اطلاعاتی از زندگی «نفتالی بنت» ، نخست وزیر جدید اسرائیل

نفتالی بنت، نخست وزیر جدید اسرائیلدویچه وله :ائتلاف هشت حزب اسرائیل برای کسب اکثریت آرای مجلس لازم بود تا به دوره ۱۲ ساله زمامداری بنیامین نتانیاهو پایان دهد. نفتالی بنت رهبر حزب "یامینا" برای مدت دو سال، تا سپتامبر ۲۰۲۳ زمام امور اسرائیل را در دست خواهد داشت.

ائتلاف حزب "یامینا" (به سوی راست) به رهبری نفتالی بنت با ترکیبی از احزاب چپ و راست به طور عمده بر یک محور استوار شده است: عبور از بنیامین نتانیاهو و یا آنگونه که هوادارنش او را می‌نامند: "شاه بیبی".

به‌رغم آنکه نفتالی بنت چهره ناشناسی در سیاست اسرائیل نیست، اما در خارج از مرزهای این کشور، اطلاعات نسبتا محدودی از او وجود دارد. اطلاعاتی که به دوره وزارت او در چند دولت نتانیاهو و همکاری با حزب لیکود برمی‌گردد. رسانه‌های بین‌المللی اکنون به دیگر زوایای شخصی و سیاسی نفتالی بنت پرداخته‌اند.
سیاستمداری راستگرا
نفتالی بنت ۴۹ سال سن دارد. از این منظر سیاستمدار جوانی به حساب می‌آید و این دومین باری است که زمام دولت اسرائیل در اختیار سیاستمداری جوان‌تر از ۵۰ سال قرار می‌گیرد.

چند روز پیش از رای‌گیری در مجلس اسرائیل، بنت در مصاحبه‌ای تلویزیونی درباره تصمیم‌اش برای کسب مقام نخست‌وزیری اسرائیل چنین گفته بود:

«به پسرم گفتم که پدرت گامی برداشته است که او را به منفورترین چهره اسرائیل بدل می‌کند.» بنت سیاستمداری راستگرا است.

او فعالیت سیاسی خود را با حزب لیکود آغاز کرد، به یکی از معتمدان بنیامین نتانیاهو تبدیل شد و پس از بروز اختلاف نظر با "شاه بیبی"، حزب جدید "خانه یهودیان" را تاسیس نمود.

حزب "یامینا" اتحادی از احزاب مذهبی و راست اسرائیل بود و با همین هدف شکل گرفته بود. با خروج احزاب مذهبی و سنتی از "یامینا" این حزب تبدیل به یک حزب راست با گرایش‌های مدرن شد.
از کجا به نخست‌وزیری رسید؟
نفتالی بنت یک حقوق‌دان است. ورود او به سیاست داستان خود را دارد. او فرزند یک خانواده مهاجر یهودی ساکن آمریکا است و در شهر حیفا متولد شده است.

پس از پایان تحصیلات خود پا به عرصه اقتصاد می‌نهد، به آمریکا می‌رود و در آنجا یک شرکت نوپا در زمینه فناوری اطلاعات ایجاد می‌کند.

شرکت او چنان رشدی می‌کند که تصمیم می‌گیرد با سودی نسبتا کلان آن را بفروشد. از درآمد ناشی از فروش این شرکت از چنان رفاهی برخوردار می‌شود که از منظر مالی نیازی به کار کردن تا پایان عمر خود نمی‌بیند.

به‌رغم آن، وسوسه می‌شود پا به جهان سیاست بنهد. اول شیفته حزب لیکود می‌شود و فعالیت سیاسی خود را با این حزب آغاز می‌کند.

پس از پیروزی در رای‌گیری مجلس اسرائیل بنت می‌گوید که آماده است مسئولیت نخست‌وزیری اسرائیل را بپذیرد. او گفته است:

«من به اطلاع همه شما می‌رسانم که با همه توان خودم برای برپایی یک دولت وحدت در همراهی با دوستم یائیر لاپید تلاش خواهم کرد. با این دولت ما اسرائیل را از بحران سیاسی‌اش نجات خواهیم داد و کشور را به مسیر درستی هدایت می‌کنیم.»

او اکنون با چهره یک سیاستمدار مصالحه‌گر پا به میدان نهاده است. باید یادآور شد که حزب ناسیونالیست مذهبی "یامینا" در انتخابات پارلمانی ماه مارس تنها موفق به کسب شش درصد آرا شده بود.

پیروزی ائتلاف حکومتی جدید بر بنیامین نتانیاهو در شرایطی ممکن می‌گردد، که حزب لیکود همچنان صاحب بیشترین کرسی‌ها در پارلمان اسرائیل است.
طرفدارای از یهودیان مهاجر
بنت از سیاست شهرک‌سازی جانبداری می‌کند. در زمانی که حزب "خانه یهودیان" را تاسیس کرد، در اداره محلی اسرائیل در کرانه باختری رود اردن کار می‌کرد.

