آووکادو داروی موثر برای درمان بدترین نوع سرطان خون

«آووکادو»، میوه‌ای با پوست چرمی سبز‌رنگ، هسته‌ای بزرگ در داخل و گوشت سبز بی‌مزه و چربی که می‌گویند سرشار از ویتامین «کا»، «ای» و «سی» و نیز «آنتی‌اکسیدان» و چربی‌های اشباع نشده است، از ابتلای فرد به بیماری‌های التهابی و قلبی و عروقی جلوگیری می‌کند. اما چند روزی است که نتیجه یک تحقیق در دانشگاه «گلف» در ایالت آنتاریوی کانادا مشخص کرده است که یکی از ترکیبات این میوه استوایی و مدیترانه‌ای با هدف قرار دادن آنزیمی که سبب رشد سلول‌های سرطانی در خون می‌شود، می‌تواند به درمان بهتر «لوسمی» یا سرطان خون کمک کند.

محققان دانشگاه کانادایی گلف در مقاله‌ای که در روز ۲۹ آوریل ۲۰۲۱ در مجله پزشکی «خون» منتشر شده، نتایج تحقیقی را ارایه کرده‌اند که بر اساس آن، ترکیب خاصی که در آووکادو موجود است، به کمک محققان آمده است تا سلول‌های سرطانی را زودتر از داروهای موجود از پا دربیاورند. این ترکیب مشخصا با هدف قرار دادن و از بین بردن آنزیمی که در رشد سلول‌های سرطانی موثر است، موجب کاهش و توقف رشد سلول‌های سرطانی شده و در درمان سرطان خون موثر بوده است.

این تحقیق بر «ام‌ای‌ال» یا «لوسمی میلوئید حاد» که بدترین نوع سرطان خون است و به ندرت افراد مبتلا به آن تا پنج سال بعد از تشخیص اولیه زنده می‌مانند، متمرکز بوده است. لوسمی میلوئید حاد بیشتر در افراد بالای ۶۵ سال دیده شده و نوع بسیار خطرناک و کشنده سرطان خون است که روش‌های درمانی معمول سرطان، مانند شیمی درمانی یا پیوند مغز استخوان چندان بر آن اثرگذار نیستند. با این حال محققان دانشگاه گلف معتقدند که آووکادو می‌تواند چاره کار باشد.

دکتر «پاول اسپنیولی»، استاد دپارتمان علوم تغذیه دانشگاه گلف که از محققان اصلی این پروژه است، در این باره به «ساینس‌دیلی» گفته است: «سلول‌های سرطانی لوسمی مقادیر بیشتری از یک آنزیم با نام "آسیل سی‌او دهیدروژناز با زنجیره بسیار طولانی" یا "VLCAD" را در متابولیسم خود به کار می‌برند. سلول لوسمی برای ادامه حیات و تکثیر شدن خود به این آنزیم احتیاج دارد. بنابراین، اگر این آنزیم به اندازه کافی در فضای سلولی وجود نداشته باشد، سلول سرطانی از بین می‌رود. این اولین بار است که حرف از میان بردن یک آنزیم برای درمان سرطان خون در میان است.»

تیم تحقیقاتی دکتر اسپنیولی با بررسی ترکیبات مختلف در مواد غذایی متفاوت سعی کرده‌اند ترکیبی را پیدا کنند که مانع تمرکز آنزیم VLCAD در بافت‌های بدن می‌شود. آن‌ها در نهایت به این نتیجه رسیده‌اند که بهترین ترکیب از آووکادو به دست می‌آید.

پیش از این، اسپنیولی و همکاران او در آزمایشگاه خود درباره یک نوع مولکول چربی به نام «آووکادین بی» که فقط در آووکادو پیدا می‌شود، در درمان دیابت و کمک به افراد چاق تحقیق کرده بودند اما حالا آن‌ها به دنبال یافتن روش درمانی برای سرطان خون، دوباره به آووکادو رسیده‌اند.

