۵۰ نشانه ضعف سلامتی که زنان هرگز نباید از آن غفلت کنند

 با بالارفتن سن مسائل مربوط به سلامتی شروع به ظاهر شدن می کنند. بسیاری از این موارد چیز‌هایی نیستند که نگرانی زیادی تولید کنند؛ قدردی سردرد خفیف و درد عضلانی و مفصلی. اگرچه برخی نشانه‌ها در درازمدت اثری بر سلامت ندارند، برخی علائم هستند که نشانه ضعف سلامتی است و هرگز نباید آن‌ها را نادیده گرفت.

به گزارش فرادید؛ جنی کار، مربی سلامتی در زمینه کاهش التهاب می‌گوید: «نشانه‌های مزمن و خفیف می‌توانند مهمترین نشانه‌هایی باشند که فرد باید برای حفظ سلامتی خود به آن‌ها توجه کند.»

در ادامه ۵۰ علامت معرفی می‌شود که زنان باید نسبت به آن‌ها آگاه باشند، اما به خاطر داشته باشید که هیچ گاه بدون مشورت با پزشک و انجام آزمایش و معاینه درباره وضع سلامتی خود قضاوت نکنید:

۱-تنگی نفسی که به طور مرتب رخ می‌دهد
برخی اوقات تنگی نفس هیچ معنایی ندارد و برخی اوقات نشانه‌ایست که باید خیلی زود در مورد آن اقدام صورت گیرد. متخصص قلب، باربارا رابرتز، می‌گوید: «زنان ممکن است زمانی که به عضله قلب به قدر کافی خون‌رسانی نمی‌شود، تنگی نفس شدید را احساس کنند، اما هیچ دردی در قفسه سینه نداشته باشند. بعلاوه، زنان بیشتر از مردان در معرض «سکته قلبی خاموش» هستند که در طی ان دچار نفس‌تنگی، حالت تهوع و خستگی مفرط می‌شود –، اما بدون درد.»

۲-بدون هیچ دلیلی و مرتب دچار تنگی نفس شدن
تنگی نفس اتفاق می‌افتد. ممکن است به دلیل استفاده از پله‌ها به جای استفاده از آسانسور فرد دچار تنگی نفس شود، اما در مواقع دیگر می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات سلامتی باشد. تنگی نفسی که دلیلی برای آن پیدا نمی‌شود می‌تواند چند دلیل متفاوت از قبیل: برونشیت، آسم، ذات‌الریه، لختگی خون در ریه و بیماری مزمن انسدادی ریه رخ دهد. اگر اغلب دچار تنگی نفس می‌شوید و مطمئن نیستید چرا این حالت رخ می‌دهد این مسئله را با پزشک معالجتان در میان بگذارید.

۳-همیشه به نظر بیمار می‌آیید
همیشه بیمار هستید؟ شما بدشانس نیستید، سیستم ایمنی‌تان در حال مبارزه است. دکتر دارسی مک‌کانل، چند دلیل را برای احساس بیماری برمی‌شمارد: استرس‌بیش‌از‌حد، خواب ناکافی، تغذیه نامناسب، به قدر کافی فعال نبودن، نشستن دست‌ها یا مشکلات معده.

۴. دست‌ها و پاهایتان همیشه مثل یخ سرد است
دست‌وپایی که حتی زیر پتو هم گرم نمی‌شود می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات سلامتی باشد. بدترین سناریو این است که ناشی از بیماری شریانی محیطی، اسکلودرمی، لوپوس، رماتیسم مفاصل یا تیروئید کم‌کار باشد. اما این حالت ممکن است ناشی از بیماری رینود هم باشد. رینود وضعیتِ معمولاً خوش‌خیمی است که بر جریان خونی که وارد انگشتان دست و پا می‌شود، اثر می‌گذارد. با پزشک خود درباره این وضعیت مشورت کنید.

