نمایشگاه «ایران شکوهمند» در لندن ، بازتاب بیش از ۵۰۰۰ سال تاریخ ایران

نمایشگاه ایران شکوهمند در قلب لندن، بازتاب دهنده بیش از 5 هزار سال تاریخ، فرهنگ، هنر و تمدن ایرانی است. این نمایشگاه به سه بخش ایران باستان، ایران دوران اسلامی و دوران معاصر تقسیم می‌شود. ویژگی اصلی این نمایشگاه، به نمایش گذاشتن این سه دوره در امتداد هم به بیننده کمک می‌کند تا یک درک جامع از روند تغییرات فرهنگی و هنری از ایران داشته باشد.

در میان اکثر علاقه‌مندان به تاریخ، بخش پیش از اسلام ایران بسیار پررنگ‌تر به نظر می‌رسد. اما در این نمایشگاه سعی شده تا مخاطب خارجی تأثیر هنر ایرانی در دوران اسلامی را بیش از پیش درک کند.

در بدو ورود به نمایشگاه شما با آثاری با قدمت بیش از 3200 سال پیش از میلاد مسیح مواجه می‌شود. آثاری که نمایانگر بلندای تاریخ تمدن ایرانی است. این بخش از زمان پیدایش خط یعنی 3200 پیش از میلاد تا زمان آغاز سلسله هخامنشیان را در بر می‌گیرد. نام این بخش ظهور ایران است.

برخی آثار به دوران عیلامی مربوط می‌شود. برای مثال تندیسی از این دوران در نمایشگاه وجود دارد که مربوط به شاه و ملکه است که به نظر می‌رسد در حال نیایش هستند. احتمالاً این تندیس‌ها را در نیایشگاه‌ها قرار می‌دادند. اشیای دیگری مانند ظروف طلایی کشف شده در جنوب دریای خزر نیز در این بخش به نمایش در آمده است.

بخش دوم نمایشگاه به دوران هخامنشیان اختصاص داده شده است. یعنی از حدود 550 پیش از میلاد که کوروش کبیر امپراتوری هخامنشی را بنیان نهاده، شروع می‌شود و تا زمان حمله اعراب به ایران را شامل می‌شود. در این بخش یک مجموعه گچی از نقوش دیواری تخت جمشید وجود دارد. اصل این نقوش در موزه لوور پاریس قرار دارد اما به سفارش موزه «ویکتوریا اند آلبرت» کپی گچی آن ساخته شده و برای اولین بار است که به نمایش در می‌آید. ما می‌دانیم که این نقوش در آن زمان رنگی بودند. به همین دلیل برگزارکنندگان سعی کردند تا با تاباندن نورهای رنگی بر روی این نقوش، بیننده را به همان دوران ببرند تا درکی واقعی از رنگ‌ها و دیوارهای هخامنشی داشته باشد.

وجود آثاری سفالی، فلزی و شیشه‌ای که با ظرافت خاصی طراحی و ساخته شده‌اند نشان می‌دهد که فن و هنر در دوران ایران باستان و 2500 سال پیش از میلاد مسیح بسیار پیشرفته بوده است. ساخت برخی از این اشیا حتی امروز هم بسیار سخت و پیچیده است.

یکی دیگر از اشیای مهم دوران هخامنشی که جلب نظر می‌کند، ارابه زرین است. «ارابه زرین» یکی دیگر از آثار دوره هخامنشی است که با جزئیات بسیار ساخته شده است. روی این قطعه می‌توان آثار جوش خوردن را دید که یک شاهکار فنی در آن دوران محسوب می‌شود.
+18
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.