با علت های متفاوت درد مثانه آشنا شوید

درد مثانه می‌تواند نشانه ای از عفونت جزئی تا یک بیماری جدی مانند سرطان باشد. علائم آن ممکن است از ناراحتی در ناحیه تحتانی شکم تا سوزش ادرار باشد.

به گزارش Everyday Health؛ خبر خوب این است که سرطان مثانه یک سرطان نادر است و درد مثانه معمولاً جدی نبوده و در اغلب موارد قابل‌درمان است. اما این بدان معنا نیست که درد یا فشار در لگن یا پایین شکم را نادیده بگیرید.

عفونت‌های دستگاه ادراری (UTIs): درد مثانه ناشی از عفونت ادراری، همراه با ادرار مکرر و دردناک است. علائم به طور معمول شامل دردهای عضلانی، درد شکم، خستگی و ضعف است. مراجعه به پزشک برای مبتلایان اهمیت زیادی دارد. زیرا درمان با آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند نیتروفورانتوئین یا تری‌مئوپریم و سولفامتوکسازول معمولاً می‌تواند عفونت دستگاه ادراری را پاک کند. اگرچه ممکن است عفونت بدون درمان از بین برود، آنتی‌بیوتیک‌ها می‌توانند سرعت بهبودی را تسریع بخشند. نوشیدن مایعات اضافی نیز به درمان عفونت و ناراحتی شما کمک می‌کند.

سیستیت بینابینی یا شکل شدید سندرممثانه دردناک: وضعیتی است که در آن دیواره مثانه تحریک شده و ملتهب می‌شود. ناراحتی مثانه ناشی از سیستیت بینابینی ممکن است از حساسیت تا درد شدید باشد. در مبتلایان به این عارضه، قاعدگی، درد مثانه را بدتر می‌کند. برخی از وقایع یا عوامل باعث شعله‌ور شدن علائم می‌شوند. این موارد شامل استرس، تغییر در رژیم غذایی، آلرژی و مصرف برخی داروها است. گزینه‌های درمانی سیستیت بینابینی شامل انحراف (کشش) مثانه، مصرف داروی خوراکی، فیزیوتراپی و استفاده از تحریک الکتریکی عصب برای تسکین درد است.

تغییرات در سیستم تولید مثل: درد مثانه در زنان همچنین ممکن است در نتیجه نازک‌شدن پوست واژن باشد. این وضعیت آتروفی نامیده می‌شود و بیشتر در زمان یائسگی که بافت‌های اطراف واژن از استروژن محروم می‌شوند، شایع است. استروژن خوراکی کمکی به رفع این وضعیت نمی‌کند اما کرم استروژن واژینال ممکن است علائم را کاهش دهد.

سرطان مثانه: سرطان مثانه به‌خصوص در زنان نادر است. شایع‌ترین علامت، خون در ادرار است. برخی از زنان هنگام ادرار نیز احساس درد و سوزش می‌کنند. درمان‌های سرطان مثانه شامل جراحی، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی است.

به گفته متخصصان، توجه به اینکه آیا رحم و سایر اعضای بدن زنان ممکن است باعث درد مثانه شوند نیز مهم است، زیرا نزدیک به مثانه هستند. اختلال عملکرد کف لگن، مانند گرفتگی یا اسپاسم عضلات لگن، معمولاً همراه با درد مثانه است و ممکن است درد مثانه را بدتر کند. درد لگن همچنین می‌تواند ناشی از آندومتریوز، بیماری التهابی لگن یا کیست تخمدان باشد. علاوه‌براین، مشکلات گوارشی مانند بیماری‌های التهابی روده (بیماری کرون یا کولیت اولسراتیو) گاهی اوقات می‌تواند منبع درد مثانه باشد.
+1
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.