بی بی سی :محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران تایید کرد که اختلال دو روز گذشته در شبکه اینترنت عمدی بوده و دلیل آن را برگزاری کنکور سراسری و جلوگیری از "لو رفتن سوالات امتحان و تقلب" اعلام کرده است.
به گزارش ایسنا، وزیر ارتباطات ایران گفت که "اختلال دو روز گذشته با وجود تمهیداتی که ما برای عدم اختلال در شبکه داشتیم، به دلیل برگزاری کنکور" بوده است.
آقای جهرمی در حاشیه یک برنامه به خبرنگاران گفته است: "بسیاری از داوطلبان کنکور هر سال به دلیل لو رفتن سؤالات امتحان و تقلب، امنیت روانی نداشتند" و "از طرفی ملزومات کرونا ازجمله بازرسیهای بدنی هم بهدلیل کرونا با محدودیت مواجه بود، به همین دلیل درخواست شد اینترنت 3G و 4G در حوزههای امتحانی، غیرفعال شود".
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توضیح داد که "غیرفعالکردن شبکه اپراتورها در نقاط برگزاری کنکور، روی مناطقی که در همسایگی آنها بودند تأثیر گذاشت و کیفیت شبکه را تحت تاثیر قرار داد".
به گفته آقای جهرمی، وزارت ارتباطات ایران "از سال گذشته به آنها پیشنهاد دادیم بهجای قطع شبکه از دستگاه مسدودکننده امواج استفاده کنند".
او ابراز امیدواری کرده که برای سال آینده از دستگاههای مسدود کننده امواج استفاده شود تا مجبور به قطع اینترنت نشوند زیرا "زیانی که بهواسطه این اختلال ایجاد میشود از هزینه تهیه دستگاه مسدود کننده امواج بیشتر است".
ایجاد محدودیت در اینترنت یا قطع آن یکی از مشکلاتی است که کاربران در ایران مدام با آن درگیر هستند و با وجود اینکه اتصال به اینترنت برای بسیاری از کسبوکارها این روزها حیاتی شده اما نهادهای تصمیمگیرنده هیچگاه برای این مسئله از پیش اطلاع رسانی نمیکنند که این امر موجب ضررهای مالی برای کسب و کارها میشود.
همچنین مجلس ایران قصد دارد تا اقدام به بررسی طرحی با عنوان "صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی" نماید که براساس آن کاربران و سازمانهایی که در پیامرسانهای مسدود شده فعالیت کنند، ممکن است به مجازات تعزیری درجه ۷ شامل جریمه نقدی و زندان محکوم شوند.
این طرح که توسط حامیان نزدیک به ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور آینده ایران تهیه و به مجلس ارائه شده درصدد محدود کردن بیشتر استفاده از فضای مجازی و کنترل شدیدتر کاربران است.
در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی، کاندیدای پیروز انتخابات، در یکی در مناظرهها از تقویت فضای مجازی سخن گفته بود، اما یک روز پس از آن رضا تقیپور، نماینده تهران و مسئول فضای مجازی ستاد آقای رئیسی خبر بررسی طرح ساماندهی فضای مجازی را اعلام کرد و به عنوان یکی از طراحان از آن دفاع کرد.
پس از آن انتقادات گستردهای به آقای رئیسی بابت اینکه در زمان مناظرهها حرفی میزند و در عمل، حامیانش کار دیگری میکنند صورت گرفت.
در ایران شبکههای اجتماعی محبوبی مانند فیسبوک، توییتر و تلگرام با وجود اینکه بسیاری از مقامات رسمی کشور و نهادهای حکومتی در آنها حساب رسمی داشته و از آن استفاده میکنند برای عموم مردم فیلتر است و حالا در صورت تصویب این طرح مشخص نیست تکلیف فعالیت مقامات ارشد ایران در این شبکههای اجتماعی چه خواهد بود.
+3
رأی دهید
-15
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.