استرس، شما را یک قدم به آلزایمر نزدیک‌تر می‌کند

متخصصان می‌گویند استرس مداوم می‌تواند با تاثیر بر سیستم ایمنی مغز، برخی از فرآیندهای بیولوژیکی این ارگان را مختل کند و منجر به علائم زوال عقل شود.

به گزارش Healthline؛ این همان چیزی است که محققان استرالیایی در یک مطالعه جدید به آن دست یافته‌اند.

محققان می‌گویند ارتباط بین استرس و بیماری آلزایمر می‌تواند به دلیل ایجاد پاسخ ناکارآمد بخشی از بدن به نام محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال (HPA) باشد؛ مسیری در مغز که مسئول پاسخ‌های استرس است.

به گفته محققان، هم بی‌نظمی محور HPA و هم افزایش سطح کورتیزول؛ یعنی همان هورمون استرس، در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر شایع است. متخصصان می‌گویند افزایش سطح کورتیزول ممکن است در تخریب عصبی نقش داشته باشد.

تقریبا ۶ میلیون آمریکایی به بیماری آلزایمر مبتلا هستند. طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)، پیش‌بینی می‌شود این تعداد تا سال ۲۰۶۰ به ۱۴ میلیون نفر برسد.

دکتر ایرینا اسکایلار اسکات، استادیار بالینی عصب‌شناسی و علوم اعصاب و روان در دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا می‌گوید: «علت بیماری آلزایمر ناشناخته مانده است، اما محققان معتقدند تعدادی از عوامل محیطی، سبک زندگی و ژنتیک می‌توانند در این امر نقش داشته باشند. به طور فزاینده‌ای، استرس مزمن به عنوان عامل‌خطر این بیماری شناخته می‌شود. همچنین بیماران با سطح استرس مزمن ممکن است توانایی کمتری در کنار آمدن با تغییرات پاتولوژیک بیماری آلزایمر داشته باشند و علائم آنها بیش از بیماران فاقد استرس مزمن باشد.»

وی می‌گوید که البته افراد نباید فکر کنند که داشتن استرس مزمن به معنای ابتلا به بیماری آلزایمر است. ضمنا راه‌هایی وجود دارد که افراد می‌توانند سطح استرس و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهند.

وی به افراد توصیه می‌کند که به ورزش‌های بدنی بپردازند، ورزش‌های تنفسی را انجام دهند چون ورزش در طولانی‌مدت هورمون‌های استرس را کاهش داده و به ترشح اندورفین کمک می‌کند؛ مواد شیمیایی که باعث بهبود خلق و خو می شوند و به عنوان مسکن طبیعی عمل می‌کنند. افراد همچنین باید تای‌چی یا سایر تمرینات آرام‌سازی را امتحان کنند، عادات خواب را بهبود بخشند، برای فعالیت‌های اوقات فراغت وقت بگذارند، بیشتر بخندند و وقت خود را با خانواده و دوستان بگذرانند. حمایت اجتماعی از طرف دوستان و خانواده می‌تواند به فرد کمک کند تا اوقات پرتنش را راحت‌تر پشت سر بگذارد.
+6
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.