این کارشناس هندی افزود: «جهشهایی در سویه هندی وجود دارد که سرعت انتقال آن را افزایش و ویروس را در برابر آنتی بادیهای بدن یا آنتی بایدی که از طریق واکسیناسیون یا از طریق ابتلا به ویروس در بدن ایجاد شدند، مقاوم میکند».
هند روز شنبه برای اولین بار از زمان شیوع این نوع ویروس، اعلام کرد، رکورد تلفات روزانه 4 هزار مورد فوتی و بیش از چهارصد هزار مورد ابتلا ثبت شده است. این درحالی است که کارشناسان معتقدند، اعداد حقیقی از آمار رسمی اعلام شده بسیار بیشتر است.
تجمعات گسترده کانون ویروس کرونا مقام ارشد سازمان جهانی بهداشت با اشاره به اینکه نمیتوان گونه جهش یافته هندی را تنها عامل شیوع گسترده کرونا در این کشور دانست، گفت: «مسئولیت شیوع بیماری به عهده دولت هند است که ظاهرا خیلی زود قوانین قرنطینه و مقررات مبارزه با کرونا را رها کرد و اجازه داد تجمعات گسترده به کانونی برای شیوع بیماری کرونا تبدیل شود.»
او گفت: «در کشوری بزرگ و پر جمعیت مانند هند، شیوع کرونا بدون جلب توجه افراد و بدون بروز عوارض میتواند به صورت گستردهای شیوع پیدا کند».
این کارشناس سازمان جهانی بهداشت، هشدار داد که «مبارزه با شیوع اپیدمی در هند کار بسیار دشواری است، زیرا این اپیدمی در بین هزاران نفر در حال شیوع است لذا متوقف کردن آن کاری بسیار دشوار است».
او همچنین هشدار داد که واکسیناسیون به تنهایی برای مبارزه با ویروس کرونا و کنترل مجدد اوضاع کافی نیست.
ماهها و سالها زمان برای واکسینه او گفت، واکسینه کردن 70 تا 80٪ درصد از جمعیت جهان ماهها و شاید سالها طول بکشد و در شرایط کنونی مقامات هندی باید به اقدامات اجتماعی و مقررات بهداشتی که قبلاً آزمایش خود را در جلوگیری از شیوع همه گیر پس دادهاند، متوسل شوند.
این کارشناس هشدار داد که هرچه ویروس بیشتر تکثیر شود، گسترش و شیوع آن نیز بیشتر و خطر جهش گونههای جدید آن هم بیشتر خواهد بود.
کارشناس سازمان جهانی بهداشت هشدار داد: «جهشهای جدید در صورت تکثیر ممکن است سرانجام در برابر واکسنهایی که اکنون در دسترس داریم، مقاومتر شوند … این یک چالش جهانی و مشکلی برای همه کشورهای است».
گفتنی است که هند، بزرگترین تولید کننده واکسن در جهان است اما این کشور تاکنون تنها 2٪ از 1.3 میلیارد نفر جمعیت خود را واکسینه کرده است.