۵-نسبت به سرما بیش‌از‌حد حساس شده‌اید
اگر همیشه باید یک لباس گرم بپوشید درحالیکه اطرافیانتان احساس سرما نمی‌کنند، احتمالاً نسبت به سرما حساسیت پیدا کرده‌اید که می‌تواند ناشی از مشکلات تیروئید باشد. افرادی که کم‌کاری تیروئید دارند معمولاً چندلایه لباس می‌پوشند، چون همیشه احساس سرما می‌کنند. بقیه نشانه‌ها می‌تواند خستگی مفرط، یبوست و صورت پف کرده و افسردگی باشد.

۶-تحمل گرما را ندارید
بیشتر مردم در هوای گرم بی‌طاقت می‌شوند. اگر شما هرگز احساس راحتی ندارید و همیشه احساس می‌کنید هوا خیلی گرم است، ممکن است دچار پرکاری تیروئید باشید. بی‌طاقتی در برابر گرما اصلی‌ترین نشانه تیروئید پرکار است.

۷-همیشه تب دارید
گاهی تب فقط نشانه آن است که بدنتان با یک عفونت جزئی در مجرای ادراری در حال مبارزه است. اما اگر همیشه تب دارید داستان دیگری است. تب دائمی یکی از علائم سرطان مانند سرطان لمفاوی است. پس برای دیدن پزشک معالج یک لحظه هم تردید نکنید.

۸-حس بویایی خود را از دست داده‌اید‌
نمی‌توانید بوی کلوچه‌های شکلاتی تازه پخته شده را احساس کنید؟ برطبق دانشگاه کلمبیا یکی از نشانه‌های آلزایمر از دست دادن تدریجی حس بویایی است که به دلیل آسیب رسیدن به پیاز‌های بویایی رخ می‌دهد. درواقع در بیماری آلزایمر نخستین بخش مغز که آسیب می‌بیند، بخشی است که مسئول بویایی است.

۹-ریزتر می‌نویسید
اگر دست‌خط‌تان ریزتر شده است ممکن است نشانه‌های اولیه پارکینسون باشد. برطبقه مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۷ انجام شد، کوچکتر شدن اندازه حروف که به طرز قابل‌توجهی قبل تشخیص است، می‌تواند نخستین نشانه‌های بیماری پارکینسون باشد.

۱۰-زندگی بی‌تحرک دارید
زندگی بی‌تحرک یکی از بزرگترین نشانه‌های ضعف سلامتی است. دکتر دنیل ویس می‌گوید: «زندگی بی‌تحرک نشانه‌ای از ضعف سلامتی است و ادامه‌دار شدن زندگی بی‌تحرک مشکلات دیگری را اضافه می‌کند. افرادی که زندگی بی‌تحرک دارند ممکن است دچار درد ماهیچه‌ای/مفصلی؛ از بین رفتن مفاصل، سفتی عضله، کم‌توانی، ضعف حرکتی یا سایر مسائل مرتبط بشوند.»

۱۱-دچار بدخوابی شدید هستید
اگر شب‌ها خواب کافی نداشته باشید، کل روز بعدتان خراب می‌شود. تمام روز بعد غر می‌زنید، بدعنق می‌شوید و ساعت‌ها را می‌شمارید تا دوباره به رختخواب بروید. اما دلیل بدخوابی‌تان می‌تواند یک مسئله جدی باشد.
 
دکتر نِیت فاوینی، می‌گوید: «برای بسیاری از افراد مشکل در خوابیدن ناشی از کمبود تحرک فیزیک در طول روز یا مصرف زیاد کافئین است، اما بی‌خوابی می‌تواند ناشی از مسائل بیشتر نگران‌کننده نیز باشد. افسردگی، اضطراب، مشکلات تیروئید همگی می‌تواند بر خواب افراد اثر بگذارد. اگر مدت زیادی است که دچار کم‌خوابی هستید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.»

۱۲-همیشه احساس خستگی دارید
خستگی میلیون‌ها دلیل دارد. اما مشکل خستگی همیشگی می‌تواند ناشی از التهاب باشد. دکتر کار می‌گوید: «التهاب با گذر زمان می‌تواند بدتر شود و مشکلات جدی‌تر مانند سرطان، فراموشی و پارکینسون ایجاد کند.»
 
