نگرانی مسئولان ایرانی : اینترنت ماهواره‌ای ممکن است تا یک سال دیگر به کشور ما بیاید

 از طریق پروژه استارلینک همه مردم جهان بدون محدودیت به اینترنت دسترسی خواهند داشترادیو فردا :رسول جلیلی، عضو شورای عالی فضای مجازی ایران، روز دوشنبه ۱۱ مرداد، گفت که «اینترنت ماهواره‌ای ممکن است تا یک سال دیگر به کشور ما بیاید» و افزود که «نباید بگذاریم ترس از فناوری نوین قدرتمند»، مقررات‌گذاری جمهوری اسلامی برای فضای مجازی را «کند یا متوقف کند.»

رسول جلیلی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، فناوری اینترنت ماهواره‌ای را «تهدیدی» برای «نقض حکمرانی» جمهوری اسلامی ایران و به باور او،‌ «دیگر کشورها»، دانست و تأکید کرد که «نمی‌توان ظهور فناوری‌های جدید مانند اینترنت ماهواره‌ای را از نظر دور داشت.»

اشاره او به فناوری استارلینکِ (ستاره‌پیوند) شرکت آمریکایی اسپیس‌ایکس است که قرار است مردم همه کشورهای جهان بتوانند با آن بدون فیلترینگ به اینترنت دسترسی پیدا کنند.

هم‌اکنون ماهواره‌های استارلینک همه‌جای کره زمین را پوشش می‌دهند، اما برای رسیدن به سرعت بیشتر و تأخیر کمتر، باید تعداد ماهواره‌ها افزایش پیدا کند. در هدف نهایی قرار است ۱۲ هزار ماهواره در مدار قرار گیرد.

ماهواره‌های استارلینک در فاصله ۵۰۰ کیلومتری از زمین قرار دارند و به‌صورت شبکه به هم متصل هستند.

ایلان ماسک، مدیر شرکت اسپیس‌ایکس ماه ژوئن امسال خبر داد که هم‌اکنون ۶۹ هزار مشتری به شبکه استارلینک وصل شده‌اند و خدمات اینترنتی آن از ماه اوت، یعنی ماه جاری میلادی، برای همه جهان، به‌جز منطقه قطب شمال و قطب جنوب، در دسترس خواهد بود.

او پیش‌بینی کرد که ظرف ۱۲ ماه آینده نیم میلیون نفر از مردم جهان به اینترنت ماهواره‌ای «استارلینک» متصل خواهند شد.

پیش از این در ۲۶ بهمن ۹۹، ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی ایران، اظهار داشت که با آمدن اینترنت ماهواره‌ای ممکن است «کل شبکه ملی اطلاعات به خطر افتد» و خبر داد که کارگروهی برای «مواجهه» با اینترنت ماهواره‌ای تشکیل شده است.

جمهوری اسلامی سال‌هاست که طرحی برای جدا کردن اینترنت مورد استفاده کاربران داخلی از شبکه جهانی وب در دستور کار قرار داده و بخش‌هایی از این طرح با عنوان «شبکه ملی اطلاعات» رونمایی شده است.

در مورد جزئیات این‌که کارگروه یادشده چگونه می‌خواهد با پروژه استارلینک مقابله کند تاکنون خبری منتشر نشده است.

رسول جلیلی، عضو شورای عالی فضای مجازی ایران، روز دوشنبه در ادامه سخنانش ابراز امیدواری کرد که در سطح «بین‌المللی» برخی کشورها به «مقابله» با اینترنت ماهواره‌ای اقدام کنند.

سخنان آقای جلیلی در مورد نزدیک بودن احتمالی دسترسی مردم در ایران به اینترنت بدون محدودیت ماهواره‌ای در حالی بیان می‌شود که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، چندی پیش در سخنانی فضای مجازی در ایران را «ول و رها» خواند و از محدود نکردن آن توسط نهادهای مسئول انتقاد کرد.

در راستای این سخنان آیت‌الله خامنه‌ای، مجلس شورای اسلامی در روزهای اخیر، به‌رغم مخالفت‌های گسترده کاربران ایرانی شبکه‌های اجتماعی، رای داد که برای محدودتر کردن اینترنت در ایران،کمیسیون ویژه‌ای درباره اجرایی شدن طرح موسوم به «صیانت از حقوق کاربران در فضای‌ مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های‌ اجتماعی» تصمیم‌گیری کند.
+38
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۳
    داش آکل2 - تهران، ایران
    البته خیال مسًولین تخته چون با این سرعتی که اینا دارن مردم و مملکتو از بین میبرن تا یکسال دیگه ایرانی باقی نمونده که اینترنت احتیاج داشته باشه.
    2
    21
    ‌سه شنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۴:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    Nakamichi - لندن، انگلستان
    این احمق ها جوری حرف میزنن انگار مثلا این تکنولوژی رو یک دولت ساخته برای دسترسی مجانی مردم به اینترنت آزاد..بابا استارلینک یک بیزنس خصوصی هست صاحبش هم ایلان ماسک و مثل هر بیزنس دیگه،هدفش درآمدزایی هست.حالا چون هدف پروژه پوشش کل زمین هست ایران هم تحت پوشش هست بعدش هم هزینه بسیار بالایی داره که چند برابر هزینه ماهانه اینترنت پرسرعت عادی در اروپا هست،یعنی ماهی ۱۰۰ دلار باید اشتراک داد که میشه ماهی ۲.۵ میلیون تومن (اینترنت پرسرعت عادی ماهی ۳۰ دلاره ) تازه اگه اصلا امکان پرداخت از ایران باشه که معمولا نیست.و دستگاه گیرنده اش هم ۶۰۰ دلاره یعنی ۱۵.۵ میلیون تومن،کی تو‌این وضع اقتصادی ایران اینجور پولی ماهانه میده بابت اینترنت؟ جز درصد انگشت شمار مرفهین بی درد و میلیاردرها.
    1
    8
    ‌سه شنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.