتن قرار دارد. به بسیاری از زنان متخصص و حرفه‌ای گفته شده است در منزل بمانند.

روز چهارشنبه، آریانا سعید، یکی از مشهورترین خوانندگان موسیقی پاپ افغانستان، در حالی که در یک هواپیمای نظامی در کنار دیگران چپیده بود، در حال ترک کابل دیده شد. او حالا می‌‌ترسد که هرگز قادر نباشد به منزل حقیقی خود که در پایتخت افغانستان قرار دارد، باز گردد.

خانم علی‌نژاد، آریانا سعید را تجسم امیدهای بسیاری از افغانستانی‌ها و زنی که بسیاری از تابوها را شکست توصیف می‌کند. شاید مشهورترین مورد مربوط به سپتامبر ۲۰۱۵ و زمانی باشد که او در استادیوم مملو از مردان تماشاگر در کابل، سرود ملی افغانستان را بدون آن که حجاب داشته باشد، اجرا کرد. نویسنده یادآور می‌شود که در دوران حکومت طالبان در افغانستان، ورود زنان به این استادیوم ممنوع بود، چه رسد به خوانندگی آنها.

خانم علی‌نژاد با یادآوری سرکوب تظاهرات صدهزار نفری زنان در تهران در اسفند ۱۳۵۷ علیه فرمان حجاب اجباری آیت‌الله خمینی، می‌نویسد: «طالبان از هم‌اکنون تصاویر زنان را از روی اعلان‌های تبلیغاتی و بیلبوردها، پاک می‌کنند و به زودی، زنان را از صحنه‌ اجتماعی حذف خواهند کرد. ما شروع این فیلم را ۴۲ سال پیش در ایران دیدیم و هنوز هم ادامه دارد.»
+73
رأی دهید
-7

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۸
    nooshin tehrani - روم، ایتالیا

    خانم علی نژاد، اریانا سعید در انگلیس زندگی میکند و برای خواندن سرود ملی افغانستان در استادیوم، به افغانستان دعوت شده بود و دوباره هم به انگلیس برگشت. شما چطور ایشان را در حال فرار در هواپیمادیدید
    42
    4
    یکشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۵:۵۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    shirzan - برلین، آلمان

    [::nooshin tehrani - روم، ایتالیا::]. هموطن عزیز کاش قبل از اینکه کامنت بزاریم یک جستجو در اینترنت کنیم . خانم آریانا در خارج از افغانستان زندگی میکرد ولی به افغانستان رفت و آمد داشت و با یک جستجوی کوچک میتونید در اینترنت شرح فرارش از افغانستان بعد از آمدن طالبان را بخونید.
    4
    32
    یکشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۳۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه
    حرف درست ولی یادتون رفته خودتون اصلاح طلب بودید و امید داشتید سید خندان این حکومت را اصلاح کند بعد هم که به انگلیس رفته بودید با کلاه در برنامه ها ظاهر می شدید که موهای وزوزی شما را کسی نبیند الان هم از یک طرف بودجه می گیرید علیه جمهوری اسلامی از طرف دیگر شوهرتان هم که نایاکی است با این همه تناقض چه کنیم
    16
    15
    یکشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    kakolzari - لندن، انگلستان
    با کمال احترام به کسانی که این اتفاق را با انقلاب ۵۷ و حمله اعراب تشبیه میکنن. بنظر من فتح کابل بیشتر شبیه فتح مکه در صدر اسلام بود. انجا هم کسی نجنگید و همه از وحشت اسلام اوردند. البته اگر هواپیما و فرودگاه ان زمان هم بود مسلما ابوسفیان پیش از رسیدن سپاه محمد میگریخت.
    1
    20
    یکشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    shirzan - برلین، آلمان
    [::آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه::]. هموطن عزیز اول انقلاب هم بالای هشتاد درصد هم به جمهوری اسلامی رای دادند هیچکدوم حق نداشتند که عقیده شون رو در طی سالها عوض کنند؟ اینکه ایشون اول کلاه میزاشتند هم خودشون توضیح دادند که به علت سالها عادت به پوشاندن مو یکباره نمیتونستند موهاشون رو نشون بدند و این دور از اخلاق هست که کسی رو به خاطر ظاهری که ما نمی پسندیم (بقول شما مو وز وزی ) مورد استهزار قرار بدیم احتمالا در ظاهر من و شما هم مواردی هست که مورد پسند هر کس نیست . این که شوهر ایشون در نایاک هست یانه رو من نمیدونم اما اگر اینطور باشه احترام من به ایشون بیشتر میشه که اون دوران گذشته که چون شوهر یک عقیده رو داره حتما همسرش هم باید هم عقیده اون باشه. این قابل تحسین هست که هر کس عقیده خودش رو داشته باشه
    3
    17
    یکشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    بار‌ها گفتم .دوباره. اینقدر خود را با افغانستان مشغول نکنیم. طالبان به اندازه کافی‌.در مملکت خود داریم. آنکه بین شیخ علی‌ و مولا عمر فرق می‌‌گذارد. اندر خم یک کوچه است.از قساوت و جنایت .هیچ فرقی با هم ندارند. اگر می‌‌بینید. ما هنوز.مثل افغانستان نیستیم. چون ما یک دوران ۳۷ ساله داشتیم. خود را با طالبان خود مشغول نکنیم.افغانستان تمام شد. یک فرصت مناسب داشتند. استفاده نکردند. حالا به هر دلیلی. بی‌ سوادی.اشتباه. کم فرهنگی.هر کس یک عقیده دارد.من که همه این جریان را. از صدقه سر حزب کمونیست افغانستان می‌‌بینم. که با کودتا بر ضد ظاهر شاه. این همه این مملکت را به این فاجعه کشاند. کمی تاریخ بد نیست. می‌‌دانستید که افغانستان بزرگترین تولید کننده شراب برای صادرات بود.؟ صنعت توریست آن مثل ترکیه امروز بود.؟ میلیون‌ها توریست. از طرق ایران و افغانستان به تبت و هیمالیا می‌‌رفتند؟ غصه ما امروز درد افغانستان نیست. همان گونه.که عراق .لبنان. یمن فلسطین نیست. بلکه در این است.اگر همین جوری پیش رود. چند سال دیگر برای رفتن از ال هواز به خراسان بزرگ. ویزا لازم داریم.
    3
    15
    یکشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    زمانی‌ بود. برای رفتن به خراسان می‌‌باید.اول به روسیه.از آنجا به ترکمنستان و از آنجا به خراسان. تا رضا شاه آمد. و به ما نشان داد. نه. راه میان بور هم وجود دارد.از وسط ایران.دشمن ایران شیخ علی‌ است.در حال حاضر. نه مولا عمر.اگر رضا شاه دیگر آمد.بقیه دیگر خودش درست میشود. آنکه فکر تبریز. خراسان بزرگ. ال اهواز دارد. دوباره زیر پتو پنهان.یادتان رفته؟ همین ۴۰ سال پیش بود. تا جزام آمد.
    3
    12
    یکشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.