مکنزی اسکات دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به امور خیریه اهدا کرد

 جف بیزوس، بنیان‌گذار آمازون و همسر سابق او، مکنزی اسکاترادیو فردا :مکنزی اسکات، همسر سابق بنیان‌گذار آمازون و از ثروتمندترین‌ افراد دنیا، روز سه‌شنبه ۲۵ خرداد اعلام کرد که دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به ۲۸۶ موسسه خیریه و نهادِ فعال در زمینه برابری نژادی و جنسیتی اهدا کرده است.

خانم اسکات در بیانیه‌ای که در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد، ضمن اعلام این خبر از تجمع ثروت در دست عده‌ای معدود از ابرثروتمندان سراسر دنیا انتقاد کرد و گفت مبالغی که او و همسر جدیدش اهدا کرده‌اند تضمین‌کننده تداوم فعالیت مثبت دریافت‌کنندگان این کمک‌هاست.

او افزود همراه با همسرش و همچنین گروهی از کارشناسان و مشاوران امور خیریه برای گزینش دریافت‌کنندگان این مبالغ مشورت کرده است. خانم اسکات تاکید کرد که وضعیت فعلی و نظام حاکم بر انباشت ثروت در دنیا باید متحول شود.

مکنزی اسکات پیش از این هم در سال ۲۰۲۰ در مجموع شش میلیارد دلار از ثروت خود را به طرح کمک مالی به آسیب‌دیدگانِ بحران کرونا، مراکز آموزشی سیاه‌پوستان، نهادهای فعال در زمینه برابری جنسیتی و دانشگاه‌ها اهدا کرد.

براساس ارزیابی نشریه اقتصادی «فوربز» ثروت مکنزی اسکات در مجموع حدود ۶۰ میلیارد دلار است. منبع این ثروت تفاهم مالی مربوط به طلاق او از جف بیزوس، بنیان‌گذار آمازون، در سال ۲۰۱۹ است. در این تفاهم‌نامه چهار درصد از سهام شرکت آمازون به خانم اسکات واگذار شد و طی دو سال اخیر بهای این سهام به میزان چشمگیری افزایش یافته است.

او به فاصله کوتاهی پس از جدایی از جف بیزوس به جمع حامیان کارزار «بخشش مال و ثروت» پیوست. این کارزار از سال‌ها پیش به‌دست بیل گیتس و ملیندا، همسر سابق او و همچنین وارن بافت، از ثروتمندترین افراد دنیا راه‌اندازی شد و هدف از آن، اهدای بخشی از ثروت افراد ثروتمند به امور خیریه است.

کمک‌های مکنزی اسکات به نحوی اهدا شده است که برای او جایگاه خاصی در تصمیم‌گیری ایجاد نمی‌کند و سیاست‌گذاری و نحوه استفاده از این مبالغ را به خود نهادها محول می‌کند.

بسیاری از میلیاردرها، از جمله بیل گیتس و همسر سابق او، کمک‌های خیریه خود را به نهادهایی اهدا کرده‌اند که تحت نظارت خود آن‌ها هستند.

تاکید مکنزی اسکات بر شکاف عمیق ثروت بین لایه‌های مختلف در جامعه آمریکا موضوع جدیدی نیست اما در سال‌های اخیر بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.

هفته پیش، گروهی از روزنامه‌نگاران تحقیقی که تحت عنوان «پرو پابلیکا» (ProPublica) فعالیت می‌کنند اسناد جدیدی از مالیات ابرثروتمندان و شرکت‌های بزرگ افشا کردند که نشان می‌دهد درصد مالیاتی که این افراد در آمریکا می‌پردازند حتی از مالیات کارگران ساده هم کمتر است. این گزارش نشان می‌دهد که جف بیزوس در سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۱۱ هیچ مالیات بر درآمدی نپرداخته است.
+17
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.