متهم سیاسی به جای متهم مواد مخدر مورد ضرب و شتم قرار گرفت

ایران وایر : طبق اطلاع «ایران‌وایر»، در پی احضار «محمد ابوالحسنی»، متهم سیاسی، او پس از مراجعه به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر برای دریافت حکم قضایی، مورد ضرب و شتم قرار گرفت. به گفته ابوالحسنی، ماموران او را با متهم جرایم مربوط به مواد مخدر اشتباه گرفته و کتک زده‌اند. 
 
او پیش‌تر به خاطر پرونده‌‌ای دیگر زندانی بود و پس از پایان دوران محکومیت، در پی پرونده‌ سیاسی دیگری، با تودیع وثیقه آزاد شده بود.
 
محمد ابوالحسنی، فعال مدنی روز ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ با حکم شعبه ۲۸ دادسرای انقلاب بازداشت و آذر همان سال در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی «ابوالقاسم صلواتی»، به اتهام «اجتماع و تبانی» به دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود که دادگاه تجدیدنظر حکم او را عینا تایید کرده بود. 
 
او هم‌چنین بابت اتهام «نشر اکاذیب» به دو سال ممنوعیت خروج از کشور، دو سال محرومیت از عضویت در گروه‌های سیاسی و دو سال ممنوعیت از حضور در فضای مجازی محکوم شده بود. 
 
این زندانی سیاسی ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ با پایان دوران محکومیتش آزاد شد اما زمانی‌ که در حبس به سر می‌برد، پرونده دیگری برایش تشکیل شده بود که با تودیع وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی تا تعیین تکلیف پرونده جدیدش آزاد بود. 
 
در مرحله بدوی، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی «ایمان افشاری» این زندانی سیاسی را به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۱۵ ماه حبس تعزیری و چهار ماه کار اجباری در سازمان جهاد کشاورزی محکوم کرده بود.
 
 محمد ابوالحسنی حدود سه ماه پیش، پس از دریافت احضاریه الکترونیکی می‌بایست به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر مراجعه می‌کرد اما آن‌چه با مراجعه او پیش آمد، روزگار دیگری برایش رقم زد.
 
 به گفته این زندانی سیاسی، مسوول گیشه که به متهمان جرایم مختلف نوبت می‌داد، به خیال آن‌ که او متهم جرایم مربوط به مواد مخدر است، با او برخورد کرد و در ادامه مورد ضرب و شتم قرار گرفت: «مسوول گیشه ۲۰ دقیقه‌ای می‌شد که با گوشی تلفن‌ خود مشغول بود. به او گفتم می‌شود نوبت من را بدهید که ناگهان مرا به باد ناسزا گرفت که خفه‌شو معتاد عملی! به او اعتراض کردم اما از جایش بلند شد و چند مشت و لگد به صورت و کتفم زد. جر و بحث ما بالا گرفت و تهدید کردم که به خاطر این برخورد، شکایت و اطلاع‌رسانی خواهم کرد چون این رفتار غیرقانونی است. مردمی هم که حضور داشتند، به رفتار آن‌ها اعتراض کردند. اما من را به اتاقی هم‌کف دادگاه بردند و چند نفر لباس شخصی من را به زمین انداختند و پنج یا شش بار با کابل کتکم زدند. داد می‌زدم که جرم من سیاسی است و من معتاد نیستم. بالاخره دست از کتک زدنم کشیدند و لپ‌تاپی آوردند تا نام من را جست‌وجو کنند. ناگهان رفتارشان عوض شد و برایم چای و شیرینی آوردند و مدام گفتند که ما نمی‌دانستیم جرم تو سیاسی است.»
 
او در ادامه چنین روایت می‌کند: «به آن‌ها گفتم که حتی افراد معتاد هم حق دفاع از خود دارند و شما حق ندارید آن‌ها را کتک بزنید. اما باز هم گفتند ما نمی‌دانستیم جرم تو سیاسی است. من هم‌چنان می‌گفتم که شکایت خواهم کرد. ماموران نیروی انتظامی آمدند و ماوقع را نوشتند و من امضا کردم. اما لباس شخصی‌ها برگه را پاره کردند. سپس چند نفری به همراه کسی که من را کتک زده بود، گفتند که با قاضی زرگر صحبت کرده‌اند و اگر شکایت و اطلاع‌رسانی نکنم، حکم من را به شش ماه حبس تعلیقی تغییر می‌دهند. وقتی امتناع کردم، گفتند که به من دست‌بند می‌زنند و مستقیم به زندان منتقل می‌کنند مگر آن‌که رضایت بدهم. با من دست به یقه هم شدند تا بالاخره مجبور شدم و رضایت دادم. با تاکید از آن‌ها پرسیدم که آیا حکم من شش ماه حبس است که تایید کردند.»
 
 به گفته این متهم سیاسی، حالا پس از سه ماه از ماوقع، طبق ابلاغیه‌ای که برای او آمده است، حکمش را عینا تایید کرده‌اند؛ ۱۵ ماه حبس تعزیری و چهار ماه کار اجباری. 
 
او می‌گوید حکمش برای اجرا به دادسرای زندان «اوین» ارجاع شده است: «هیچ‌کدام از وعده‌ها را عمل نکردند و من باید خودم را برای حبس معرفی کنم. در حالی‌که هم اعتراض دارم و هم می‌خواهم از آن‌ فردی که من را کتک زد، شکایت کنم.»
 
محمد ابوالحسنی با «آرشام رضایی» و «شکیلا منفرد» هم‌پرونده بود و همگی آن‌ها در مجموع به هشت سال و شش ماه زندان محکوم شده‌ بودند. در این پرونده، شکیلا منفرد متهم ردیف اول و آرشام رضایی و محمد ابوالحسنی متهمان ردیف دوم و سوم بوده‌اند.
+53
رأی دهید
-4

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.