انگشت ما می‌تواند تغییر اتم روی یک سطح را حس کند؛ این کشف به چه دردی می‌خورد؟

یورونیوز :قطر اتم یک میلیون برابر کوچک‌تر از ضخامت موی انسان است، اما ما احتمالا می‌توانیم فعل و انفعالی از نوع «جایگزینی یک اتم در یک ماده» را با انگشتان خود حس کنیم.

این موضوع در پژوهش علمی گروهی از محققان دانشگاه دِلاور آمریکا که نتایج آن در مجله «سافت مَتر» بریتانیا منتشر گردید، اعلام شده است. این محققان با این حال گفته‌اند که ما تفاوت حاصل از جابجایی اتم را از طریق لمس برجستگی خود اتم روی سطح تشخیص نمی‌دهیم، بلکه ترکیب شیمیایی مواد است که بر حس لمسی ما تأثیر می‌گذارد.

پژهشگران برای این مطالعه چندین ترکیب را به شکل لایه‌های نازک به ضخامت یک مولکول روی سطح سیلیسیم آزمایش کردند. از میان شش جفت ترکیب آزمایش شده، افراد مورد آزمایش توانستند سه مورد را از هم تشخیص دهند. از جمله این موارد، ترکیبی بود که در آن یک اتم کربن با یک اتم نیتروژن جایگزین شده بود.
این کشف به چه دردی می‌خورد؟
در این مطالعه دانشمندان در واقع نشان دادند که میزان اصطکاک به وجود آمده بستگی به نحوه قرارگیری مولکول‌ها در کنار هم دارد. یکی از پژوهشگران به نام چارلز دانگ درباره مشاهدات به دست آمده در این پژوهش به مجله علمی «نیو ساینتیست» گفته است: «چند تن از آزمایش‌شوندگان به ما گفتند که برخی از سطوح کمی زبرتر و برخی دیگر مخملی‌تر بوده‌اند.»

به گفته نویسندگان مقاله علمی سافت متر، این خاصیت می‌تواند در برنامه‌های کاربردی برای افراد کم‌بینا یا برای ایجاد حس واقعی در بافت‌های مجازی مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال، با بهره‌گیری از این شیوه می‌توان کاری کرد که فرد بتواند سطح پارچه مخمل یا سطح چوب را روی صفحه نمایش تلفن هوشمند خود به مانند سطح واقعی حس کند.

به این ترتیب از هم‌اکنون می‌توان حدس زد که در چهارچوب تجارت الکترونیک، شاید روزی بتوان جنس پارچه‌ای را از راه دور لمس کرد.
+4
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.