ارتباط سخنان روحانی با حروف ابجد ، اعداد و «کدها»

عصر ایران؛ مهرداد خدیر-در الفبای سامی به جای اعداد از حروف ابجد استفاده می شد و هر حرف یک ارزش عددی داشت و ما ایرانیان با همان محاسبه کلمه «علی» را معادل 110 می گیریم یا «عدل مظفر» معادل 1324 یا تاریخ قمری صدور فرمان مشروطه است. در سخنان روحانی اما به عکس حروف ابجد باید اعداد را به کلمات تبدیل و معنی را استخراج کنیم!
 
«اگر اصل 60 قانون اساسی حاکم بود و لطمه نمی‌خورد، اصل 60 لطمه خورد اصل 60 اگر لطمه نمی‌خورد آن هم در اوایل آذر لطمه خورد اگر 11 آذر نداشتیم و اصل 60 ایستاده بود و همه به اصل 113 احترام می گذاشتند در ماه اسفند تحریم مردم برداشته شده بود و امروز مردم می‌دیدند چه شرایطی بر کشور حاکم بود. فروردین و اردیبهشت و خرداد دیگری را می‌‌دیدند آن مقدار که مقدور بود و امکان‌پذیر بود وزارت خارجه ما و دولت و دیگران تلاش کردند و همه بخش‌های دیگر کمک کردند.
 
  امروز سفره آماده است، باید در باز شود و بیایند مردم کنار سفره قرار بگیرند. سفره آماده است کار آماده شده، قاعدتا فرصت دولت دوازدهم را از دستش گرفتند ولی ان شاءالله امیدواریم دولت سیزدهم بتواند این کار را تکمیل کند ما هم خوشحالیم از اینکه فرق نمی‌کند از اینکه دولت دوازدهم موفق باشد یا دولت سیزدهم موفق باشد ولی در اینکه 4، 5، 6 ماه فرصت از دست رفت بسیار بسیار متاسفیم».
 
  در سخنان دیروز حسن روحانی که تنها تا 19 روز دیگر از او با عنوان «رییس جمهوری ایران» یاد می شود دو تعبیر از همه کلیدی تر بود و هر چند با عدد و به صورت «کد» بیان کرد اما منظور از آنها روشن بود.
 
  او می خواست بگوید با روی کار آمدن جو بایدن در آمریکا فرصت رفع تحریم ها فراهم آمد اما با مصوبه «اقدام راهبردی برای رفع تحریم ها و صیانت از حقوق ملت ایران» از کف رفت یا به تأخیر افتاد. منتها به جای اشاره مستقیم به مجلس اصول گرا تعبیر «11 آذر» را به کار می برد. 11 آذر 1399 روزی است که مجلس شورای اسلامی قانون راهبردی را تصویب کرد و با آن دست دولت را بست.
 
  حسن روحانی این مصوبه را مغایر اصل 60 قانون اساسی می داند چرا که مطابق این اصل « اِعمال قوه مجریه جز در اموری که مستقیما بر عهده رهبری گذارده شده از طریق رییس جمهوری و وزراست» و برجام، هم امری اجرایی است. البته چون شورای نگهبان مصوبه مجلس را تأیید کرد از لفظ «مغایر» استفاده نکرد و چند بار گفت «اصل 60 لطمه خورد.» اصل 113 هم رییس جمهوری را عالی ترین مقام رسمی پس از مقام رهبری و مسؤول اجرای قانون اساسی معرفی می کند.
 
  کمتر از یک ماه دیگر تا پایان ریاست جمهوری روحانی باقی نمانده و می خواهد بگوید «مجلس فعلی کاری کرد که نتوانیم از رفتن ترامپ برای لغو تحریم ها استفاده کنیم و چند ماه را از دست دادیم و حالا سفره برای خودشان آماده است» منتها این تعبیر را لای لفافه هایی چون اصل 60 و 11 آذر می پیچاند و به جای کلمات، اعداد 60، 113 و 11 را به کار می برد که اولی و دومی چنان که گفته شد ناظر به دو اصل قانون اساسی است و سومی معطوف به مصوبه مجلس انقلابی که برای لغو تحریم ها ضرب الاجل تعیین کرد و بازرسان آژانس را تا مرز اخراج برد و بعد از تصویب آن رییس مجلس انقلابی فاتحانه سخن گفت.
 
