«هیچ «آستانه مطمئنی» وجود ندارد که زیر آن، الکل اثر مسمومیتزا روی بدن نداشته باشد»بر اساس مطالعهای جدید، نوشیدن هر مقدار الکل، حتی تا سقف توصیهشده در دستورالعملهای دولت، اثر مسمومیتزا بر اعضای بدن دارد.
گروهی از محققان دانشگاه امپریال لندن اسکن امآرآی حدود ۱۰ هزار نفر افراد بین ۴۰ تا ۶۹ ساله را مطالعه کردهاند تا بررسی کنند که آیا چیزی به نام «سطح ایمن» مصرف الکل وجود دارد یا خیر.
دستورالعملهای فعلی دولت بریتانیا به مردان و زنان توصیه میکند که از نوشیدن بیش از ۱۴ واحد الکل در هفته، معادل ۱۰ گیلاس کوچک شراب کمالکل یا شش پیمانه آبجو با سطح الکل متوسط، خودداری کنند.
این مطالعه که در مجله ایلایف ساینسس منتشر شده است، نشان میدهد که مصرف الکل، حتی زیر حد توصیه شده کنونی، باعث بروز آسیب در بدن و تغییرات ساختاری و عملکردی قابل اندازهگیری در مغز، قلب، و کبد میشود.
محققان میگویند، گرچه مصرف بیش از حد الکل عامل خطر شناختهشدهای در ابتلا به چربی کبد است، اما پیش از این شواهد محکمی درباره (زیان) مصرف الکل به میزان کم تا متوسط وجود نداشته است.
محققان افزودند که یافتههای آنان با مطالعه قبلی سال ۲۰۱۱ مطابقت دارد که نشان میدهد مصرف شراب قرمز در حد متوسط به مدت سه ماه، باعث افزایش چربی در کبد میشود: «نتایج ما حاکی از آن است که هیچ «آستانه مطمئنی» وجود ندارد که زیر آن، الکل اثر مسمومیتزا روی بدن نداشته باشد.» به گفته آنان، دستورالعملهای فعلی بهداشت عمومی «ممکن است نیاز به تجدیدنظر داشته باشد.»
جان هلمز، استاد سیاستگذاری مشروبات الکلی و معاون گروه تحقیقاتی الکل شفیلد، گفت که اگرچه این مطالعه شواهدی ارائه میدهد که بر اساس آن، نوشیدن مقدار کم الکل بدون خطر است، اما «هیچ دلیل قانعکنندهای برای تغییر دستورالعملهای فعلی ارائه نمیدهد.»
«توصیههای دولت بریتانیا درباره مصرف الکل معطوف به «کاهش خطر» است، نه «محو خطر». بدین ترتیب، در سطحی تنظیم میشوند که رعایت آن برای افراد (با مصرف) متوسط، خطر جانی بسیار کمی داشته باشد.»
او افزود: «این دستورالعملها شواهدی را در نظر میگیرد که نوشیدن مقادیر کم الکل هم سلامتی افراد را به خطر میاندازد، خصوصاً در رابطه با سرطان، و نیز سایر بیماریها.»
تیم اسپکتور، استاد اپیدمیولوژی ژنتیک در کینگ کالج لندن، این یافتهها را بر این اساس زیر سوال برده است که محققان برای مقایسه، اسکن امآرای گروهی از افرادی را که الکل نمینوشند، بررسی نکردهاند.
او گفت: «این مطالعهای است بر اساس مشاهده حدود ۱۰ هزار نفر حدوداً ۶۰ ساله، بدون آن که وضعیت گروه دیگری از افراد را که الکل مصرف میکنند، برای مقایسه بررسی کرده باشد. و در حالی که مصرف الکل خطر تغییرات قابل مشاهده با آمآرای در مغز و قلب را افزایش میدهد، دلالت این خطرات برای افراد مشخص نیست.»
او افزود: «دشوار است که بتوان این خطرات را مثلاً با خطر رانندگی با اتومبیل که آستانه حداقلی ندارد، یا خطر خوردن مواد غذایی بیارزش یا ناسالم که بسیار پرخطرتر است، مقایسه کرد.»
او همچنین به تحقیقات قبلی درباره مصرف متوسط الکل اشاره کرد که به عنوان مثال، بین مصرف شراب قرمز و افزایش سلامت قلب ارتباط مستقیمی یافته است.
وی گفت: «اگرچه اشاره به خطرات الکل صحیح است، اما این نتایج محدود بدان معناست که باید نسبت به صدور دستورالعملهای جدیدی که بعید است برای همه مناسب باشد، احتیاط کنیم.»
مارک لیشون، مدیر ارشد تحقیق و سیاست در سازمان «Alcohol Change UK»، نیز گفت که آگاهی عمومی مردم نسبت به اطلاعات اساسی درباره خطرات نوشیدن الکل ضعیف است.
«ما بر این باوریم که مردم حق دارند خطرات را بدانند. به بیان ساده، هرچه بیشتر بنوشیم، خطر ابتلا به مشکلات سلامت ناشی از الکل بیشتر میشود و این مطالعه یادآوری مفیدی است.»
او افزود: «آگاهی عمومی درباره اطلاعات اصلی مربوط به خطرات نوشیدن الکل هنوز ضعیف است؛ این که دستورالعملهای کنونی برای مصرف اندک الکل چیست، این که نوشیدن منظم و بیش از اندازه الکل مطابق این دستورالعملها متضمن خطرات برای سلامتی است، و جزئیات دقیقتر درباره ارتباط بین مصرف منظم الکل و افزایش بیماریهای خاص مانند سرطان [محدود است.]»
وی گفت که دولت باید دست به اقداماتی بزند که «آسیبها را کاهش دهد و جان انسانهاها را نجات دهد. اقداماتی نظیر وضع مقررات بهتر برای تبلیغ و بازاریابی الکل، و موضوع قیمت الکل و وضع مالیات بر آن به گونهای که بطریهای [چند] لیتری الکل قوی را دیگر نتوان با پول اندک خرید.
+9
رأی دهید
-1
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
بی خیال بابا. من دیدم آدمهای پاستوریزه هم خیلی الکی میمیرن یا سکته میکنن یا سرطان میگیرن یا الزایمر میگرن. عرق سگی کیشمیش باعث بالا رفتن توان ادم میشه. هفته 1 لیوان خوبه.
2
6
یکشنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۸
فضول میرزا - استکهلم، سوئد
پس چرا ملکه انگلیس با صد سال سن که روزی 4 لیوان ویسکی میخوره هیچ مرگش نمیشه؟!
1
6
یکشنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.