۱۳-فراموشی‌تان به قدری است که زندگی روزانه را مختل می‌کند
برخی از فراموشی‌ها با افزایش سن رخ می‌دهند و طبیعی هستند. اما اگر ضعف حافظه شما به قدری است که که در کار‌های روزانه شما اختلال ایجاد کرده است باید نگران شوید. اگر فراموش می‌کنید عینک‌تان را کجا گذاشته‌اید طبیعی است، اما اگر نمی‌دانید عینک به چه کاری می‌آید، باید نگران شوید. این نوع فراموشی می‌تواند ناشی از مشکلات خفیف شناختی یا فراموشی باشد.

۱۴-قفسه سینه‌تان درد می‌کند و ضربان قلب‌تان تند است
اگر درد در قفسه سینه احساس می‌کنید، ضربان قلب‌تان بالاست یا در بازوها، شانه‌ها یا فک احساس درد می‌کنید و/یا نفس‌تنگی دارید، این‌ها می‌تواند ناشی از دیسکسیون خودبه‌خودی شریان قلب یا SCAD باشد. رابرتز می‌گوید: «دیسکسیون شریان قلب نادر است، می‌تواند در جوانان رخ دهد و در زنان بیشتر از مردان شایع است. دیسکسیون خود‌به‌خودی شریان قلب در دوران بارداری پدیده نادری است، اما می‌تواند مرگبار باشد.»

۱۵-تورم در گردن
آیا گردنتان اندکی تورم دارد؟ فاوینی می‌گوید تورم گردن می‌تواند ناشی از مشکلات جدی سلامتی باشد. او توضیح می‌دهد: «جلوی گردن پر از گره‌های لمفی و غده تیروئید است. اگر تورم در این ناحیه صورت بگیرد می‌تواند نشانه عفونت، سرطان لمفاوی، تورم تیروئید یا توده‌هایی در درون غده تیروئید باشد. تورم گره‌های لمفی در اثر سرماخوردگی یا سرما پدیده رایجی است، اما اگر تورم هنگامی که بیمار نیستید هم وجود دارد باید با پزشک خود مشورت کنید.»

۱۶-تغییر ناگهانی رفتار
دوستان شما خیلی زودتر از شما متوجه تغییر در رفتار و شخصیت‌تان می‌شوند. اگر تغییر در رفتار و شخصیت ناگهانی رخ داده باشد می‌تواند ناشی از عفونت، تغذیه ناسالم یا مشکلات روانی یا نتیجه دارو‌هایی باشد که مصرف می‌کنید.

۱۷-تاری دید ناگهانی
تاری دید با افزایش سن طبیعی است، اما اگر ناگهان در یک یا هر دو چشم خود احساس تاری کردید، این می‌تواند ناشی از سکته مغزی باشد. به جای آنکه بنشینید و منتظر باشید تا ببینید آیا خود‌به‌خود خوب می‌شود یا نه با پزشک خود مشورت کنید.

۱۸-نور‌های چشمک‌زن در جلوی دید
میگرن نشانه‌های عجیبی دارد، مانند نور‌های چشمک‌زن و هاله‌های رنگی در دید. اما چیزی که مردم ممکن است متوجه نشوند آن است که این نشانه‌ها می‌تواند ناشی از پارگی یا جدا شدنِ شبکیه هم باشد. اگر این مشکل خیلی زود حل نشود می‌تواند منجر به نابینایی شود.

۱۹-کوتاه شدن قد
اگر اخیراً قد خود را اندازه گرفته‌اید و فهمیده‌اید که یک اینچ کوتاه‌تر شده‌اید، دیوانه نیستید، چنین چیزی امکان‌پذیر است. این اتفاق می‌تواند ناشی از پوکی استخوان باشد که به دلیل کمبود کلسیم و/یا ویتامین دی در طی سالیان رخ داده است. پوکی استخوان می‌تواند علل دیگری هم داشته باشد.