  روحانی درباره اقدامات بایدن هم گفت که او سه کار انجام داد. اول این که در همان تبلیغات انتخاباتی اعلام کرد می خواهیم به برجام بازگردیم. دوم پس از انتخاب، نامه «اسنپ بک» درباره تحریم ها را پس گرفت و سوم هم افرادی را انتخاب کرد که گفتند می‌خواهیم حل و فصل کنیم.
 
   با این وصف می توان پرسید پس چرا مدام گفته می شد هنوز کاری انجام نشده و تفاوتی نکرده است و حداقل از سخنگوی دولت یا وزارت خارجه نخواستید چنین بگویند؟
 
  آیا واقعا آقای روحانی توقع داشت وقتی مجلس جدید به دست منتقدان برجام بیفتد، از بازگشت آمریکا استقبال کنند یا مانع تراشی کنند تا دولت او نتواند بهره ببرد؟
 
  حالت اول که عین ساده انگاری بود و در شق دوم هم دیدیم قدم به قدم کوتاه آمد و موضع او را دبیرخانه نهادی که ریاست آن را بر عهده دارد تأیید نکرد.
 
  روحانی می خواهد بگوید فرصت شکست ترامپ و آمدن بایدن را مجلس انقلابی به عمد یا به سهو سوزاند اما این را در لفافه اصل 60 و 11 آذر می‌گوید!
 
  با این حساب سه احتمال متصور است:
  اول این که می دانسته مجلس با ترکیب جدید چنین می کند اما برای تأیید صلاحیت برجامی ها و تزریق امید به جامعه به قصد شرکت در انتخابات اسفند 98 کاری نکرد. واقعا انتظار داشت با اتفاقات آبان 98 و بی اعتمادی حاصل از هواپیمای اوکراینی و رد صلاحیت ها و تشدید فشارهای اقتصادی مجلس دیگری با آن نرخ مشارکت در اسفند 98 شکل بگیرد؟
 
  دوم این که می دانسته ولی کاری نکرد چون می خواسته موضوع را از طریق شورای عالی امنیت ملی پیش ببرد.
 
  سوم این که توقع داشته مجلس انقلابی و آقای قالیباف برای دولت فرش قرمز بگسترانند تا در ماه های اسفند تا خرداد با احیای برجام تغییر و بهبود حاصل شود و میوه آن را هم در انتخابات با پیروزی یک چهره اعتدال گرا بچینند.
 
  در حالت اول دیگران هم می توانند اصول دیگر قانون اساسی را یادآور شوند خصوصا سوگندی که رییس جمهوری در مراسم تحلیف در مجلس شورای اسلامی یاد کرد.
 
  در حالت دوم دست کم دبیرخانه را با خود هماهنگ می کرد چرا که از مصوبه 11 آذر استقبال کردند.
 
  فقره سوم هم که عین خوش خیالی است.
 
   مشکل پس کجاست؟ مشکل این است که آقای روحانی بیش از آن که «رییس» جمهوری یا «رییس جمهوری» باشد مثل دبیرکل سازمان به دنبال برآیند دستگاه های مختلف قدرت بود و تدبیری برای تقلیل رییس جمهوری به دبیر کل ( و حالا نه الزاما تدارکاتچی) نیندیشید و مشکل دوم مانند مجریان تلویزیونی ناچار بود رو به چند دوربین صحبت کند.
 
  یک دوربین همان که در آن گفت برای ایران تفاوتی ندارد چه کسی در آمریکا پیروز می شود و عین جمله شهید رجایی نخست وزیر وقت در سال 59 و بلافاصله در بازگشت از سازمان ملل را 40 سال بعد و به رغم 40 سال تجربه تکرار کرد حال آن که دست کم در قابل برجام بسیار تفاوت داشتند.
 
  یک دوربین همان که در آن یا رو به آن گفت مصوبه مجلس با اصول 60 و 113 قانون اساسی سازگار نیست و اجرا را به آیین نامه مصوب دولت موکول کرد.
 
  دوربین سوم انتخاب دیروز او بود که در واقع خطاب به مردم می گفت چرا از اسفند تا به امروز معطل مانده ایم.
 
