با کاهش شدید موارد ابتلا به کرونا در بریتانیا محدودیتهای کرونایی رفته رفته برداشته میشونددویچه وله :برنامه برداشتن کامل محدودیتهای کرونایی در بریتانیا ممکن است به خاطر شیوع ویروس جهشیافته هندی به تعویق بیفتد. یکی از پرسشهای اساسی میزان اثربخشی واکسن آسترازنکا برای پیشگیری از ابتلا به ویروس جدید است.
شاخص ابتلا به کرونا در بریتانیا بسیار کاهش یافته و برنامه واکسیناسیون عمومی با موفقیت پیش میرود. بر همین اساس قرار است از میانه ماه ژوئن (حدود یک ماه دیگر) محدودیتهای کرونایی برداشته شود.
با این حال شیوع گونه جهشیافته ویروس کرونا موسوم به B.1.617 که نخستین بار در هند شناسایی شده برنامه لغو محدودیتها در بریتانیا را به خطر انداخته است.
گونه جدید در ماه اکتبر در هند شناسایی شد و سازمان بهداشت جهانی به تازگی آن را به عنوان یک گونه "نگرانکننده" طبقهبندی کرد. گمان میرود این ویروس جهشیافته عامل اصلی شیوع گسترده ابتلا به بیماری کووید۱۹ در هند باشد.
"تاگسشاو"، وبسایت کانال یک تلویزیون آلمان یکشنبه ۲۶ اردیبهشت (۱۶ مه) در گزارشی به نقل از رسانههای بریتانیایی نوشت در شهر بولتون در شمال غرب انگلیس که ویروس هندی در آن به شدت شیوع یافته، واکسیناسیون شهروندان شتاب گرفته است.
بنابر این گزارش، هلن وال، مسئول کارزار واکسیناسیون در بولتون میگوید ابتدای هفته سه نفر کار واکسینه کردن شهروندان در این شهر را انجام میدادند و اکنون تعداد آنها به ۴۲ نفر افزایش یافته است. دوز دوم واکسن برای افراد بالای ۵۰ سال مطابق برنامهها قرار است تا پایان روز یکشنبه دستکم چهار هزار نفر در بولتون واکسینه شوند و انتظار میرود افراد بالای ۵۰ سال هر چه زودتر دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کنند.
بولتون و برخی دیگر از مناطق در شمال غرب انگلیس شدیدتر از دیگر مناطق درگیر گونه جهشیافته ویروس کرونا هستند. این گونه در مناطقی از لندن و بخشهایی از اسکاتلند نیز مشاهده شده است.
میانگین شاخص ابتلا در انگلیس حدود ۲۳ است. این شاخص میزان ابتلا به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در طول یک هفته را نشان میدهد و در بسیاری کشورها قرار گرفتن آن زیر مرز ۱۰۰ پیششرط کاهش محدودیتهای کرونایی است.
در روزهای گذشته در مناطقی که درگیر ویروس جهشیافته در هند شدهاند میزان ابتلای جدید به کرونا، برخلاف روند عمومی در بریتانیا، رو به افزایش است. خطر ویروس جهشیافته برای کاهش محدودیتها ویروس جهشیافته شناسایی شده در هند قابلیت انتقال بیشتری دارد و کارشناسان مشاور دولت بریتانیا قدرت سرایت آن را ۵۰ درصد بیشتر از ویروس کرونا در نمونههای پیشتر شناخته شده آن ارزیابی میکنند.
در بریتانیا این نگرانی وجود دارد که با کاهش محدودیتهای کرونایی دوباره میزان ابتلا افزایش یابد. مطابق برنامههای اعلام شده از دوشنبه، ۱۷ ماه مه شهروندان اجازه دارند تا شش نفر در یک خانه گردهمآیند و برخی مکانهای عمومی مانند سینماها بازگشایی شوند. برداشته شدن تمام محدودیتها برای ۲۱ ژوئن پیشبینی شده است.
به گزارش "تاگسشاو" یکی از مسئولان وزارت بهداشت بریتانیا میگوید ما هنوز به طور قطعی نمیدانیم قدرت سرایت گونه جهشیافته ویروس هندی تا چه حد است.