۲۰-استرس و اضطراب شما بی‌نهایت است
فاوینی می‌گوید: «همه گه‌گاه استرس را تجربه می‌کنند، اما اگر سطح استرس و اضطراب شما در حال افزایش است و تحمل آن هر روز برایتان سخت‌تر می‌شود، می‌تواند مایه نگرانی باشد. اگر اضطراب و استرس هر روز در زندگی شما وجود دارد بهتر است با مراجعه به پزشک از سلامت روانی خود محافظت کند.»
 
۲۱-بی‌میلی جنسی
میل جنسی با افزایش سن تغییر می‌کند، اما میل جنسی کم می‌تواند ناشی از اضطراب یا افسردگی، استرس یا عادت‌های زندگی روزمره مانند سیگار کشیدن، کاهش جریان خون، خستگی مفرط، دیابت، فشار خون بالا، بیماری شریان قلب یا بیماری‌های عصبی هم باشد.
 
۲۲-گوشه‌های لب‌های شما همیشه ترک خورده است
گوشه‌های لب اگر همیشه ترک‌خورده باشد دردناک است. این وضعیت سندروم پرلیش نام دارد و اغلب به دلیل کمبود ویتامین‌ها، به خصوص ویتامین بی و کمبود آهن رخ می‌دهد.
 
۲۳-خونریزی بعد از یائسگی
قبل از یائسگی خونریزی ماهیانه طبیعی است. اگر بعد از یائسگی خونریزی دارید به سرعت به پزشک مراجعه کنید. فاوینی می‌گوید: خونریزی بعد از یائسگی نگران‌کننده است و باید به سرعت توسط پزشک کنترل شود. خونریزی بعد از یائسگی دلایل مختلف و بسیاری جدی، از جمله سرطان‌های رحم، گردن رحم، واژن، عفونت در رحم، می‌تواند داشته باشد.

۲۴-خروج مایع از پستان‌ها
خروج مایه از نوک سینه‌ها فقط به دلیل بارداری یا شیردهی نیست. خروج مایع می‌تواند ناشی از مصرف قرص‌های ضدبارداری، زخم در پستان یا اختلال در غدد درون‌ریز باشد. اگر متوجه شدید که مایع خروجی خون‌آلود است بهتر است سریع به پزشک مراجعه کنید، زیرا خون اغلب نشانه سرطان پستان است.

۲۵- مرتب دچار عفونت دستگاه تناسلی می‌شوید
اگر مرتب دچار عفونت دستگاه تناسلی و ادرار می‌شوید ممکن است دیابت داشته باشید. اگر قند خون بالا باشد هر دو وضعیت تشدید می‌شود. برای همین اهمیت دارد هر تغییری در بدن خود را به اطلاع پزشک برسانید.
 
۲۶-چربی دور شکم
از میانسالی به بعد سایز دور شکم بیشتر می‌شود، اما تا آنجایی که می‌شود بهتر است که آن را متعادل نگه دارید. زنانی که چربی شکمی‌شان زیاد است ۱۰ تا ۲۰ برابر بیشتر از زنان دیگر دچار سکته قلبی می‌شوند.
 
۲۷-چربی پلک یا زانتلاسما
چربی زرد رنگ در اطراف چشم‌ها یا زانتلاسما می‌تواند نگران‌کننده باشد. خوشبختانه زانتلاسما سرطانی نیست، اما می‌تواند نشانه این باشد که شما به قدر کافی مراقب سلامتی خودتان نیستید. زانتلاسما رسوبات کلسترول هستند که بیشتر از مردان در زنان دیده می‌شود و نشانه‌ای از هایپرلیپیدیما – افزایش مقدار کلسترول و تری‌گلیسرید در خون- است.

۲۸-چماقی شدنِ ناخن‌ها
اگر نوک انگشتان شما شبیه گردی پشتِ قاشق است، به این وضعیت چماقی شدن ناخن گفته می‌شود. این وضعیت مربوط به بیماری‌های قلبی و ریوی است و اصلی‌ترین دلیل چماقی شدنِ ناخن‌ها سرطان ریه است.

