دویچه وله :بسیاری از مطالعات نشان میدهد که گوشت، سالمترین گزینه حاوی پروتئین نیست. اما آیا میتواند جای خود را به راحتی به منابع گیاهی بدهد بدون اینکه بدن را دچار فقر ریزمغذیها کند؟
به گزارش پاپیولر ساینس؛ واقعیت این است که پروتئین گیاهی همه اسیدهای آمینه را دارا نیست. با خوردن گوشت، میتوانید تمام آمینو اسیدهای مورد نیاز برای تولید پروتئین بههمراه ویتامین هایی مانند B12، نیاسین، تیامین، ویتامین B5، B6 ، B7 و ویتامین های A و K را دریافت کنید.
اما نکته اینجاست اگر پروتئین حیوانی را با یک رژیم غذایی شامل پروتئینهای گیاهی عوض کنید، بدنتان از نظر این ریزمغذیها دچار فقر نخواهد شد. البته به شرطی که انواع متنوع پروتئینهای گیاهی را به میزان کافی بخورید. شما میتوانید B12 را از جلبکهای دریایی خوراکی، غلات غنیشده و یا حتی مکملها دریافت کنید.
نمونههایی از غذاهای گیاهی غنی از پروتئین شامل این موارد است: دانهها، عدس، آجیل، لوبیا، حبوبات، میوههای خاصی مانند آووکادو، سویا، برنج و نخودفرنگی.
آندره جیانکولی، متخصص ساکن کالیفرنیا میگوید: «پروتئینهای گیاهی بسیار سالمتر از پروتئینهای حیوانی هستند. به این دلیل که مواد مغذی بیشتری را در کالری کمتر به بدن میرسانند. آنها همچنین یک چیز دارند که پروتئینهای حیوانی کاملاً فاقد آن هستند؛ فیبر که به هضم کمک میکند، میکروبیوم روده سالم را تقویت میکند و به شدت با کاهش خطر بیماری قلبیعروقی همراه است.»
اما متاآنالیزها نشان میدهد افرادی که پروتئینهای گیاهی را انتخاب میکنند، تمایل به زندگی طولانیتر و سالمتری دارند و کمتر دچار سرطان میشوند. مروری بر هشت مطالعه نشان داده که افرادی که رژیم وگان یا گیاهخواری را دنبال میکنند، ۳۰ درصد کمتر از افرادی که گوشت میخورند، در اثر بیماری ایسکمیک قلب میمیرند.
علاوه بر این، چربی موجود در پروتئینهای حیوانی دلیل دیگری برای کنترل مصرف آنهاست. چربی دلیل اصلی خوشمزه بودن این منابع غذایی است اما همچنین میتواند باعث افزایش کل کلسترول بدن شود و عروق را مسدود کند.
شما احتمالاً در مورد گزارش گسترده سازمان بهداشت جهانی در مورد مضرات گوشتهای فراوری، شنیدهاید: به طور خاص، سرطان روده بزرگ و همچنین سرطان لوزالمعده و پروستات با خوردن گوشت قرمز فراوریشده در ارتباط است. حتی گوشت کبابی و گوشت شور نیز تأثیر مشابهی دارد.
با این حال متخصصان تغذیه مانند جیانکولی در مورد یک نکته مهم مصمم هستند: در رژیم غذایی گیاهی باید اطمینان حاصل کنید که به مقدار کافی روی، ویتامین B12، پروتئین، کلسیم و ویتامین D دریافت میکنید. برای دریافت این ریزمغذیها، از انواع غذاهای گیاهی حاوی پروتئین بالا استفاده کنید. شیرهای گیاهی مانند شیر سویا یا شیر بادام بنوشید که حاوی کلسیم و ویتامین D اضافهشده هستند. غلات غنیشده، غلات سبوسدار و لوبیا را هر روز بخورید. مقدار زیادی سبزیجات برگتیره برای دریافت کلسیم بخورید.
+2
رأی دهید
-2
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.