او افزود اگر میزان سرایت ویروس جهشیافته فقط اندکی بیشتر باشد تاثیر زیادی در برنامه کاهش محدودیتها ندارد اما اگر این میزان زیاد باشد باید در بازگشاییها و رفع محدودیتها پس از ۲۱ ژوئن تجدید نظر شود. ابهام درباره اثربخشی واکسن آسترازنکا مسئله دیگر نامشخص بودن کارآمدی واکسن آسترازنکا در جلوگیری از ابتلا به ویروس جهش یافته B.1.617 است. بیشتر شهروندان در بریتانیا با این واکسن واکسینه شدهاند.
نخستوزیر بریتانیا، بوریس جانسون روز جمعه در یک نشست خبری اعلام کرد به محض این که دادههای مربوط به میزان اثربخشی واکسن آسترازنکا برای مقابله با گونه جدید ویروس ارائه شوند به آن عکسالعمل نشان داده خواهد شد.
او میگوید دولت بریتانیا تمام تدبیرهای ضروری برای محافظت از شهروندان را به کار خواهد گرفت. نیروهای اپوزیسیون دولت جانسون را متهم میکنند که برای مهار ویروس جهشیافته هندی خیلی دیر اقدام کرده است.
دولت بریتانیا از نهم ماه آوریل پاکستان و بنگلادش، دو کشور همسایه هند را در فهرست قرمز کشورهای درگیر با پاندمی کرونا قرار داد و ورود مسافران از آنها را جز در موارد بسیار ضروری ممنوع اعلام کرد.
مسافرانی که از این دو کشور وارد بریتانیا میشوند باید در هتلهایی که برای این منظور در نظر گرفته شده قرنطینه شوند. این تدابیر سختگیرانه برای هند که کانون اصلی ویروس جهشیافته به شمار میرود از ۲۳ آوریل اعمال شد.
جهش در ویروس عامل بیماری کووید۱۹ امر نادری نیست و هزاران بار رخ داده اما سازمان بهداشت جهانی تا کنون فقط چهار گونه شناخته شده در بریتانیا، برزیل، آفریقای جنوبی و هند را "نگرانکننده" طبقهبندی کرده است.
این گونهها از قدرت سرایت بسیار بیشتری برخوردارند، به نسبت کشندهتر هستند و در برابر برخی واکسنها مقاومترند. بررسیهای اولیه پژوهشگران دانشگاه اموری ایالت آتلانتای آمریکا نشان میدهد واکسنهای فایزر- بیونتک و مدرنا برای پیشگیری از ابتلا به گونه جهشیافته با منشاء هند موثر هستند.
نتیجه قطعی تحقیقات درباره میزان اثربخشی واکسن آسترازنکا هنوز منتشر نشده و دولت بوریس جانسون تصمیم نهایی درباره برداشتن محدودیتهای کرونایی را موکول به مشخص شدن این مسئله کرده است.
+6
رأی دهید
-0
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۹
حق گو لندن - لندن، انگلستان
من ملتی به این کوتاه فکری ندیدم ! تمام غم و غصشان این است که پابها و عرقخوریهاشان باز بشو د و بدوند داخلش و فوتبال تماشاه کنن! تلویزیون هفته پیش با شور و شوق میگفت بغل کردن آزاد شد با خودم گفتم شم... از خود راضی از سایه خودتان هم... دارید و نمیدانید خانوادهایتان کجا هستند ! کی را می خواهید بغل کنید واصلا اینجا کسی کسی را بغل نمیکند! خلاصه اینکه اینها با این تفکر که ما ... هستیم و هر کاری بکنیم درست است دستی دستی خودشان را در جاه دوباره دارند می اندازند.
9
18
دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۷:۳۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۳
رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا
[::حق گو لندن - لندن، انگلستان::]. رفیق مگر انگلستان به غیر از pub یا supermarket چیز دیگه ایی هم داره برای تفریح؟ خوب معلومه کیف میکنن اگر اینها رو ازشون نگیرن.