۲۹-بعد از خوردن مقدار کمی غذا احساس سیری می‌کنید
احساس سیری بعد از خوردن یک بشقاب پر از غذا طبیعی است. اما اگر حتی بعد از خوردن مقدار کمی غذا احساس سیری می‌کنید، بدن شما دارید به شما هشدار می‌دهد. سیری زودرس می‌تواند ناشی از بیماری رفلاکس معده به مری، زخم گوارشی یا سرطان پانکراس باشد.

۳۰-ریزش بیش‌از‌حد مو
افزایش ناگهانی ریزش مو می‌تواند شوکه‌کننده باشد. اما ریزش مو می‌تواند ناشی از تغییرات هورمونی (مانند حاملگی، تولد فرزند و یائسگی)، دارو‌های خاص، مکمل‌ها و استرس هم باشد. خوشبختانه بیشتر دلایل ریزش مو دائمی نیست و فقط کافی است با پزشک خود درباره آن‌ها صحبت کنید.

۳۱-رشد مو‌های ناخواسته
اگر در نواحی‌ای از بدن مانند سینه، صورت یا پشت متوجه رویش مو‌های زائد شده‌اید، دچار پدیده‌ای به نام پرمویی هستید که می‌تواند نشانه‌ای از سندروم پلی‌کیستیک تخمدان باشد. این سندروم با افزایش خطر دیابت و نازایی مرتبط است. این علائم می‌تواند با نامنظمی قاعدگی همراه باشد.

۳۲-قاعدگی شما مانند همیشه نیست
قاعدگی در طول زندگی تغییر می‌کند، اما برخی از علائم می‌تواند بر سلامتی شما اثر بگذارد. اگر طول دوران قاعدگی طولانی‌تری از قبل شده است می‌تواند نشانه تغییرات هورمونی باشد. اکثر زنان بین سن ۴۵ تا ۵۵ سال یائسگی را تجربه می‌کنند، اما اگر چرخه قاعدگی شما زودتر از این دچار تغییر شده است ممکن است نشانه تخمدان پلی‌کیستیک باشد. تخمدان پلی‌کیستیک با مقاومت انسولینی و افزایش خطر دیابت در آینده مرتبط است. اگر بین هر چرخه قاعدگی خونریزی دارید یا خونریزیِ شما بیشتر از حد معمول شده است، ارزش دارد که با پزشک معالجتان در میان بگذارید.

۳۳-بین دو قاعدگی مشکل دارید
هر زمانی بین دو قاعدگی خونریزی یا لکه‌بینی داشتید بهتر است با پزشک در میان بگذارید. این مشکلات ممکن است ناشی از سندروم تخمدان پلی‌کیستیک، بیماری التهاب لگن، عفونت اندام‌های داخل لگن یا مصرف برخی دارو‌ها باشد.

۳۴-خروپف کردن
اگر در طول روز روی میز یا بدتر از آن در ماشین خوابتان می‌برد ممکن است دچار آپنه‌خواب باشید. آپنه‌خواب وضعیتی است که فرد در آن پیوسته دچار وقفه تنفسی می‌شود و بلند خروپف می‌کند. اگر این وضعیت ادامه‌دار شود می‌تواند مشکلات قلبی-عروقی و اضافه وزن ایجاد کند.

۳۵-تعریق مزمن شبانه
آیا تا به حال شده در میانه‌های شب از خواب بیدار شوید و متوجه شوید خیس عرق هستید؟ تعریق شبانه می‌تواند به دلیل اختلالات اضطرابی، مشکلات تیروئید یا حتی برخی از انواع سرطان باشد. پس مهم است که با پزشک معالج خود مشورت کنید.

۳۶-ادراری که تیره‌تر از معمول است
اگر ادرار به قدر کافی شفاف باشید به این معنی است که شما آب کافی نوشیده‌اید. اگر ادارار زرد تیره باشد، نشانه‌ای از این است که شما به قدر کافی برای سوخت‌رسانی به بدن آب مصرف نکرده‌اید. اگر این عادت را تغییر دهید به سلامت عمومی خودتان کمک کرده‌اید. روزانه ۸ لیوان آب مصرف کنید و تا التهاب زودتر از بدنتان خارج شود، سطح قند خونتان ثابت شود، انرژی بگیرید و مفاصلتان نرم شود.

