رادیو فردا :جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا، اعلام کرد ناخرسندی و نگرانی پنتاگون از فعالیتهای نیروی دریایی سپاه پاسداران به تهران منتقل شده است.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، روز دوشنبه ۱۳ اردیبهشت، در نشست خبری خود با تأکید بر این که خط ارتباطی کشتی به کشتی میان نیروهای آمریکا و ایران همیشه برقرار است، گفت: «خطر واقعی در چنین مواردی، خطای محاسباتی است.»
به گفته سخنگوی وزارت دفاع آمریکا نیروی دریایی سپاه، نیروی دریایی دولت ایران نیست و ساختار گزارش دادن را مانند نیروی دریایی ایران انجام نمیدهد.
از زمان شروع مذاکرات غیرمستقیم آمریکا با ایران در چارچوب گروه پنج به علاوه یک در وین، دو مورد آزار کشتیهای آمریکایی از سوی قایقهای تندروی سپاه پاسداران منتشر شده است.
جان کربی با اشاره به اینگونه فعالیتهای سپاه پاسداران تأکید کرد که «به وضوح به تهران نگرانی و ناراحتی خود از این مسئله را منتقل کردهایم و به این کار ادامه میدهیم ولی فکر نمیکنم نیاز یا حتی علاقهای به نوعی از ارتباط عملیاتی استراتژیک با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باشد.»
او افزود که «ما کانالهای دپیلماتیک داریم که به شکل مقتضی از آن استفاده میکنیم تا ناخرسندی خود را به تهران منتقل کنیم. البته حضور دیپلماتیک نداریم ولی کانالهای دیپلماتیک در اختیار داریم که از آن استفاده کنیم.»
نیروی دریایی آمریکا روز هفتم اردیبهشت اعلام کرد بار دیگر قایقهای سپاه پاسداران یک شب پیش از آن به یک کشتی این کشور در آبهای خلیج فارس نزدیک شدند که یک کشتی گشتی آمریکا تیرهای اخطار شلیک کرد.
پیش از آن هم، ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکایی گفته بود که یک شناور نیروی دریایی سپاه پاسداران اوایل ماه آوریل به مدت سه ساعت بر سر راه کشتی گشتزنی «مانوموی» قرار گرفته، تا فاصله ۶۴ متری به این کشتی نزدیک شده و آن را وادار به توقف کرد.
بر اساس آن گزارش، کشتیهای آمریکایی برای جلوگیری از برخورد اقدام به انجام مانورهایی کرده، دست به تغییر مسیر زده و اخطارهای متعدد به شناور ایرانی دادهاند.
نیروی دریایی آمریکایی پیش از این، بارها گفته است که اینگونه تحرکات نیروی دریایی سپاه، اقداماتی «ناامن وغیر حرفهای» است و که میتواند «خطر اشتباه محاسباتی و برخورد» را افزایش دهد و با کنوانسیونهای شناختهشده جهانی درباره مقررات بینالمللی اجتناب از برخورد دریایی مغایر است.
نیروی دریایی آمریکا همچنین اعلام کرده است که ورود هر کشتی و شناور به شعاع صد متری ناوهای جنگی این کشور در این منطقه، تهدید تلقی میشود و علیه آن دست به اقدامات «دفاعی قانونی» زده خواهد شد.