دکتر اسپنیولی معتقد است که در آزمایش بالینی وی‌ال‌سی‌ای‌دی درمانی، انتخاب بیماران بسیار حائز اهمیت است. بنا به گفته او، نیمی از بیمارانی که مبتلا به لوسمی میلوئید حاد هستند، وارد مرحله مراقبت‌های تسکینی می‌شوند و درمان خاصی برای آن‌ها انجام نمی‌شود. نیم دیگر نیز با وجود این‌که شیمی‌درمانی را آغاز می‌کنند و حتی ممکن است شیمی‌درمانی جواب دهد، به علت سن بالا و شدت تخریب داروهای شیمیایی، در نهایت جان خود را از دست می‌دهند. بنابراین، بسیاری از محققان به دنبال راه‌های درمانی کم‌تر مخربی هستند که برای این افراد به کار گرفته شود.

دکتر اسپنیولی و همکاران او پیش از این با تولید داروی خوراکی آووکادین بی برای درمان دیابت، توانسته بودند نظر مثبت جامعه پزشکی را به این ماده طبیعی جلب کنند و تحقیقات خود را به مرحله تست بالینی روی انسان برسانند. اما هنوز تا انجام این آزمایش‌ برای درمان سرطان خون راه درازی پیش رو است.

آووکادوی هاس در درمان و پیش‌گیری از سرطان دهان موثر است

پیش از این دانشمندان دریافته بودند که خوردن نوع خاصی از آووکادو که پوستی تیره‌تر و پر از برآمدگی دارد، می‌تواند مانع تکثیر شدن سلول‌های سرطانی دهان شود و سلول‌های پیشا‌سرطانی را از بین ‌برده یا مانع تبدیل شدن آن‌ها به سلول سرطانی شود.

دکتر «استیون آمبروسیو»، استاد دانشگاه ایالتی اوهایو که روی اثر خنثی‌کننده آووکادو بر سلول‌های سرطانی دهان تحقیق کرده است، پیش‌تر در مقاله‌ای که در سایت دانشگاه ایالتی اوهایو منتشر شده، گفته بود: «آینده علم پزشکی سرشار از بهره گرفتن از میوه‌ها برای درمان بیماری‌ها خواهد بود اما برای الان، همین هم خوب است که بدانیم در آووکادو مواد شیمیایی گیاهی یا فوتوشیمیایی‌هایی وجود دارند که خود به تنهایی می‌توانند به عنوان یک استراتژی درمان سرطان دهان به‌کار روند. ما متوجه شده‌ایم این مواد شیمیایی گیاهی که از آووکادو استخراج می‌شوند، می‌توانند مسیرهای رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی دهان را از طریق افزایش میزان اکسیژن واکنش‌پذیر در سلول تخریب کنند و به مرگ سلول سرطانی و قطع زنجیره بین سلول‌های پیشا‌سرطانی منجر شوند. اما جالب است که این فوتوشیمیایی‌ها برعکس شیمی‌درمانی، با سلول‌های سالم کاری ندارند و اثر مخربی روی بخش‌های سالم بدن نمی‌گذارند.»

آووکادو گران است اما می‌ارزد!

با این‌که اخیرا آووکادو در شمال ایران کاشته می‌شود اما این میوه‌ در ایران گران و تقریبا کم‌یاب است و احتمالا گنجاندن آن به لیست خرید روزانه، برای بسیاری از ما کار دشواری خواهد بود. اما خبر خوب این است که مصرف زیاد آووکادو به دلیل زیاد بودن کالری آن توصیه نمی‌شود و متخصصان تغذیه معتقدند یک پنجم یک آووکادو در روز برای تامین ویتامین‌ها، چربی‌های اشباع‌ نشده و حتی فیبر بدن کافی است. بنابراین، اگر سرطان در خانواده شما ارثی است یا احتمال وقوع آن به دلیل شغل یا سبک زندگی شما برایتان بیشتر است، شاید بد نباشد که آن را جایگزین برخی مواد غذایی مانند گوشت قرمز، خامه، کره و حتی غذاهای حاضری و یخ‌زده کنید.
+8
رأی دهید
-0

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.