۳۷-بوی نامطبوع و غیرمعمول
اگر احساس کردید ادرارتان بوی نامطبوع و غیرمعمول می‌دهد ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری باشد. مصرف برخی مکمل‌ها مانند ویتامین ب ۶ می‌تواند بوی ادرار را تغییر دهد. اما علاوه بر آن بوی بد می‌تواند ناشی از عفونت روده، کلیه، نارسایی کبد یا اختلالات متابولیکی باشد.

۳۸-همیشه به سمت دستشویی می‌دوید
عموماً اسهال به این معنی است که بدن شما تلاش می‌کند از شر چیزی که دوستش ندارد خلاص شود. مدفوع شل و آبکی ناشی از ویروس‌ها، غذاها، باکتری‌ها یا انگل‌هایی است که از طریق آب و غذا وارد بدن شما شده‌اند. اسهال همچنین می‌تواند ناشی از التهاب مزمن بخش زیرین روده کوچک، مشکلات روده بزرگ یا برخی دارو‌ها باشد. برای اینکه علت اصلی این وضعیت را بدانید با پزشک خود مشورت کنید.

۳۹-اغلب دستشویی نمی‌روید
اگر نمی‌توانید آخرین باری که مدفوع کردید را به یاد بیاورید احتمالاً درگیر یبوست هستید. اگر مدفوع‌تان سفت و خشک است یا با درد خارج می‌شود و در هفته فقط ۳ بار یا کمتر اجابت مزاج دارید، ممکن است به دلیل مصرف برخی داروها، مصرف کم فیبر، کم‌تحرکی یا مصرفِ کم آب دچار یبوست جدی شده باشید.

۴۰-پوست صورت قدری آبی‌رنگ به نظر می‌رسد
نگران نباشید درحال تبدیل شدن به یک اسمورف نیستید. دلیل آبی‌رنگ شدنِ لب‌ها، انگشتان و/یا انگشتان پا می‌تواند سیانوز یا پایین آمدن سطح اکسیژن در بدن باشد. به محض مشاهده این وضعیت با پزشک خود مشورت کنید. این وضعیت ممکن است نشانه‌ای از بیماری قلبی عروقی یا بیماری مزمن انسداد ریوی باشد.

۴۱-زخم‌هایتان دیر خوب می‌شود
اگر ماه‌ها طول می‌کشد تا زخم‌هایتان خوب شود یا زخم‌هایتان به‌طور کامل خوب نمی‌شوند می‌تواند نشانه دیابت باشد. قند خون بالا می‌تواند چرخه خونرسانی به بدن را دچار اختلال کند و به اعصاب آسیب وارد کند که مانع از آن می‌شود که بدن به درستی زخم‌ها را التیام ببخشد.

۴۲-متوجه برجستگی غیرطبیعی در بافت پستان شده‌اید
ممکن است تعجب کنید اگر بشنوید معمولاً برجستگی‌ها و گره‌ها در بافت پستان نگران‌کننده نیستند. بافت پستان معمولاً پر از برآمدگی است. با‌این‌حال برخی نشانه‌ها هست که با مشاهده آن‌ها باید سریع به پزشک مراجعه کنید.
 
اغلب زنان در دوران قاعدگی تغییراتی را در بافت پستان مشاهده می‌کنند. اما اگر متوجه شدید که یک برآمدگی وجود دارد که از بین نمی‌رود، درحال بزرگ شدن است و به نظر می‌رسد به سینه متصل است یا تغییراتی در اندازه و رنگ پوست پستان مشاهده کردید، باید به پزشک مراجعه کنید. این نشانه‌ها ممکن است نشانه‌های سرطان پستان باشد.»
 
۴۳-بدون آنکه تلاش کنید وزن کم می‌کنید
اگر ناگهان متوجه شدید که عدد روی ترازو کم و کمتر می‌شود؛ آن‌هم بدون آنکه شما تغییری در رژیم غذایی یا ورزش کردن ایجاد کرده باشید، این لاغریِ بی‌دلیل می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات سلامتی باشد. از دست دادن ۵ درصد از وزن بدن در عرض ۶ ماه یا یک‌سال می‌تواند ناشی از تیروئید پرکار، دیابت، افسردگی، مشکلات کبدی، سرطان یا سایر ... باشد.