همراه با آن حزب در سال ۲۰۱۳ برای نخستین بار وارد پارلمان اسرائیل شد. گرچه او برای زندگی همراه همسر و چهار فرزندش به تل‌آویو آمد.

بنت که سیاستمداری به شدت مذهبی است، پس از آن رسما از رویکردی راستگرایانه نیز پیروی کرد. او از مخالفان سرسخت تشکیل یک دولت فلسطینی است و از الحاق سرزمین‌های تحت تصرف به خاک اسرائیل دفاع می‌کند.

سایت "تاگس‌شاو" وابسته به شبکه یک تلویزیون آلمان در گزارشی در همین ارتباط به یکی از سخنان بنت در سال ۲۰۱۴ اشاره کرده است. بنت گفته بود:

«یک خلق نمی‌تواند غاصب سرزمین خود باشد.» او در همان سخنرانی مخالفت آشکار خود را با پیشبرد گفت‌وگوهای صلح با فلسطینیان بیان کرده بود.

نفتالی بنت گفته بود که این مذاکرات راه را برای ترور و تروریسم هموار می‌کند. گفته بود که سال پیش (سال ۲۰۱۳) چون هیچ مذاکره و گفت‌وگویی با فلسطینیان وجود نداشته، آرام‌ترین سال پس از جنگ یوم کیپور بوده است. اشاره بنت به جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۷۳ است.
"هر چه از تروریست‌ها کشته شود کم است"
منتقدین نفتالی بنت او را متهم می‌کنند که در دوران حضورش در ارتش اسرائیل و فعالیت در واحد ویژه با افتخار از کشتن عرب‌ها سخن گفته است.

بنت در سخنرانی سال ۲۰۱۵ خود در پارلمان این کشور در پاسخ به این انتقاد گفته بود: «من هرگز چنین چیزی را نگفته‌ام. من گفته بودم که در دوره خدمت سربازی تروریست‌های زیادی را از پا در آورده‌ام. و این یک اقدام خوب است. تنها متاسفم که نتوانستم تعداد بیشتری از آن‌ها را بکشم. چون هر کس که بخواهد دست روی دولت اسرائیل بلند کند، باید بمیرد.»
خوشحالی هواداران دولت جدید و معترضان دولت نتانیاهو، اورشلیم ۱۳ ژوئن ۲۰۲۱بنت در همان نخستین روز اعلام نتایج رای‌گیری مجلس اسرائیل اعلام کرده بود که این کشور هرگز به ایران اجازه دست‌یابی به جنگ‌افزارهای هسته‌ای را نخواهد داد و برای دفاع از خود، هر اقدامی را که لازم ببیند، انجام می‌دهد.
ترکیب کابینه بنت
نفتالی بنت از گرایش سیاسی خود به راست و همچنین موازین بنیادین ناسیونالیستی مذهبی این نیروها سخن می‌گوید. درباره دولت خود گفته است:

«ما بر ارزش‌ها و مواضع خود استوار ایستاده‌ایم. دوستان، این دولت، دولتی نیست که شهرک‌ها را جمع کند و دست از مالکیت سرزمین‌هایش بکشد. این دولت، دولتی است که هرگاه لازم باشد، بدون لحظه‌ای درنگ به عملیات نظامی دست خواهد زد.»

در همان ابتدا اطلاعاتی درباره ترکیب کابینه جدید اسرائیل منتشر شده است. گفته می‌شود که در کابینه نفتالی بنت ۲۷ وزیر وجود دارند که نه نفر آن‌ها زن هستند.

حضور این تعداد وزیر زن در کابینه اسرائیل در تاریخ سیاسی این کشور بی‌سابقه است. افزون بر آن یک سیاستمدار عرب به نام "عیساوی فریج" نیز به جمع وزیران کابینه پیوسته و به عنوان وزیر همکاری‌های منطقه‌ای دولت اسرائیل فعالیت خواهد کرد.

در بین وزرای زن کابینه نفتالی بنت، پنج وزیر عرب‌تبار هستند. به سخن دیگر، سه وزیر عراقی‌تبار و دو وزیر زن مراکشی‌تبار در ترکیب کابینه او به چشم می‌خورند.

به عنوان نمونه، وزیر اقتصاد دولت جدید اسرائیل زنی عراقی‌تبار است که برای نخستین بار در ارتش اسرئیل به درجه سرتیپی رسیده است. این زن که "اورنا باربیوای" نام دارد، وابسته به حزب "فهرست آبی-سفید" بنی گانتس است.
+8
رأی دهید
-10

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.