شرکت ها و محققان در پی ساخت واکسن کرونا به شکل قرص و اسپری

 آیا واکسن کرونا به شکل قرص یا اسپری به زودی در دسترس قرار می‌گیرد؟ یورونیوز :در حال حاضر درمان‌ها برای پیشگیری از بیماری کووید-۱۹ از طریق تزریق واکسن انجام می‌شود اما در آینده این واکسن‌ها می‌توانند تبدیل به قرص شوند یا اسپری استنشاقی باشند.

اینگمو اندرسون، شیمی‌دان سوئدی در دهکده مدیکون، یکی از بزرگترین مراکز علمی در جنوب این کشور، یک اسپری پلاستیکی اندازه نصف جعبه کبریت را در دست دارد.

تیم وی امیدوار است که این محصول کوچک بتواند نقش مهمی در مبارزه جهانی با ویروس کرونا داشته باشد. این ابتکار به مردم اجازه می‌دهد که نسخه‌های پودری واکسن کووید را در خانه مصرف کنند.

یوهان وابورگ، مدیرعامل شرکت که معمولا اسپری‌های استنشاقی را برای بیماران مبتلا به آسم تولید می‌کند به بی‌بی‌سی جهانی می‌گوید: «تولید آن آسان و ارزان است.»

وی اضافه می‌کند: «شما یک نوار پلاستیکی کوچک روی جعبه را برداشته تا دستگاه استنشاق واکسن فعال شود و سپس آن را در دهان خود قرار می‌دهید و نفس عمیق می‌کشید و آن را استنشاق می‌کنید.»

شرکت ایکونوو با یک شرکت تحقیقاتی دیگر در زمینه ایمنی‌شناسی در استکهلم در این زمینه همکاری می‌کند. پیش از این شرکت آی‌اس‌آر (ISR) یک واکسن در شکل پودر خشک علیه کووید-۱۹ تولید کرده است.

این شرکت از پروتئین ویروس کرونا برای ساخت واکسن خود استفاده کرده که ماندگاری آن تا دمای ۴۰ درجه سانتی‌گراد است.

این واکسن تفاوت عمده‌ای با واکسن‌هایی دارد که از سوی سازمان جهانی بهداشت تایید شده‌اند و همه به صورت مایع هستند و ماندگاری آن در دماهای پایین‌تر است.

به‌طور مثال واکسن تولیدی شرکت‌های بیون‌تک-فایزر باید در ویال‌های شیشه‌ای در دمای منفی ۷۰ درجه سانتی‌گراد نگهداری شوند در غیر اینصورت کارایی خود را از دست خواهند داد.

اولا وینکوئیست، بنیانگذار شرکت آی‌اس‌آر و استاد ایمونولوژی در انستیتوی کارولینسکا سوئد می‌گوید: «تغییر دهنده بازی این است که شما می‌توانید واکسن پودری را خیلی راحت و بدون زنجیره سرما توزیع کنید.»

این شرکت در حال حاضر واکسن‌های خود را در جهش‌های بتا (آفریقای جنوبی) و آلفا (بریتانیا) کرونا آزمایش می‌کند.

این شرکت اعتقاد دارد که این نمونه واکسن در واکسیناسیون در آفریقا جایی که در حال حاضر هیچ تولید کننده واکسن وجود ندارد می‌تواند مفید واقع شود و آب و هوای گرمتر و منابع محدود برق باعث ایجاد چالش‌های اساسی در هنگام ذخیره‌سازی یا تحویل واکسن‌های کووید-۱۹ نمی‌شوند.

با این حال هنوز برای گرفتن تاییدیه مجامع بین‌المللی راه باقی مانده است. چراکه این واکسن همچنان در مراحل انجام آزمایش‌های ابتدایی است. این دو شرکت سوئدی در حال حاضر بودجه کافی را برای شروع آزمایش‌های بالینی تامین کرده‌اند.
واکسن‌های دیگر غیر تزریقی
این شرکت سوئدی تنها شرکت در دنیا نیست که به دنبال واکسن‌های غیر مایع و تزریقی است. شرکت اسرائیلی اورامد فارماسیتیکال آماده است در همکاری با هند آزمایش بالینی نسخه خوراکی واکسن کووید-۱۹ را در تل‌آویو آغاز کند.

این شرکت داروسازی نسخه خوراکی تک دُزی واکسن احتمالی شرکت پریماس بیوتک هند را تولید کرده است. پیش از این اعلام شده بود که این واکسن در آزمایش‌های ابتدایی روی حیوانات پادتن ایجاد کرده است.

شرکت ایمونیتی‌بیو (ImmunityBio) مستقر در کالیفرنیا چند روش توزیع برای واکسن جدید خود را آزمایش می‌کند که شامل کپسول، قرص زیر زبانی، اسپری استنشاقی از راه بینی است.

کار این شرکت در عرصه بیوتکنولوژی تمرکز روی درمان‌های سرطان است اما حالا با توجه به بیماری همه‌گیر کرونا برای درمان و پیشگیری از این بیماری دست به کار شده است. این شرکت در مرحله آزمایش بالینی واکسن خود قرار دارد.

واکسن‌های این شرکت هم پروتئین اسپایک (تاجدار) بیرونی ویروس و هم پروتئین درونی ویروس را هدف قرار می‌گیرد و بنابراین علاوه بر تولید پاتن می‌تواند سلول‌ها دارای حافظه بی و سلول‌های تی را نیز فعال کند بنابراین فرد طولانی‌تر ایمن می‌شود و در برابر جهش‌های ویروس نیز تا حد زیادی محافظت می‌شود.

علاوه بر این شرکت‌ها چندین شرکت و موسسه دیگر نیز در حال مطالعه روی واکسن‌های غیرتزریقی هستند. این واکسن‌ها به منظور پیشگیری از بیماری کووید-۱۹ در حال طی مراحل آزمایشی است با این حال شرکت‌هایی مانند فایزر نیز هستند که روی درمان این بیماری با قرص یا اسپری کار می‌کنند. تاکنون درمان‌های محدودی روی این بیماری کارایی داشته است.

فن‌آوری پودر به جای واکسن مایع می‌تواند به کاهش برق مورد نیاز برای یخچال‌های نگهدارنده کمک کند همچنین افرادی که از تزریق با سوزن وحشت دارند نیز در این روش به راحتی می‌توانند واکسینه شوند و از سوی دیگر گزینه‌ای «سبزتر» برای جایگزینی با واکسن‌های مایع است.
+6
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.