عباسعلی کدخدایی میگوید: ما سقف مشخصی برای تاییدصلاحیتها نداریم.رادیو فردا :سخنگوی شورای نگهبان میگوید «ما در بررسی صلاحیتها، فقط پروندههایی را رسیدگی میکنیم که مدارک لازم را داشته باشند».
سخنگوی شورای نگهبان میگوید فقط ۴۰ داوطلب انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ طبق مصوبه این شورا «مدارک لازم» را ارائه کردهاند که تنها صلاحیت آنها بررسی میشود.
عباسعلی کدخدایی یکشنبه شب ۲۶ اردیبهشت در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر تلویزیون حکومتی ایران گفت که در انتخابات سال ۹۶ بالای «۱۶۰۰ نفر» ثبتنام کرده بودند و مدعی شد که «اگر مصوبه شورای نگهبان نبود، پیشبینی بالای ۳۰۰۰ ثبت نامی داشتیم».
او تاکید کرده که «ما در بررسی صلاحیتها، فقط پروندههایی را رسیدگی میکنیم که مدارک لازم را داشته باشند».
شورای نگهبان با اصلاح یک مصوبه سال ۹۶ خود و ابلاغ آن به وزارت کشور، اعلام کرد که داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری۱۴۰۰ برای ثبتنام باید در بازه سنی ۴۰ تا ۷۵ سال باشند، حداقل دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل آن باشند و سابقه تصدی حداقل چهار سال در سمتهای مدیریتی کشور داشته باشند.
این شورا، «فقدان سوابق سوء امنیتی» از جمله در اعتراضهای سال ۸۸ و «معرفی مشاوران» را از دیگر موارد لازم برای ثبتنام نامزدها برشمرده است.
این مصوبه با مخالفت زیادی روبرو شد و دولت حسن روحانی نیز ضمن رد آن، اعلام کرد که وزارت کشور باید طبق قوانین موجود عمل کند. با این حال به نظر میرسد که شورای نگهبان قصد دارد طبق مصوبه خود ردصلاحیتها را انجام دهد.
آقای کدخدایی گفته که «ما سقف مشخصی برای تاییدصلاحیتها نداریم و اگر تعداد زیادی هم شرایط لازم را داشته باشند، اعلام میکنیم».
او در عین حال تاکید کرده که ممکن است «داوطلبی رجل سیاسی باشد اما رجل مذهبی نباشد یا رجل مذهبی باشد اما رجل سیاسی نباشد. این موارد باید با هم در افراد وجود داشته باشد».
معلوم نیست این اظهارات سخنگوی شورای نگهبان چه تاثیری روی وضعیت ابراهیم رئیسی خواهد گذاشت که حدود چهار دهه است در سمتهای قضایی حضور دارد و سابقه اجرایی ندارد.
در انتخابات ریاستجمهوری امسال که چهار روز ادامه داشت ۵۹۲ نفر ثبتنام کردند که سرشناسترین آنها از دو جناح اصولگرا و اصلاحطلب درون جمهوری اسلامی هستند.
پیشبینی میشود که شورای نگهبان فقط نامزدهای این دو جناح را تایید کند و هیچ نامزد مخالفی نتواند وارد این انتخابات شود.
آقای کدخدایی گفته که شورای نگهبان از روز دوشنبه ۲۷ اردیبهشت «صلاحیت» نامزدها را بررسی خواهد کرد و «برای تایید صلاحیت داوطلبان، هفت رای اعضای شورای نگهبان نیاز است و اگر فردی شش رای یا کمتر داشته باشد، تایید نمیشود».
شورای نگهبان متشکل از ۱۲ فقیه و حقوقدان است که شش فقیه را رهبر جمهوری اسلامی منصوب میکند و شش حقوقدان را نیز رئیس قوه قضائیه معرفی و مجلس شورای اسلامی به آنها رای میدهد.
رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی در این دوره از انتخابات خود نامزد است و گروههای اصولگرا و رسانههای نزدیک به آن در روزهای گذشته کارزار تبلیغاتی گستردهای به نفع وی راه انداختهاند.
انتخابات ریاستجمهوری ایران که از استانداردهای سازمان ملل در زمینه «آزاد و عادلانه» بودن بهدور است در فضایی بسیار سرد و شبهتحریمی به سر میبرد و بسیاری از فعالان مدنی و سیاسی در بحثهای زنده در شبکههای اجتماعی بویژه «کلاب هاوس» به این مسئله اذعان دارند.
برخی نظرسنجیها نیز حاکی است که کمتر از چهل درصد در انتخابات شرکت خواهد کرد که قرار است روز ۲۸ خرداد امسال برگزار شود.
برخی فعالان سیاسی و چهرههای جنبش سبز از جمله ابوالفضل قدیانی نیز خواستار تحریم انتخابات شدهاند.
+1
رأی دهید
-7
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.