دویچه وله :علی اکبر محتشمیپور از شاخصترین روحانیان تاثیرگذار در حلقه نزدیکان خمینی و از اعضای موثر دفتر او در فرانسه بود. اختلاف محتشمیپور و علی خامنهای سابقهای طولانی دارد و پس از انتخابات مناقشهبرانگیز سال ۸۸ به اوج رسید.
وزیر کشور دولت دوم میرحسین موسوی پس از یک دوره بیماری و اقامت در بیمارستان به دلیل آنچه "وخامت وضعیت تنفسی" اعلام شد در سن ۷۵ سالگی درگذشت.
دفتر علی اکبر محتشمیپور در اطلاعیهای که یکشنبه ۱۷ خرداد منتشر شد ضمن تائید این خبر او را "از بنیانگذاران حزبالله لبنان" و "یاور و شاگرد همیشگی امام راحل" خواند.
محتشمیپور از معدود شخصیتهای جناح موسوم به اصلاحطلبان حکومت جمهوری اسلامی بوده است که دستکم تا انتخابات مناقشهبرانگیز ریاست جمهوری سال ۸۸ در میان اقتدارگرایان نیز از احترام زیادی برخوردار بود.
او از ابتدای دهه چهل خورشیدی با روحالله خمینی رابطه نزدیکی داشت و در دوره اقامت او در فرانسه در پائیز ۵۷ مسئول ارتباطات دفتر خمینی در "نوفل لوشاتو" شد.
یکی از ویژگیهای محتشمیپور که در سالهای نخست تشکیل جمهوری اسلامی به او موقعیت ویژهای میداد روابط گسترده و نزدیک با گروههای اسلامگرا در کشورهای عربی منطقه، از جمله لبنان و سوریه بود و بر همین اساس در سالهای ۶۰ تا ۶۴ سفیر ایران در دمشق شد.
گفته میشود این روحانی شیعه در سازماندهی گروههای اسلامگرای منطقه بسیار فعال بوده و حسن نصرالله، دبیرکل کنونی حزبالله لبنان هنگام تاسیس این گروه شبهنظامی به پیشنهاد او معاون دبیر کل شد.
بازگشت محتشمیپور از سوریه مصادف با تشکیل دولت دوم میرحسین موسوی، نخستوزیر وقت بود که او وزیر کشور آن شد. در آن سالها رهبر کنونی جمهوری اسلامی، علی خامنهای رئیس جمهور و اختلافهایش با موسوی و وزیر کشور او کاملا آشکار بود.
یک دهه پس از تکیه زدن خامنهای بر مسند رهبری جمهوری اسلامی اختلاف دیرینه او با موسوی و محتشمیپور در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ به اوج رسید.
محتشمیپور سال ۸۴ رئیس ستاد انتخاباتی مهدی کروبی، یکی از رقیبان نامزد مورد نظر خامنهای محمود احمدینژاد شد و چهار سال بعد ریاست کمیته "صیانت از آرای مردمی" ستاد انتخاباتی موسوی را بر عهده گرفت. انتخابات سال ۸۸ و اوج گرفتن اختلاف با خامنهای دفاع قاطع خامنهای از نتایج اعلام شده انتخابات سال ۸۸ و تاکید نزدیکان موسوی بر وقوع تقلب در انتخابات شکاف بین کارگزاران جناحهای مختلف حکومت را عمیقتر از هر زمان کرد.
علی اکبر محتشمیپور در نامهای به خامنهای با ذکر شواهد و دلایلی بر "محرز بودن تقلب گسترده در انتخابات" تاکید کرد که ظاهرا با پاسخ شفاهی شدید دفتر او روبرو شده است.
پس از انتخابات سال ۸۸ اصولگرایان افراطی حامی خامنهای و احمدینژاد با صراحتی که تا آن زمان کمسابقه بود حمله و انتقاد به محتشمیپور را تشدید کردند و این فشارها سرانجام به برکناری او از دبیرکلی کمیته "حمایت از انتفاضه فلسطین" منجر شد.
به عبارت دیگر مردی که سرنخ مهمترین ارتباطها با گروههای فلسطینی و اسلامگرایان منطقه را در دست داشت از دبیرکلی کمیتهای که ظاهرا برای حمایت از این گروهها تشکیل شده بود کنار گذاشته شد. قتل سامی و هشدار به احمدینژاد یکی از مسائلی که در دوران فعالیت محتشمیپور به عنوان وزیر کشور رخ داد و جزئیات آن هنوز آشکار نشده مرگ مشکوک کاظم سامی، نخستین وزیر بهداشت جمهوری اسلامی است که به تازگی دوباره مطرح شده است.
علیرضا داوری از مشاوران سابق احمدینژاد به تازگی در یک پیام توئیتری به او و حامیانش هشدار داده که اگر به "بازتولید رفتارهای رجوی و منافقین در صحنه انتخابات ادامه دهند" پرونده "قتل و ترور" سامی را بازخوانی میکند. پرونده قتل مشکوک کاظم سامی تا کنون مشخص نشده که داوری چه اطلاعاتی درباره مرگ مشکوک کاظم سامی در اختیار دارد و این اطلاعات را چگونه به دست آورده است.
در مورد چگونگی مرگ سامی ابهامهای زیادی وجود دارد. او دوم آذر ماه ۶۷ در محل کار خود مورد حمله قرار گرفت و دو روز بعد بر اثر شدت ضربههای چاقو در بیمارستان درگذشت.
حدود سه هفته بعد علی اکبر محتشمیپور، وزیر وقت کشور اعلام کرد قاتل کاظم سامی شخصی به نام محمود جلیلیان بوده که در حمامی در اهواز خودکشی کرده است.
همان زمان شایع شد که سامی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری از حمایت حسینعلی منتظری، قائم مقام برکنار شده آیتالله خمینی برخوردار بود و قتل او میتواند با این انتخابات که اکبر هاشمی رفسنجانی در آن پیروز شد مرتبط باشد.
+48
رأی دهید
-5
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۷۶
hassan5 - تهران، ایران
تمام افرادیکه در ج.ا از خلافکار سران نظام اطلاع داشته و مشابه احمدینژاد بگم بگم راه می اندازند ؟!؟ بدرد ملت ایران نمیخورند ، اینها در جهت منافع فردی و یا گروهی خودشان هم از توبره میخورند هم از آخور.
1
19
چهارشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۴
Akhond zed Iran - توکیو، ژاپن
درسته هر کس آخوند بشه به علت طرفداری از دین خشن و زیرشکم و زن ستیز اسلام دیگه نمیشه بهش اعتماد کرد ولی دو نفر متفاوت بودند یکی طالقانی و دیگری منتظری خصوصا منتظری که میتونست با سکوتش به رهبری برسه یعنی سلطان بی رقیب قدرتمند مملکت بشه ولی نتونست در برابر اقدامات غیرانسانی سپاه ضدمردمی پاسداران سکوت کند و در مورد ولایت فقیه هم از مردم عذرخواهی کرد
4
17
چهارشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.