ابراهیم رئیسی در مراسم تحلیف: از هر طرح دیپلماتیک برای لغو تحریم‌ها حمایت خواهیم کرد

ابراهیم رئیسی در مراسم تحلیف. تهرانصدای آمریکا :ابراهیم رئیسی عصر روز پنجشنبه ۱۴ مرداد در میان تدابیر شدید امنیتی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی ایران سوگند خورد که به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران «پاسدار حقوق مردم» باشد.

رئیسی پس از ادای سوگند در یک سخنرانی مدعی شد:«ما مدافع واقعی حقوق بشر هستیم» چه در آمریکا و چه در آفریقا. رئیس جمهوری اسلامی ایران وعده داد اوضاع اقتصاد ایران در «دولت مردمی» او بهبود یابد.

 او در مورد سیاست خارجی دولت خود گفت: «قدرت جمهوری اسلامی ایران در منطقه امنیت ساز است»  و از این قدرت  برای مقابله با «دولت های سلطه گر» استفاده خواهد شد. رئیسی افزود او دست دوستی به سوی کشورهای همسایه دراز می کند.

رئیسی برنامه هسته ای جمهوری اسلامی را «کاملا صلح آمیز» دانست و گفت ایران سلاح اتمی را به فتوای رهبر جمهوری اسلامی بر خود حرام می داند. رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت:«تحریم ها باید لغو گردد و از هر طرح دیپلماتیک که این هدف را محقق کند حمایت می کنیم.»

در مراسم تحلیف، مقامات ارشد جمهوری اسلامی از جمله رییس قوه قضاییه و اعضای شورای نگهبان، و مهمانان داخلی و خارجی حضور دارند. محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در ابتدای این مراسم «به نمایندگی از مردم ایران» به مهمانان خارجی مراسم خوشامد گفت و «مدیریت جهادی» را راه حل «تمام مشکلات مادی و معنوی» دانست. قالیباف افزود: «ما می‌دانیم ناکارآمدی‌های اشباع شده تا چه میزان  به اعتماد مردم لطمه زده است و می‌دانیم بار مشکلات اقتصادی و معیشتی چقدر بر شانه مردم خصوصاً  قشر متوسط  و ضعیف سنگینی می‌کند.»

غلامحسین اژه ای، رئیس قوه قضاییه نیز پس از قالیباف سخنرانی کرد و از آمادگی قوه قضاییه برای همکاری با ابراهیم رئیسی به منظور «مبارزه بی امان با فساد» خبر داد.

برهم صالح رئیس جمهوری عراق، ویاچسلاو والودین رییس مجلس دومای روسیه، ایمن بن عبدالرحمن نخست وزیر الجزایر، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان، اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس و اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان از بلندپایه ترین مقام هایی هستند که برای حضور در مراسم تحلیف وارد تهران شدند.

پیش تر مقامات ایران گفته بودند هیاتی از عربستان در این مراسم حضور خواهد داشت، اما هیچ یک از مقامات ریاض در این مراسم شرکت نکرده اند.

رئیسی پیش از شروع مراسم تحلیف با برخی مهمانان خارجی از جمله روسای جمهور عراق و افغانستان دیدار و گفت وگو کرد. رئیسی در دیدار با رئیس جمهوری افغانستان به اشرف غنی گفت ایران آماده است به افغانستان «در مسیر ایجاد صلح پایدار و جلوگیری از خونریزی» کمک کند.

ابراهیم رئیسی در دیدار با رئیس جمهوری عراق نیز به آقای صالح گفت: «ایران یار روزهای سخت عراق است.» رئیسی همچنین با ویاچسلاو والودین، رییس مجلس دومای روسیه، دیدار کرد و خواهان «توسعه همه جانبه» روابط تهران و مسکو شد.

سازمان عفو بین‌الملل، یک روز پیش از برگزاری مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی، در توییتی نوشت که «جنایات علیه بشریت» بر این مراسم سایه انداخته است.

این نهاد همچنین خواستار انجام «تحقیقات کیفری» به دلیل نقش آقای رئیسی در «جنایات علیه بشریت» در رابطه با «کشتار ۶۷» شده است.

سازمان عفو بین الملل، شماراعدام شده‌های آن سال را حدود ۵ هزار نفر اعلام کرده و در گزارشی در سال ۲۰۱۸ گفت که «آمار واقعی می‌تواند بیشتر باشد.»

در این میان، تصمیم اتحادیه اروپا برای فرستادن نماینده خود به مراسم تحلیف با واکنش های منفی بسیاری همراه بوده است. نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، هم روز سه شنبه رئیسی را «افراطی‌ترین مقام ایرانی تا به امروز» خواند و خطاب به اتحادیه اروپا گفت: «شما نمی‌توانید از حقوق بشر حرف بزنید و همزمان یک قاتل، یک دژخیم را که صدها نفر از مخالفان رژیم را ترور کرده است، تکریم کنید.»

مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی در میان تدابیر شدید امنیتی برگزار می شود. حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران، به خبرگزاری فارس گفته است «تمامی ماموران فرماندهی انتظامی پایتخت در آماده‌باش کامل هستند و تمام مسیرهای منتهی به مجلس مسدود شده است.»

یک مقام استانداری تهران هم روز چهارشنبه گفت ادارات، بانک ها، و شرکت‌های خصوصی برای ایجاد «سهولت تردد و روان سازی ترافیک در برگزاری مراسم تحلیف ریاست جمهوری» تعطیل هستند. سازمان هواپیمایی کشور هم اعلام کرده فرودگاه‌های تهران همزمان با مراسم تحلیف مدتی بسته خواهد شد.

مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی به عنوان هشتمین رئیس جمهوری ایران روز سه شنبه از سوی آیت الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی برگزار شد. در این مراسم آقای خامنه‌ای ضمن تمجید از رئیسی، خواستار تشکیل فوری دولت او شد.
ابراهیم رئیسی، رهبر جمهوری اسلامی را 'امام خامنه‌ای' خواند
ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور جدید ایران در مراسم تحلیف، رهبر جمهوری اسلامی را "امام خامنه‌ای" خواند.
 
این نخستین بار است که یکی از روسای جمهوری در ایران، آقای خامنه‌ای را با عنوان "امام" توصیف می‌کند.
 
"امام" از جمله عناوین مذهبی است که در ادبیات رسمی جمهوری اسلامی تاکنون تنها برای آیت‌الله خمینی استفاده شده است و تنها رسانه‌های تندروی هوادار آقای خامنه‌ای، او را "امام خامنه‌ای" می‌خوانند.
 
آقای رئیسی از چهره‌های نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی است.
قالیباف، ابراهیم رئیسی را 'حجت‌الاسلام' خواند
محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در سخنرانی آغازینش در مراسم سوگند ریاست جمهوری، ابراهیم رئیسی را "حجت‌الاسلام" خواند.
 
در حال حاضر علاوه بر رسانه‌های اصولگرا مانند خبرگزاری‌های فارس، خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) نیز آقای رئیسی را "آیت‌الله" توصیف میکنند.
 
اما همچنان بر سر رتبه مذهبی آقای رئیسی در میان روحانیون شیعه در بین رسانه‌ها اختلاف نظر وجود دارد و برخی از آنها - از جمله خبرگزاری مهر - او را "حجت‌الاسلام" می‌خوانند.
 
روند اهدای این عناوین و رتبه‌های مذهبی در میان روحانیون شیعه، یک روند سنتی است و شفافیت کافی درباره آن وجود ندارد.
+8
رأی دهید
-66

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۲
    Lincoln - کورنوال، انگلستان

    البته کسی اینطور فکر نکنه منظورش از هر طرح دیپلماتیک اینه:گروگان گیری،آدم کشی،گروکشی ،تهدید ،به اتمام رساندن بمب اتم،شروع یه جنگ کذایی دیگه و به باد دادن جان ده ها هزار نفر و سرمایه های مردم ایران و...
    2
    39
    ‌پنجشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۲
    Lincoln - کورنوال، انگلستان

    این قسمت مهم فراموش کردم ،بخشیدن قسمت های مهم از خاک و امکانات ایران به عنوان باج به کشورهای دیگر،بسن قراردادهای مضحک بیشتر برای چند سال بیشتر حکومت کردن.لیست سیاستهای آخوندهای پست تر از پست انتها نداره
    3
    34
    ‌پنجشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    Akhond zed Iran - توکیو، ژاپن

    التماس برای برداشتن تحریمهای بیت رهبر محبوب بی پروستات یادت نره.
    4
    34
    ‌پنجشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    مدافع حق - مادرید، اسپانیا
    درست میگه پاسداری از حقوق اقلیت حاکم به کشور رو میگه حقوق همون چند میلیون که بهش رای دادن
    0
    6
    ‌پنجشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    kakolzari - لندن، انگلستان
    پیغمبرشان در طول عمر پر بار و‌شهوتش فقط یک بار دیپلماسی داشت انهم درواقع گروگانگیری اهل مکه در مدینه و رها کردنشان در عوض فدیه بود. هر کس هم که فدیه اش را نمیدادند گردن میزد.حالا بفرمایید مذاکره کنید با اخوند !!!
    1
    7
    ‌پنجشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.