بی بی سی :وزیر کشور بریتانیا از شبکههای اجتماعی خواست ویدئوهایی که عبور خطرناک پناهجویان از کانال مانش را "جذاب" نشان میدهد و باعث تشویق آنها برای عبور میشود، حذف کنند.
پریتی پاتل، وزیر کشور بریتانیا روز شنبه ۶ ژوئن، ۱۵ خرداد در نامهای به مدیران شبکههای اجتماعی گفت که "فیلمهای" عبور خطرناک پناهجویان از اروپا به بریتانیا، از مسیر کانال مانش، "غیرقابل قبول" است.
طی هفته گذشته صدها پناهجو اقدام به عبور از کانال کردند؛ پنج روز پیش، وزارت کشور بریتانیا تایید کرد که طی ۴ روز، بیش از ۵۶۸ پناهجو از کانال مانش وارد بریتانیا شدند. فقط شنبه هفته گذشته ۳۳۶ نفر در ۱۹ قایق و جمعه ۱۴۴ نفر در ۷ قایق از آب گرفته شدند.
وزارت کشور بریتانیا همچنین میگوید که در حال تحقیق درباره گزارشها مبنی بر درخواست ورود یک کشتی نیروهای مرزبانی بریتانیا به آبهای فرانسه و گرفتن پناهجویان از یک قایق که بسوی بریتانیا در حال حرکت بود، است.
نامه وزیر کشور بریتانیا در پی انتشار گسترده یک ویدئو در شبکه اجتماعی های اجتماعی از جمله تیک تاک بود که گروهی از مردان را در حال عبور از کانال مانش نشان میداد.
وزارت کشور میگوید که قاچاقچیان انسان از این ویدئو که در توییتر، اینستاگرام و فیسبوک هم منتشر شده، استفاده میکنند تا عبور از کانال مانش را به پناهجویان مستاصل توصیه و تبلیغ کنند.
خانم پاتل میگوید که پیامهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی که "این عبور مرگبار را تبلیغ میکنند و حتی جذاب نشان میدهند، غیرقابل قبول هستند. این تصاویر کسانی را که در یک کشور امن اروپایی هستند، تشویق به ترک این کشورها میکند و آنها زندگی خود و خانوادههای خود را در خطر می اندازند."
وزیر کشور بریتانیا میگوید که قاچاقچیان انسان از این ویدئوها برای تبلیغ تجارت مرگبار خود استفاده میکنند."
در این نامه آمده: "آنچه که در این ویدئوها به آن اشاره نمیشود، کسانی هستند که در این راه جانشان را از دست دادند و اینکه پناهجویان باید دستکم ۱۳ ساعت در قایق نامناسب دریا در آبهای سرد سرگردان باشند." قایق مرزبانی بریتانیا پناهجویان را از آب گرفته استخانم پاتل میگوید که شبکه های اجتماعی در زمینه حذف این ویدئوها "پیشرفت زیادی" داشتند اما باید سریعتر و موثرتر اقدام کنند تا مردان، زنان و کودکان بیشتری در مسیر عبور از کانال جان خود را از دست ندهند.
کمتر از یک سال پیش یک خانواده پنج نفر ایرانی هنگام عبور از کانال مانش در اثر واژگون شدن قایق جان باختند: رسول ایراننژاد ۳۵ ساله، همسرش، شیوا محمدپناهی ۳۵ ساله، آنیتا ایراننژاد ۹ ساله و آرمین ایراننژاد ۶ ساله در این حادثه جان باختند و جسد فرزند ۱۵ ماهه آنها هرگز پیدا نشد.
مرزبانی بریتانیا میگوید که فقط در روز جمعه گذشته، ۴ ژوئن، ۸۳ نفر در چهار قایق به بریتانیا آمدند.
وزارت کشور بریتانیا میگوید که در حال مبارزه با باندهای قاچاق انسان است و موفق شده که سال گذشته مانع سفر حدود ۴۰۰۰ پناهجو به بریتانیا شود.
رئیس شورای پناهجویان میگوید که اقدامات دولت "موثر نیست" و در عوض باید "مسیرهای امن را بیشتر کند تا مردم جانشان را به خطر نیاندازند."
بر اساس آمار وزارت کشور بریتانیا از ابتدای سال جاری میلادی (شش ماه گذشته) بیش از ۴۰۰۰ پناهجو از راه دریا وارد خاک بریتانیا شدند و احتمال داده شده که آمار امسال از آمار پارسال که ۸۵۰۰ نفر بوده، بیشتر شود.
+11
رأی دهید
-3
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.