۴۴- ناگهان احساس تهوع، سرگیجه و/یا خستگی می‌کنید
هر زمانی که ترکیبی از تنگی نفس، حالت تهوع، فشار روی قلب یا کمر، سرگیجه و خستگی شدید را احساس می‌کنید باید به پزشک مراجعه کنید. زنان معمولاً نشانه‌های کلاسیکِ حمله قلبی مانند درد شدید سینه را تجربه می‌کنند، اما آن‌ها همچنین احتمال دارد حمله قلبیِ بدونِ نشانه‌های معمول داشته باشند. زنان اگر نشانه‌های حمله قلبی مانند فشار خون بالا، دیابت، کلسترول بالا، تاریخچه سیگار کیدن یا مشکلات قلبی خانوادگی دارند، باید این نشانه‌ها را به مثابه نشانه‌های احتمالی حمله قلبی تلقی کرده و به پزشک مراجعه کنند.

۴۵-تیره شدن پوست زیر بغل و گردن
تیرگی زیر بغل یا گردن می‌تواند نشانه وضعیت پیش‌دیابت باشد. این لکه‌های تیره‌رنگ معمولاً نشانه‌ای از انسولین بالای خون است و معمولاً در هنگام لمس کردن ناحیه احساس می‌کنید پوست مخملی است.

۴۶-سفت شدن پوست بدن
فلس‌مانند یا سفت شدنِ پوست بدن می‌تواند ناشی از کراتوز آکنه‌ای یا کراتوز سولار باشد که به دلیل قرار گرفتن در معرض اشعه مضر ماورابنفش خورشید ایجاد می‌شود. این وضعیت هنوز سرطانی نیست، اما می‌تواند به سرطان پوست منجر شود پس بهتر است با پزشک مشورت کنید.

۴۷-خالی که تغییر شکل، اندازه یا رنگ داده است
اگر سابقه آفتاب‌گرفتن بدون استفاده از کرم‌های ضد آفتاب دارید باید به تغییر رنگ ظاهری خال‌های خود حساس باشید. هر تغییری در اندازه، رنگ یا شکل خال‌های موجود و همینطور هر ظهور ناگهانی خال در هر جایی از بدن باید مورد توجه قرار بگیرد.
 
۴۸-لکه‌های قرمز روی پوست
لکه‌های قرمز روی پوست دلایل زیادی دارد. یکی از دلایل می‌تواند اگزما باشد. دلیل دیگر می‌تواند دیابت نوع دوم باشد. لکه‌های قرمزی که ابتدا کوچک هستند و بعد به برجستگی‌های سفت و زگیل-مانند تبدیل و کم‌کم متورم و سخت می‌شوند، می‌توانند نکروبیوزیس لیپوئیدیکا باشند که نشانگر دیابت نوع دوم است. این لکه‌ها همچنین می‌توانند زرد و قهوه‌ای باشد و خارش و درد ایجاد کند. به جز دیابت، این بیماری می‌تواند ناشی از رماتیسم مفاصل و بیماری‌های التهابی روده باشد.
 
۴۹-تگ‌های پوستی زیاد دارید
بعضی اوقات، تگ‌های پوستی در گردن، زیر بغل، روی پستان‌ها یا کشاله ران ایجاد می‌شود که ناشی از اضافه وزن است. اما تگ‌های پوستی همچنین می‌توانند نشانه مقاومت انسولینی باشند. این تگ‌ها همچنین گاهی زمینه ژنتیکی دارند.
 
۵۰-پوست سفت و ضخیم
تصلب پوست یا سفتی، ضخامت و مومی‌شدنِ پوست در برخی از نواحی می‌تواند نشانه دیابت باشد. این نشانه اغلب در انگشتان دست و پا ظاهر می‌شود و می‌تواند به بازوها، شانه‌ها، صورت یا سایر نواحی بدن گسترش پیدا کند.
+3
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.