اتهام رئیس سابق بانک مرکزی ایران : ضایع کردن ۶۰ تُن ذخیره طلا و ۳۰ میلیارد دلار

آقای سیف به مدت ۵ سال از سال ۱۳۹۲ تا تابستان ۱۳۹۷ ریاست بانک مرکزی ایران را عهده دار بودبی بی سی :علی القاصی‌مهر، دادستان عمومی و انقلاب تهران، از صدور کیفرخواست برای ولی‌الله سیف، رئیس سابق بانک مرکزی ایران، خبر داد و گفت او به "تضییع بیش از ۳۰ میلیارد دلار و ۶۰ تن ذخیره طلا" متهم شده است.

به گفته آقای القاصی تضییع این منابع "در نتیجه نقض مقررات و ترک فعل‌ها" بوده است: "بالغ بر ۳۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار و ۷ میلیون و ۶۱۲ هزار ۴۰۳ عدد سکه بهار آزادی که شامل حدود ۶۰ تن از ذخایر طلا می‌شود تضییع شده و برای آن کیفرخواست صادر و پرونده جهت رسیدگی به دادگاه‌های ویژه اخلال در نظام اقتصادی ارسال شده است."

رسانه‌های ایران به نقل از دادستان تهران گزارش داده‌اند که دیشب (سه‌شنبه، ۱۴ اردیبهشت) در جلسه‌ای با حضور رئیس قوه قضائیه، پرونده آقای سیف به دادگاه ویژه رسیدگی به "اخلال در نظام اقتصادی" ارجاع شده است.

آقای سیف پنج سال، از ۱۳۹۲ تا تابستان ۱۳۹۷، ریاست بانک مرکزی ایران را عهده دار بود.

به گفته دادستان تهران، "در سال‌های ۹۵ تا ۹۷"، بانک مرکزی "قوانین مرتبط با نظام ارزی" را نقض کرده، "مداخله ارزی و فروش سکه‌های طلا" را به تصویب شورای پول و اعتبار نرسانده و از "تشکیل بازار واسطه‎گری و دلالی" جلوگیری نکرده است.

شهریور ۹۷ اوج التهاب ارز در آن سال بود که قیمت دلار به ۲۰ هزار تومان هم رسید
شهریور ۹۷ اوج التهاب ارز در آن سال بود که قیمت دلار به ۲۰ هزار تومان هم رسیده بوداین پرونده با عنوان پرونده مدیران سابق بانک مرکزی ایران شناخته می‌شود.

اتهاماتی را که مقام‌های قضایی ایران از زمان رسیدگی به این پرونده متوجه آقای سیف و افراد مرتبط با او کرده‌اند به دوران تلاطم بازار ارز و سکه ایران در اواخر سال ۹۶ و اوایل ۹۷ بازمی‌گردد؛ همان سالی که اجرای سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی آغاز شد.

با اجرای این سیاست، شکاف بین قیمت ارز دولتی و بازار آزاد زیاد شد و عده‌ای را با دسترسی به "رانت" به سود رساند.

قوه قضائیه ایران می‌گوید در پرونده "فساد ارزی" راه طولانی را پیموده تا به رئیس سابق بانک مرکزی رسیده است.

غلامرضا محسنی اژه‌ای، سخنگوی وقت قوه قضائیه ایران، شهریور ۹۷ گفته بود: "ما از افراد پایین‌تر به دانه‌درشت‌ها و به نقطه مرکزی می‌رسیم‌. اکنون ما از طریق دلال‌ها به افراد بالاتر رسیدیم‌ مثلا از دلالی در کف سبزه‌میدان به مظلومین و از وی به عراقچی و از او به سیف می‌رسیم."

وحید مظلومین، معروف به "سلطان سکه"، از افرادی بود که در آبان ۱۳۹۷ اعدام شد و از جمله اتهامات او "قاچاق ارز و سکه" بود؛ هر چند گفته شد در زمان دستگیری، سکه‌ای از او به دست نیامده است.

