صدای آمریکا :کلیات طرح «مالیات برعایدی سرمایه» که در صورت تصویب نهایی باعث میشود اگر فردی ارز، طلا، مسکن و یا ماشین بخرد و سپس بفروشد، بخش قابل توجهی از سود حاصله را به عنوان مالیات بپردازد با واکنشهای عمدتا منفی در شبکههای اجتماعی مواجه شد.
نمایندگان مجلس در ایران پنجم خرداد ماه، کلیات طرح «مالیات برعایدی سرمایه» را تصویب کردند و به گزارش ایسنا، مطابق این طرح، مازاد ارزش دارایی در زمان انتقال نسبت به ارزش تملکش، عایدی سرمایه به حساب میآید و فروش آن مشمول مالیات میشود. بر این اساس، املاک در صورت نگهداری کمتر از یک سال مشمول ۴۰ درصد مالیات بر عایدی سرمایه میشوند و بعد از آن سالانه سه واحد درصد از نرخ مالیات بر عایدی سرمایه کم میشود و از سال دوازدهم به بعد، با نرخ ثابت چهار درصد مشمول مالیات میشوند.
همچنین دارندگان اراضی بایر نیز معادل ۴۰ درصد مالیات بر عایدی سرمایه بپردازند.
مطابق این طرح، نگهداری انواع اتومبیل در کمتر از یک سال معادل ۳۰ درصد مشمول مالیات میشود و در صورت نگهداری بیش از یک سال، سالانه ۱۰ واحد درصد از نرخ کم و مالیات مربوطه از سال چهارهم به بعد با نرخ ثابت صفر درصد محاسبه میشود.
همچنین دارندگان طلا و جواهرات و ارز با نگهداری کمتر از یک سال معادل ۳۰ درصد، تا دو سال ۲۰ درصد و بیش از دو سال ۱۰ درصد مالیات بپردازند.
املاک با انواع کاربری و حق واگذاری محل، انواع وسایل نقلیه موتوری زمینی، جواهرآلات شامل طلا، شمش طلا، طلای آبشده، زیورآلات از جنس طلا و پلاتین،و انواع ارز خارجی، داراییهای مد نظر این طرح است.
صدای آمریکا در مرداد ماه گذشته به نقل از رئیس اتاق بازرگانی صنایع و معادن تهران، از بیرون رفتن ۹۸.۴ میلیارد دلار ارز از ایران طی ۹ سال گزارش داد و نوشت طی این مدت، سالیانه به طور متوسط ۱۱ میلیارد دلار سرمایه از اقتصاد ایران خارج شده است. توضیحات مقامات مجلس و دولت سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان این که «قانون مالیات بر عایدی سرمایه در پی درآمدزایی برای دولت نیست»، گفت: «سرمایهگذاری بخش خصوصی به منفی شش درصد کاهش یافته است.» او تاکید کرد: «با این قانون، قرار است سرمایهها به جای خروج از مسیر تولید وارد عرصه تولید و اشتغال شود.»
معاون حقوقی سازمان امور مالیاتی نیز این طرح را بخشی از لایحهای دانست که دو سال پیش به مجلس ارائه شد. به گفته محمود علیزاده، «مالیات به عنوان ابزار جلوگیری از سوداگری و رسیدن به عرضه و تقاضای واقعی است» و اگر کسی مصرفکننده واقعی نیست، باید بیشترین مالیات را برای ورود به بازار مسکن، طلا، ارز و ماشین بپردازد. مالیات بر سرمایه در یک اقتصاد تورمی عباس عبدی، روزنامهنگار و تحلیلگر با ذکر مثالی گفت: «طرح مالیات بر عایدی مجلس مثل این است که یک لیتر شیر داری، دولت یک لیتر آب توی آن میریزد و اجازه میدهد به قیمت قبلی بفروشی و صد درصد سود کنی، بعد سودش را میگیرد.» او تاکید کرده است: «البته تو هم بازندهای؛ چون این کار را با همه میکنند و هزینه همه دو برابر میشود. پس تو هم سود نکردهای.» رشاد کمانگر مالیات بر عایدی سرمایه در یک اقتصاد تورمی را «غارت و گسترش فقر» میداند. یک کاربر ایرانی توییتر نیز نوشت: «برای گرفتن مالیات الگو کشورهای غربی است و مثال از آمریکا و فرانسه و سوئد. برای دادن خدمات الگو کشورهای آفریقایی. برای دزدی از جیب مردم هزاران طرح دارید!» کاربر چشمآبی با اشاره به تصویب کلیات طرح مالیات بر عایدی سرمایه، نوشته است: «مالیات (پول زور) جدید در راه است.» شیرین با اشاره به قانون مالیات بر عایدی سرمایه به یاد کارتون رابینهود افتاده و آخرین سکه پسرک فقیر اشاره کرده که داروغه با حیلهگری از او ربود.
+32
رأی دهید
-2
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.