پگاسوس ،بدافزاری که شرکت اسرائیلی به کشورهای استبدادی برای جاسوسی فروخت

شرکت اسرائیلی «ان‌اس‌او»بی بی سی :بسیاری از فعالان حقوق بشر، روزنامه‌نگاران و وکیل‌ها در سراسر جهان، هدف بدافزاری شده‌اند که یک شرکت اسرائیلی به کشورهای استبدادی فروخته است.

بنا به اخباری که به رسانه‌ها درز کرده، شماره تلفن پنجاه هزار نفر از طریق این شرکت کنترل می‌شده است.

مشخص نیست که این فهرست از کجا آمده و تلفن‌های چه کسانی هک شده است.

شرکت اسرائیلی «ان‌اس‌او» هرگونه عمل خطا در این زمینه را تکذیب کرده است. این شرکت در امور نظارت امنیتی فعال است.

این شرکت می‌گوید که هدف از تهیه این بدافزار مبارزه با مجرم‌ها و تروریست‌هاست و فقط به نهادهای امنیتی، پلیس و ارتش‌های کشورهایی فروخته شده که سابقه خوبی در رعایت حقوق بشر دارند.

این شرکت در بیانیه‌ای مدعی شده تحقیق اولیه‌ای که منجر به نگارش گزارشی درباره آنها شده، بر پایه «برآوردهای نادرست و تئوری‌های اثبات نشده» نگاشته شده است.

گزارش مربوط به این شرکت و مشتری‌هایش را یک سازمان غیر دولتی به نام «فوربیدن استوریز» و «عفو بین‌الملل» نوشته‌اند.

این بدافزار «پگاسوس» نام دارد. روزنامه‌های واشنگتن پست، گاردین، لوموند و چهارده رسانه دیگر در روز یکشنبه گزارش مربوط به پگاسوس را منتشر کردند.

پگاسوس هم تلفن‌های اندرویید و هم آی‌فون‌های شرکت اپل را آلوده کرده است. این بدافزار به دولت‌ها اجازه می‌دهد ضمن دسترسی به پیامک‌ها، عکس‌ها، ایمیل‌ها و تماس‌های تلفنی، میکروفن دستگاه‌های تلفن را هم مخفیانه فعال کند.

بررسی دستگاه‌های تلفنی که شماره آنها در لیست منتشر شده است نشان می‌دهد بیش از نیمی از آنها به این بدافزار جاسوسی آلوده شده بودند.

گفته شده که ۱۸۰ روزنامه‌نگار اسمشان در این فهرست بوده است. از جمله روزنامه‌نگارانی که در خبرگزاری فرانسه، سی‌ان‌ان، نیویورک تایمز، الجزیره کار می‌کردند.

نام و شماره دو زنی که به دو روزنامه‌نگار مقتول نزدیک بودند هم در این بین دیده می‌شود. یکی جمال خاشقچی از عربستان سعودی و دیگری سیسیلیو پیندا بیرتو که در یک تصادف جاده‌ای کشته شد.

در این فهرست همچنین نام بعضی از سران کشورها و دولت‌ها به چشم می‌خورد و اعضای خانواده سلطنتی عرب و مدیران کسب و کارهای بزرگ.

به زودی نام کسانی که هدف این حملات بودند منتشر می‌شود.

دوهفته پیش شرکت «ان‌اس‌او» بیانیه‌ای در ۳۲ صفحه منتشر کرد که در آن از قواعد و پایبندی‌های حقوق‌بشری این شرکت صحبت شده بود. اما عفو بین‌الملل این بیانیه را بی‌معنی خواند و گفت که بیشتر شبیه یک «بروشور تبلیغاتی» است.

«جو تایدی»، خبرنگار حوزه سایبر بی‌بی‌سی، می‌گوید این اتهام‌های جدید به ان‌اس‌او ضربه بیشتری می‌زند اما برای این شرکت مشکل مادی پدید نمی‌آورد: «شرکت‌های خیلی کمی هستند که بتواند چنین ابزار جاسوسی تهاجمی بسازند.»

پیام‌رسان واتس‌اپ در سال ۲۰۱۹ از شرکت «ان‌اس‌او» شکایت کرد که پشت حمله به ۱۴۰۰ تلفن بوده است.

در آن زمان ان‌اس‌او هرگونه خلافی را منکر شد. اما این شرکت از استفاده از واتس‌اپ منع شد.
+22
رأی دهید
-33

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۹
    محمد 1975 - دبی، امارات متحده عربی
    خب‌حالا اینکار اسرائیل تروریستی و خرابکارانه نیست؟. فقط‌ ایران باید کاری نکنه و دست رو دست بزاره؟. خیلی خیلی توقع ابلهانه ای هست که خودشون تمام سلاح ها رو تولید کنن و انواع جاسوسی ها رو کنن و از کشورهای دیگه بخوان که انجام ندن. هیچ‌وقت چنین اتفاقی نمیفته حتی‌اگه به قیمت جنگ تمام عیار ختم‌بشه.
    14
    18
    دوشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    Akhond zed Iran - توکیو، ژاپن
    دوستان کسی میداند ایا امکان کنترل واتساپ و تلگرام(نسخه اصلی نه سروش آخوندی) توسط نهادهای امنیتی وجود دارد؟
    4
    4
    دوشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۸
    آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه
    مرحوم مصدق هم به انگلیسیها گفته بود ما هم می خواهیم پادشاهی مثل شما داشته باشیم که دموکرات باشه ولی شما اجازه نمی دهید کار کشورهای دموکراتی مثل اسرائیل و آمریکا هم همینه دموکراسی در خانه و دیکتاتوری در خارج از خانه
    2
    2
    دوشنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.