رادیو فردا :احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران، تحریم احتمالی انتخابات از سوی برخی نامزدها در صورت رد صلاحیت را مخالفت با «نظام و قانون اساسی» جمهوری اسلامی دانست.
به گزارش خبرگزاری میزان، آقای خاتمی روز پنجشنبه، ۲۳ اردیبهشت در خطبههای نماز عید فطر این موضوع را بیان کرد.
وی گفت: «این افراد بدانند که سر سفره نظام نشستهاند و با قانون اساسی سرکار میآیند و با این راهکار انتخاب میشوند و اگر قانون ردشان کرد بگویند انتخابات را تحریم میکنیم، یعنی نظام و قانون اساسی را قبول ندارند.»
به نظر میرسد اظهارات وی در پاسخ به سخنان محمود احمدینژاد باشد که در دومین روز ثبتنام، برای شرکت در سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، نامنویسی کرد.
آقای احمدینژاد روز چهارشنبه به صراحت گفت: «اگر رد صلاحیت شوم، انتخابات را قبول ندارم و در آن شرکت نمیکنم.»
به گزارش فارس، وی در جمع خبرنگاران اضافه کرد: «یا به عنوان کاندیدا در انتخابات حضور خواهم داشت و یا در صورت رد صلاحیت، ضمن رای ندادن، از هیچ فردی حتی نزدیکترین افراد به خودم حمایت نمیکنم.»
صلاحیت وی سال ۹۶ نیز برای شرکت در انتخابت ریاست جمهوری رد شده بود که جنجالهایی را در پی داشت.
پیش از آن علی خامنهای، وی را از شرکت در انتخابات آن دوره منع کرده بود، اما این توصیه مورد توجه رئیس دولتهای نهم و دهم قرار نگرفت.
احمد خاتمی در واکنش به سخنان آقای احمدینژاد، بدون نام بردن از او، این پرسش را مطرح کرد که «اگر [نظام و قانون اساسی را] قبول ندارید برای چه به صحنه آمدید؟»
امام جمعه موقت تهران اضافه کرد: «کسانی باید به این عرصه وارد شوند که نظام، قانون اساسی، جمهوریت، اسلامیت و ولایت فقیه را از بن جان قبول داشته باشند و کسانی که قبول ندارند شایسته کاندیدا شدن نیز نیستند.»
آقای خاتمی در حالی بر انتخاب «اصلح» در کنار «مشارکت حداکثری» تاکید کرد که شواهدی از مشارکت پرشور و گسترده در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ مشاهده نمیشود.
ناتوانی حسن روحانی در عمل به وعدههای انتخاباتی خود در عرصههای مختلف، فشار اقتصادی روزافزون بر مردم و عملکرد دولت و حاکمیت در جریان اعتراضهای خیابانی دوران روحانی که منجر به کشته شدن صدها نفر شد، از عوامل بیرغبتی به مشارکت در انتخابات هستند.
به گزارش ایسنا، احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد، نیز در واکنش به این موضوع، شرکت در انتخابات را «نعمت» دانسته و گفت: «اگر بنا شد فردی بگوید که در انتخابات شرکت نمیکنم مانند نعمتی است که آن را زیر پای خود لگدمال کرده است.»
وی هشدار داد: «اگر بنا شد شما اختیارتان به دست خودتان نباشد و دیگران بخواهند برای شما تصمیم بگیرند زندگی شما هم این گونه خواهد شد.»
آقای علمالهدی در عین حال مدعی شده که «ما تنها کشور بر روی این کره هستیم که مردم، خودشان برای خودشان تصمیم میگیرند و حتی آمریکا هم این گونه نیست.»
مقامهای جمهوری اسلامی همواره هنگام نزدیک شدن به انتخابات، بر مشارکت گسترده مردمی تاکید میکنند، اما پس از پایان آن، در اغلب موارد، وعدههای مطرحشده و مطالبات شهروندان، مورد بیاعتنایی قرار میگیرد.
+8
رأی دهید
-44
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۴
Afshin51 - مادرید، اسپانیا
ما که هیچ جای سفره ننشستیم فتوا چیست بیشرف !؟ بگذار فتوای ملت را باستحظار نامبارکتان برسانم “ نه به انتخابات نه به حکومت ملاها نه به شیاد نه به بیشرف و نه به دزد و وطن فروش
4
46
پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۴
پاینده ایران و ایرانی - مالمو، سوئد
مرتیکه الدنگ بهتره بگی مفتخور هاتون سر سفره ملت بینوا نشستن نه نظام من درآوردیتان
1
41
پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۰
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۵
وطن نام تو نام نامداران - ستکهلم، سوئد
میگن یکی رفت مکه, مراسم حج را به جا اورد تا نوبت به سنگ زدن به شیطان رسید. بعد از پرتاب چند سنگ ناگهان صدایی شنید که میگفت: ناکس تو چرا سنگ پرت میکنی, تو که از خودمونی. حالا حکایت علم الهداست که به کاندیداها هشدار میده که در غارت مملکت شماها هم سهیم بودید, حالا صحبت از تحریم می کنید.
0
19
پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۱
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۴
Thailand - پاتایا، تایلند
کرگدن کثیف ! سُفره ای هم مونده که کسی سر سفره بشینه کثافت!!! هرچی داروندار مملکت بوده شما دزدین و به تاراج و یغما بردین عوضی نجس!!!
3
19
پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
۵۸
فضول میرزا - استکهلم، سوئد
یک کلام، ختم کلام! نه به جمهوری اسلامی !!
2
9
پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۵
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.