یوتیوب حساب واعظ نیجریه‌ای را به خاطر ادعای «درمان» همجنس‌گرایی معلق کرد

تی بی جاشوا از پر طرفدارترین واعظان آفریقاست و هزاران تن از شخصیت‌های قاره طرفدار او هستندبی بی سی :شبکه اجتماعی یوتیوب حساب تی بی جاشوا، واعظ انجیلی تلویزیونی نیجریه را به علت آنچه نفرت‌پراکنی در سخنانش خوانده، به حالت تعلیق در آورده است.

یک نهاد مدافع اقلیت‌ها پس از برررسی حداقل هفت فیلم از برنامه‌های تلویزیونی این مبلغ دینی گزارش کرده بود او عمدا در موعظه‌هایش برای "درمان" همجنس‌گرایان دعا می‌کند و به این ترتیب، همجنس‌گرایی را نوعی بیماری می‌داند. در نتیجه، از او شکایت کرد.

فیسبوک هم حداقل یک پست‌ توهین‌آمیز او را حذف کرده که در آن زنی دیده می‌شود که جاشوا به او سیلی می‌زند و می‌گوید که با این عمل، در نظر دارد "روح شیطانی" را از بدن او فراری بدهد.

این واعظ گفته است که خواستار تجدید نظر در تصمیم یوتیوب خواهد شد.

تی بی جوشوا یکی از تاثیرگذارترین مبلغان و واعظان مسیحی آفریقاست و شماری از سیاست‌مداران و شخصیت‌های برجسته قاره از جمله شنوندگان و پیروان او هستند.
چرا حساب یوتیوب این روحانی بسته شد؟
نشریه اینترنتی اوپن دموکراسی (Democracy (Open مستقر در بریتانیا هفت فیلم منتشر شده در یوتیوب را بررسی کرد که آقای جاشوا بین سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۲۰ تهیه کرده بود و براساس محتوای آن، شکایتی را به یوتیوب فرستاد.

سخنگوی یوتیوب به اوپن دموکراسی گفته است که این کانال بسته شده زیرا "رویکرد این موسسه مانع از انتشار فیلم‌هایی است که در آنها ادعا می‌شود فردی به خاطر نظرات و علایق و تمایلات شخصی از جمله گرایش جنسی بیمار روانی یا جسمی یا پست‌تر از دیگران است."

در پستی در حساب فیسبوک تو بی جاشوا آمده است: "ما یک رابطه طولانی و مثمر ثمر با یوتیوب داشتیم و معتقدیم که این تصمیم با عجله گرفته شده است."
جاشوا هنگام درمان یک بیمار با دعامحتوای ویدیو چه بود؟
این ویدیو به نسخه به روز شده جلسه دعا برای زنی به نام اوکویه است که برای اولین بار در سال ۲۰۱۸ منتشر شد.

در این فیلم، تی بی جاشوا حداقل شانزده بار به صورت زن سیلی میزند و او را هل می‌دهد در حالیکه می‌گوید: "یک روح خبیت در تو لانه کرده و خودش را به تو پیوند داده و این روح زن است."

در ادامه این ویدیو که بیش از یک و نیم میلیون بار قبل از حذف از یوتیوب دیده شده است این زن دیده می‌شود که در برابر جماعت نمازگزاران می‌گوید که "روح زن" زندگی او را نابود می‌کرد اما بعد از دعای این واعظ، بدنش را ترک کرده و او شفا یافته است.

این زن گفت که دیگر به زنان "علاقه" ندارد و حالا دیگر گرایش او به "مردهاست."
تی بی جوشوا کیست؟
او بنیان‌گذار "کلیسای همه امت‌ها" و یکی از پرطرفدارترین واعظان انجیلی نیجریه است که در مقایسه با بعضی دیگر از واعظان سخنرانی‌های او متین‌تر و ساده‌تر است.

دهها هزار نفر در مراسم وعظ و دعای هفتگی او در لاگوس، بزرگترین شهر نیجریه، شرکت می‌کنند.

آغاز شهرت او به اواخر دهه ۱۹۹۰ برمی‌گردد که دوره ظهور هزاران واعظ و مبلغ دینی بر صفحه تلویزیون‌های جهان بود که در بسیاری از برنامه‌های خود مواردی از معجزه با توسل به دعا را می‌گنجاندند.

تی بی جاشوا غالبا به خاطر اینکه جذابیت همکارانش را در جلسه‌های "رهایی" ندارد مورد تمسخر قرار می‌گرفت. محتوای این جلسه‌ها شبیه عملیات دفع اجنه و جن‌گیری بود.

براساس عقایدی که جاشوا تبلیغ می‌کند، می‌توان انواع بیماری حتی بیماری ایدز را نیز با دعا و ندبه درمان کرد. سخنان او باعث شده است که هزاران نفر در سراسر جهان جذب این نظر شوند.

آقای جاشوا که توسط پیروانش به "پیغمبر" شهرت دارد دارای یک ایستگاه تلویزیونی تبلیغ مسیحیت به نام امانوئل است و غالبا برای ایراد سخنرانی و دعا به نقاط مختلف آفریقا و سایر کشورها از جمله آمریکا، بریتانیا و کشورهای آمریکای لاتین سفر می‌کند.

در سال ۲۰۱۴ ، سقف یکی از کلیساهای وی فرو ریخت که به کشته شدن حداقل ۱۱۶ نفر، از جمله تعدادی از شهروندان آفریقای جنوبی منجر شد.

براساس تحقیقات پلیس، دلیل این حادثه "سهل انگاری مجرمانه" بود اما آقای جاشوا هرگز تحت پیگرد قضایی قرار نگرفت.
آیا این اولین بار است که برنامه او ممنوع می‌شود؟
نه.

در ماه مه سال ۲۰۰۴ ، کمیسیون ملی نظارت بر برنامه‌های تلویزیونی در نیجریه پخش برنامه‌هایی را که حاوی معجزه بود ممنوع کرد مگر اینکه این معجزات به طور مستقل بررسی و صحت آنها تایید شده بودند. برنامه جاشوا از جمله این برنامه‌ها بود.

دلیل این دستور این اتهام بود که در بعضی موارد، آنچه که به عنوان معجزه نشان داده می‌شد در واقع توسط بازیگران به اجرا درآمده بود و واقعیت نداشت.

در پی این دستور، ایستگاه‌های تلویزیونی برای جلوگیری از لغو مجوز یا جریمه شدن از سوی این کمیسیون پخش برنامه‌های موعظه را متوقف کردند.

اما با راه یافتن ماهواره‌ها به خانه‌های مردم نیجریه و ارزان شدن هزینه استفاده از آنها، واعظان برنامه‌های خود را به تلویزیون‌های ماهواره‌ای بردند و همچنان به پخش "معجزات" ادامه دادند.

در حال حاضر، آنان با استفاده از پیشرفته‌ترین تجهیزات تلویزیونی برنامه‌هایشان را تهیه و از شبکه‌های ویژه ماهواره‌ای پخش می‌کنند. اگرچه این کانال‌ها همچنان زیر نظر کمیسیون ملی نظارت هستند اما مقابله با آنها چندان موثر نبوده است.
+8
رأی دهید
-5

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.