دویچه وله :یک مطالعه جدید نشان میدهد مردان با مشکلات خاص خواب، مانند راه رفتن در خواب، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری پارکینسون هستند.
به گزارش "مدیسیننت" محققان آمریکایی دریافتند افرادی که در خواب راه میروند یا دارای اختلال رفتاری سریع حرکت چشم (RBD) هستند، در مقایسه با دیگران بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری پارکینسون قرار دارند.
به گفته محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا وجود پاراسومنیا یا اختلال خواب، مانند راه رفتن در خواب و RBD، میتواند نشانگر تخریب عصبی باشد.
کسانی که از RBD رنج میبرند، رویاهای واضح و غالباً ناخوشایندی را با صداها و حرکات ناگهانی دست و پا انجام میدهند.
محققان با مطالعه بر روی تقریباً ۲۶ هزار مرد میانسال، دریافتند که راه رفتن در خواب خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را ۴ برابر و RBD این خطر را ۶ برابر میکند. وجود هر دو اختلال خواب، خطر ابتلا به پارکینسون را تا ۸ برابر افزایش میدهد.
محققان هشدار میدهند که اینگونه اختلالات خواب نباید نادیده گرفته شوند چون درمان آنها که اغلب نیز موفق است، علاوه بر پارکینسون، خطر ابتلا به اختلالات دیگری از جمله نارکولپسی (حملههای خواب در ساعات بیداری)، اختلال حرکتی دورهای اندام (حرکت غیرطبیعی در خواب یا پرش اندامها در لحظه خوابیدن یا بیدار شدن) و آپنه انسدادی خواب (قطع دورهای تنفس در هنگام خواب) را کاهش میدهد.
بیش از ۱۰ میلیون نفر در سراسر جهان با پارکینسون زندگی میکنند. خطر ابتلا به این عارضه با افزایش سن افزایش مییابد، اما برآورد میشود چهار درصد از افراد مبتلا به پارکینسون قبل از ۵۰ سالگی تشخیص داده میشوند. مردان ۱.۵ برابر بیشتر از زنان در معرض بیماری پارکینسون هستند.
این گزارش به صورت آنلاین در تاریخ ۱۳ آوریل در JAMA Network Open منتشر شده است.
+3
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.