1
14
دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۶
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۱۰۷
Nakamichi - لندن، انگلستان
[::حق گو لندن - لندن، انگلستان::]. دقیقا. از نظر دولت هم فقط فکر رقابتهای سیاسی خودشون هستن نا بگن ما زود واکسینه کردیم و از بقیه اروپا جلوتریم،در حالیکه برای اکثر مردم از واکسن درجه دو آسترازنکا استفاده میکنند که تو آمریکا وکانادا اصلا تایید نشد و تو اروپا هم اکثر کشورها یا ممنوع کردند با محدود (بخاطر عوارض احتمالی ثابت شده و اثربخشی نه چندان خوب) ،ایمنی مردم رو فدای رقابتها و پرستیژ سیاسی خودشون کردن البته اکثر مردم هم کوته فکر وگوسفند وار فکر بازشدن آبجو فروشی و تفریحات چیپ و ابتدایی شون هستن. فراموش نکنیم جانسون اولین مقامی بود با بی عقلی و جدی نگرفتن توصیه ها و مسخره بازی مثل توصیه به دست شستن با آهنگ happy birthday کرونا کرفت و کارش هم به آی سی یوکشید.
1
10
دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۹
حق گو لندن - لندن، انگلستان
[::رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا::]. شما نمیدانی چه بال بالی دارند میزنند که بتپن تو این پاپهاشون. هیچی برایشان مهم نیست ! من مشروب میخورم خودمو مخالف میخانه نیستم ! هیچی ندارد انگلیس ! نه غذا نه مردمی که از نظر روانی سلامت باشند ، نه خانوادهنه اب و هوای خوب ! هیچی ندارد . رفتار نژاد پرستی و بیگانه ستیزی ! تما قوا دارم جمع میکنم فرار منم از اینجا که دارند بیمار روانی من را می کنند .
1
8
دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۹
حق گو لندن - لندن، انگلستان
[::Nakamichi - لندن، انگلستان::]. دقیقا درست می فرمایید . می خواهد بگوید ما سفیدهای انگلیسی بهترین هستیم در دنیا . یعنی رفتمابرانمتوجه شدمنمکی و نان خشکی مملکت من در موردکرپنا و رعایت اصول بهداشتی بیشتر از این بوریس می داند.
0
8
دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۱۰۷
Nakamichi - لندن، انگلستان
[::رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا::]. کاری ندارم ولی این یک حرف ۱۰۰ درصد درسته و عین واقعیت.سوپرمارکت و پاب! هیچ چیز تفریحی بدرد بخور نداره اینجا! کشورهای دیگه اروپایی و آسیا آدم حض میکنه ولی اینجا بیشتر شبیه یک کارخونه یا کارگاه بزرگ هست.فقط ادعا و آب و هوای گند و بافت شهری و ساختمانهای پوسیده و زشت قدیمی.
0
4
دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۲
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۸
iranmona - لیدز، انگلستان
[::Nakamichi - لندن، انگلستان::]. اینکه ناراحتی نداره ،برگرد بروایران . چقدر انسانها ناشکرهستند .اگر انگلیس خوبنیست هیچکس جلوت گرفته بروکشورهای اروپایی که خوب هستند یا بروایران که همه چیزیرایتفریحهست،ازادی داره ،فقرنیست . همه اداره جات جات مقرارتی هستند . خیلی عجیب اکثرایرانیها از انگلیس شکایت میکنند ولی از همه مزایا در انگلیس استفادهمیکنندبطورمجانی تازه حقوق هممیگیرند . همه معتقد هستند ایرانخوب هستش هاهاهاهاها
4
0
دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۴۴
پرمیرا - هامبورگ، آلمان
[::Nakamichi - لندن، انگلستان::]. دوست عزیز آلمان هم همینطوره، ایناهم چیزی ندارند برای تفریح، تازه این سیب زمینی ها نژادپرستانه هم رفتار میکنند.
0
3
دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۳
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۱۰۷
Nakamichi - لندن، انگلستان
[::iranmona - لیدز، انگلستان::]. من دارم واقعیت اینجا رو میگم،و چون ده ها کشور دیگه هم تو آسیا هم اروپا رو دیدم حق دارم با اینجا مقایسه کنم و معایبش و بگم ،مگه دنیا فقط ایران و انگلیسه که مقایسه به این دو تا محدود باشه؟ مقراتی بودن ادارات چه ربطی به معایبی که هست داره؟ حرفت حالت پاچه خواری داره.
0
1
سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۹
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.