در پرونده مدیران سابق بانک مرکزی، نام احمد عراقچی، برادرزاده عباس عراقچی و معاون ارزی بانک مرکزی در زمان آقای سیف هم دیده می‌شود. سالار آقاخانی، متهم ردیف اول پرونده تخلفات ارزی، هم عامل بانک مرکزی در توزیع ارز در بازار بود و اکنون "متواری" است.

قوه قضائیه می‌گوید او "بیش از ۱۶۰ میلیون دلار ارز " را "سازمان‌یافته" قاچاق کرده و رشوه هم پرداخته است.

اتهامات این پرونده به مداخله بانک مرکزی در معاملات "بازار فردایی" ارز برمی‌گردد که گفته شده به درخواست دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و دستور حسن روحانی انجام شده بود.
+27
رأی دهید
-7

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۴
    hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

    بابا جان، ضایع نشده، جابجا شده
    0
    22
    ‌چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد

    به قول مموتی : ممه را لولو برد
    1
    21
    ‌چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۴
    grizzly - برلین، آلمان

    کشور وقتی دیکتاتوری اداره بشه و هیچ نهاد مردمی وجود نداشته باشه که نظارت بکنه همین میشه که یک نفر یک رقم نجومی رو یا بالا میکشه یا به باد فنا میده!! هر دم از این باغ بری میرسد تازه تر از تازه تری میرسد، یکی دو ماه دیگه باز یک پرونده جدید رو میشه که فلان کس صدها میلیون دلار اختلاس کرد و متواری شد و یک ماه بعدش باز هم اختلاسی دیگر و دزدی دیگر! تا ابد ادامه دارد این سریال
    1
    24
    ‌چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران

    تمام مسئولان نظام اسلامی(بی شخصیت و خلافکار) در جهت حفظ خامنه ای و بیتش انتخاب میشوند،در نتیجه آزادانه که هر نوع خلافی انجام دهند.آیا مسؤول غیر خلافکار اسلامی کسی دیده است؟!؟
    2
    22
    ‌چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۴
    iransabz - تهران، ایران
    درود،. حیف که از زمان صدر اسلام اینترنت وجود نداشته، همینطور فیلم‌موثقی، وگرنه به دنیا ثابت میشد که اسلام چه دینی بوده و سدان اسلام در آن زمان تا چه حد درست پ راست بوده اند با نه همه و همه فقط تعریف به نفع بوده و هست. از کجا چه معلوم. در حال حاضر شما را به شمارش تعداد مشورهای اسلامی واگذار میکنم. اگر برای ما به زور شمشیر مسلمان شدگان ایرانی، در دنیا یک خدا پ یک قرآن پ یک اسلام‌وجود دارد، چرا در هر مشور مسلمان نشینی، قانونهای وضع شده فرق دارد، مثلا در دبی مغازهذهای ومشروب فروشی هست و میتوانند به غیر مسلمان بفروشند ولی در ایران نه، در دبی زنان توریست و حتی زنان صاحبان دیگر ادیان بدون حجاب میتوانند تردد کنند ولی در ایران خودمان نه. اگر ربا و‌سود پول در حکومت به اصطلاح ظالم پهلوی بد بوده و حرام، پس سود پول و سپرده بانکی های پنج ساله ۱۷ تا ۲۲ درصدی چیست؟. نابود باد حکومت من درآوردی اسلام‌علی چلاق خامنه ای، نابود بار هر چه اسلام من درآوردی. نه به جمهوری ..... پاینده ایران،. زنده باد ایران و ایرانی.
    0
    1
    ‌پنجشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۲:۲۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    احمد قمی - قم، ایران
    وقتی صفره مرتضی علی باز باشه از بیت الا حلال یکی 3000 ملیارد دلار بادلار 1000 تومانی میبره کانادا تا راه قدس از اونجا پیگیر باشه بعدی وبعدی بعدی همه اومدن فقط ببرند وبس
    0
    3
    ‌پنجشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۵:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.