شکایت دانشمندان به دادگاه؛ اوکراین بطری‌های ودکای ما را پس بدهد

یورونیوز :گروهی از دانشمندان بریتانیایی و اوکراینی که در زمین‌های اطراف نیروگاه اتمی چرنوبیل اوکراین یک‌هزار و ۵۰۰ بطری ودکا تولید کرده‌اند، به دادگاه شکایت کرده و گفته‌اند که دولت کی‌یف تمام محصول تولیدی آنها را ضبط کرده است.

زمین‌های کشاورزی اطراف نیروگاه چرنوبیل از زمان فاجعه انفجار آن در سال ۱۹۸۶ به مواد رادیواکتیو آلوده شده و تاکنون قابل بهره‌بردای نبوده است.

مشروبات الکلی ضبط شده که با نام تجاری «اتمیک» تولید شده‌اند، نتیجه چهار سال آزمایش دانشمندان برای روشن شدن این موضوع بوده است که آیا می‌توان از این پس فرآورده‌های کشاورزی تولید شده در این منطقه را با اطمینان و بدون ترس از آلودگی رادیواکتیو مصرف کرد یا نه.

تیم پژوهشی برای ساخت نوشیدنی الکلی خود از سیب‌هایی استفاده کردند که در بخش بیرونی منطقه ممنوع کشاورزی تولید شده است. بر پایه قوانین دولتی جاری در اوکراین، کشاورزی در شعاع ۱۸ مایلی (۲۹ کیلومتری) نیروگاه پیشین چرنوبیل رسما ممنوع است و دانشمندان بر آنند تا با گذشت ۳۵ سال، از سلامت خاک در این منطقه اطمینان حاصل کنند.

هنوز حدود ۱۰ هزار نفر در منطقه بیرونی حلقه پیرامونی چرنوبیل زندگی می‌کنند.

اولین بطری ودکا در این منطقه در سال ۲۰۱۹ تولید شد و دانشمندان از دانه چاودار و آب همین منطقه برای تولید آن استفاده کردند. امسال دانشمندان امیدوار بودند که اولین محموله ودکای تولیدی خود را به بریتانیا بفرستند و سود حاصل از فروش آن را به ساکنان محلی بدهند. در وبسایت شرکت اتمیک نوشته شده است که به طور معمول ۷۰ درصد سود تولید این ودکا برای رونق اقتصاد محلی استفاده می‌شود.

اما این پروژه در ماه مارس به مانع خورد. اس‌بی‌یو، سرویس اطلاعات و امنیت اوکراین بطری‌ها را در کارخانه تقطیر در غرب اوکراین توقیف کرد. مقامات اوکراینی گفته‌اند که دلیل این اقدام نه مسئله آلودگی رادیواکتیو، بلکه مشکل اسناد گمرکی بطری‌ها بوده است. آنها می‌گویند برچسبی که روی شیهش‌ها خورده با برچسبی که قبلا برای دریافت مجوز ارائه شده، مطابقت ندارد.

جیم اسمیت، استاد علوم زیست محیطی دانشگاه پورتسموث بریتانیا و یکی از دانشمندان درگیر تولید مشروبات الکلی در چرنوبیل اوکراین استدلال دادگاه را قبول ندارد و می‌گوید برچسب روی شیشه‌ها بریتانیایی و رسمی است. او امیدوار است که ماجرا فقط سوءتفاهم باشد. حکم اولیه دادگاه برای بازگرداندن مشروبات توقیف شده به نفع تیم اسمیت صادر شده است، اما این حکم با اعتراض دادستان اکنون به دادگاه تجدیدنظر فرستاده شده است.

جیم اسمیت و گنادی لاپتف، دانشمند مؤسسه آب و هواشناسی اوکراین که در پاکسازی فاجعه چرنوبیل نیز شرکت داشته است، می‌گویند مطالعات آنها نشان می‌دهد که آلودگی در حلقه بیرونی بسیار ضعیف است به طوری که محدودیت‌های کشاورزی دیگر معنی ندارد.
+8
رأی دهید
-1

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۲
    agha_ehsan - تهران، ایران
    ای بابا حالا فهمیدم چرا اسلام انقد با علم و دانشمندها مشکل داره . نگو اینا خودشون ساقی مشروب بودن
    0
    8
    دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۵:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.