  دوربین های دیگر هم البته هست. آینده سیاسی خود او و از این رو به جای کلمات از اعداد استفاده می کند. با این حساب « 60، 113، 11» یعنی در 11 آذر 1399 مصوبه ای گذراندند تا دست ما را برای مذاکرات احیای برجام ببندند و میوه آن را خود بچینند و با این که اصول 60 و 113 قانون اساسی ناساگاربود تأیید و قانون شد.
 
  در الفبای سامی به جای اعداد از حروف ابجد استفاده می شد و هر حرف یک ارزش عددی دارد و ما ایرانیان بر همین اساس «علی» را معادل 110 می گیریم یا «عدل مظفر» معادل 1324 یا تاریخ قمری صدور فرمان مشروطه است.
 
در سخنان روحانی اما اعداد را باید به حروف تبدیل و معنی را استخراج کنیم!
+5
رأی دهید
-39

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۵
    مستانه شرق - هایدلبرگ، آلمان

    خجالت نمیکشی اینطور وقیحانه و مشمئز کننده میخندی ...
    2
    25
    ‌پنجشنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    محمد 1975 - دبی، امارات متحده عربی
    جالبه معلوم نیست با خودش چند چنده. مثل کارتن خوابی میمونه که کارتن از زیر پاش کشیدن بیرون. داریم به قهقرا می ریم البته خوش‌شانسی اینها اینه که جایگزینی ندارن به معنی واقعی کلمه.
    4
    15
    ‌پنجشنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۰
    megaman - نیویورک، ایالات متحده امریکا
    همه چی عقل درجه یک انسانی هست درجه که انسانهای کمی میرسند. در اسلام یهود مسیحیت قبل خدا درجه حضرت جبریل هست از کلمه جبر یا ریاضیات و عقل و یل که فرشته هست میاد امده فرشته عقل . متاسفانه 99 درصد انسانها با چشم و گوش های ناقص هستند تصمیمات میگیرند نه عقل واقعی عقل واقعی از فلسفه تا دین و همه جا 4 درجه داره بالاترین درجه انسانهای بسیار کمی در هر عصر میرسند . اما رژیم ایران از همان عقل ناقص زیر نافی بهره میبره بخاطر همین همچی قاطی پاتی شده
    2
    10
    ‌پنجشنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۱
    saeed6465 - بریستول، انگلستان
    جمع کنید این خزعبلات رو از رأس حکومت تا همین ‌پخمه نویسنده یه مشت .....شدن همه کاره مملکت هشتاد میلیون آدم شدن انتر منتر چهار تا عدد ....به اسم امجد پمجد.
    1
    13
    ‌پنجشنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۴
    zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان
    [::محمد 1975 - دبی، امارات متحده عربی::]. این چیز‌ها فایده ندارد.وقتی‌ سخن از نه به دولت داعش است.منظور همه است. فرقی‌ نیست . بین شیخ علی‌. امام امت. حسن. و سپاه و سردار پوتین لیس. همه از یک کرباس هستند. با گیر دیدن به این.هرگز قادر نیستی‌.ما را فریب دهی. حتا اگر .مجیز شاه سابق را بگوهی. مثل دیروز. شما دیگر جاهی در میان ملت ایران ندارید، پشیمانی خوب است. به اشتباه خود پی بردن خوب است. ولی‌ بسته به این دارد. به چه قیمتی؟ ۴۲ سال جنایت و دروغ. چنان رود خونین بین شما‌ها و مردم ایجاد کرده.که به همین راحتی‌. نمی‌‌شود گذشت کرد. برای رنجی‌ که ملت ایران از دست شما کشیدند. گذشت به همین راحتی نرخ زیاد است
    2
    7
    ‌پنجشنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۳
    Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
    [::zarduscht1 - فرانکفورت، آلمان::]. حقیقاتاً که مچگیری شما بسیار بجا بود. من متحیر بودم که آیا این تازه وارد مبتلا به مواد است یا مالیخولیا که هر بار متناقض با کامنت قبلی اش مینویسد. اما گویا همانطور که نوشتید از مریدان ریش پر شپش عظماست و سعی در رد گم کردن دارد.
    2
    2
    ‌پنجشنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۰ - ۲۰:۲۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.