تنهایی بیش از سیگار کشیدن و چاقی برای سلامتی خطر دارد

تنهایی فقط مشکل سالمندان نیست، خیلی از جوان‌ها هم احساس تنهایی می‌کنندبی بی سی :افرادی که در دوران شیوع کووید مجبور به جداسازی بودند، می‌گویند پس از پایان این دوره و قرنطینه، کارهایی چون باغبانی و رقص می‌توانند برای مقابله با حجم بالای تنهایی افراد به کار گرفته شوند.

دولت ولز "تجویز اجتماعی" را در دستور کار اولویت‌های ۵ ساله خود قرار داده است.

قرار است اثرات چنین طرحی بر سلامت روانی افراد مورد بررسی قرار گیرد.

زنی که در دوران قرنطینه احساس تنهایی را تجربه کرده است می‌گوید تنهایی بیش از سیگار کشیدن و چاقی برای سلامتی خطر دارد.

آلیس گری، ۲۹ ساله کارشناس و سازنده برنامه‌های علمی از کاردیف که در دوران قرنطینه احساس تنهایی می‌کرده است می‌گوید تجویز اجتماعی "نیازی ضروری" است.

اومی‌گوید تصور بر این است که تنهایی به طور معمول گریبانگیر سالمندان می‌شود اما در دوران همه‌گیری او دوره‌های طولانی تنهایی را گذرانده است، حتی تولد آخرین سال دهه دوم عمرش را به دلیل قوانین مربوط به فاصله‌گیری اجتماعی به تنهایی جشن گرفته است.
آلیس آخرین سال دهه دوم عمرش را به تنهایی جشن گرفت در حالی خیلی دلش برای دوستان و فامیل تنگ بوداو می‌گوید:" تنهایی مشکل گسترده‌ای است حتی بیش از همه‌گیری. تنهایی نه فقط به طور باور‌نکردنی نادیده گرفته شده است بلکه نوعی دید منفی هم نسبت به آن وجود دارد و به طور معمول آن را عارضه دوران سالمندی می‌دانند در حالی‌که بیشتر جوان‌ها هم با آن دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند. جوانان سه برابر سالمندان درگیر تنهایی هستند".

خانم گری پس از آنکه چند ماه به تنهایی به‌سر برده، می‌گوید:" از هر چه مرا از این تنهایی نجات بدهد و راهی برایم بگشاید استقبال می‌کنم".

"به عنوان متخصص عصب‌شناسی، فکر می‌کنم مردم اثر تنهایی را بر مغز و تندرستی دست کم می‌گیرند. افراد تنها دو برابر بیشتر احتمال دارد که مشکلات روانی پیدا کنند و تنهایی خطرش از سیگار کشیدن و چاقی بیشتر است."
تجویز اجتماعی چیست؟
تجویز‌ اجتماعی روشی رسمی برای بخش خدمات درمانی مانند پزشکان عمومی است که بیماران را به انواع گوناگونی از خدمات غیربالینی ارجاع دهند.

گاهی هم به آن ارجاع اجتماعی می‌گویند و فردی به نام تجویز‌کننده اجتماعی این ارتباط را تسهیل می‌کند و به طراحی این فعالیت و خدمات کمک می‌کند.

این فعالیت‌ها می‌تواند شامل انجمن‌ها و گروه‌های باغبانی، کلاس‌های رقص یا حتی فقط گفتگو‌های گروهی باشد.

پیش از دوران همه‌گیری، کالج سلطنتی پزشکان عمومی ولز از همه اعضای خود خواست تجویز‌کننده‌های اجتماعی داشته باشند تا کمی از بار بر دوش پزشکان عمومی کاسته شود و "وقت آزاد بیشتری برای بیمارانی که نیاز به مراقبت‌های پزشکی دارند پیدا کنند".

در فعالیت در زمینه تنهایی آمده است :"تنهایی و انزوای اجتماعی همانند بیماری‌های مزمن به افراد آسیب می‌رساند".

"تنهایی احتمال مرگ زودرس در افراد را ٪۵۰ افزایش می‌دهد. برای افراد تنها دشوار است تا راهی برای کمک گرفتن پیدا کنند. به همین دلیل است که می‌خواهیم هر پزشک عمومی "تجویز‌کننده اجتماعی" داشته باشد تا افراد تنها یا افرادی که در خطر تنهایی قرار دارند حمایت شوند و بتوانند راه‌های مناسبی پیدا کنند".

نیک از شهر استرادگنلایس در پویس ولز می‌گوید پس از بحران بیماری روانی، تجویز اجتماعی به او کمک کرده است.

"تجویز اجتماعی راهی برای کمک به افراد برای کنار آمدن با موقعیت‌های گوناگونی در زندگی است که باعث ناراحتی یا اضطراب آنها می‌شود. نشان‌یابی این موارد نیاز به زمان و حمایت دارد، به همین دلیل است که تجویز اجتماعی به افراد کمک می‌کند تا فعالیت‌ها و حمایت‌های گوناگونی در اجتماع اطراف خود پیدا کنند که به آنها کمک کند با مشکلات‌شان کنار بیایند. فعالیت‌های مختلفی به من پیشنهاد شد که به من خیلی کمک کرد".

او می‌گوید این تجربه باعث شد تا دوستان تازه‌ای پیدا کند و بتواند "از لاک خودش بیرون بیاید".
کووید و تجویز اجتماعی
کووید باعث متوقف شدن خیلی از فعالیت‌های گروهی و اجتماعی شده است اما حالا افراد می‌توانند در فضای باز دور هم جمع شوندتنهایی در دوران همه‌گیری بیشتر شده است به‌ویژه به دلیل قرنطینه افراد ناچارند از فامیل و دوستان خود فاصله بگیرند و نمی‌توانند با دیگران ملاقات کنند.

بنا بر نتایج پژوهشی، تجویز اجتماعی می‌تواند از طریق تماس تلفنی یا جلسات آنلاین به افراد با مشکلات روانی کمک و از آنها حمایت کند و راهبرد‌‌هایی ارائه دهد.

کاهش محدودیت‌ها که اجازه ملاقات گروه‌ها در فضای باز را می‌دهد باعث شده است که برخی فعالیت‌ها دوباره از سر گرفته شود.

در بریتانیا به نظر می‌رسد تجویز اجتماعی علاوه بر جامعه در سطح دولتی هم جدی گرفته شده است، مارک درکفورد، وزیر اول (رئیس دولت) ولز تجویز اجتماعی را در برنامه ۱۷ صفحه‌ای پنج‌سال آینده دولت قرار داده است.

او قصد دارد برای سراسر ولز چارچوبی ارائه کند که به کمک تجویز اجتماعی با تنهایی مقابله کنند.

او در این طرح آورده است: " راه‌حل تجویز اجتماعی برای سلامت روانی به طور روز‌افزون بیشتر به کار برده می‌شود، علاوه بر گروه بزرگی از پزشکان عمومی که از آن استفاده می‌کنند سازمان‌های خیریه هم به وفور از امکانات گوناگون برای یاری و درمان از طریق تجویز اجتماعی استفاده می‌کنند".
+10
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.