اتحادیه اروپا طرح پاسپورت‌های واکسن را اجرایی می‌کند

اتحادیه اروپا قصد دارد تا پایان ماه ژوئن (خرداد) طرح پاسپورت‌های واکسن را در سراسر کشورهای عضو این اتحادیه عملیاتی کند.

دیدیه ریندرز، کمیسر قضایی اروپا، روز سه شنبه ۲۵ فروردین (۱۴ آوریل) به نمایندگان پارلمان اروپا گفت این طرح از ابتدای ماه ژوئن به صورت آزمایشی راه‌اندازی می‌شود و تا ۲۱ همان ماه به صورت کامل اجرایی خواهد شد.

پاسپورت‌های واکسن، که برخلاف نامشان بیشتر شبیه یک گواهینامه رانندگی خواهند بود، قرار است در بدو ورود شهروندان به رستوران‌ها، بارها، فرودگاه‌ها و جشنواره‌ها کنترل شوند.

دیدیه ریندرز به نمایندگان پارلمان اروپا گفت: «این یک اقدام فوری است چرا که ما می‌خواهیم قبل از فرا رسیدن تابستان آماده باشیم. ما قصد داریم کاری کنیم که مقررات تا آخر ماه ژوئن تنظیم و اجرایی شوند.»

پیشتر مخالفت‌هایی با این اقدام اتحادیه اروپا ابراز شده بود و شماری از منتقدان این روش صدور پاسپورت واکسن و کنترل افراد را تبعیض‌آمیز خوانده بودند.

مخالفان می‌گویند چنین روندی مغایر با حقوق بشر است چرا که بین شهروندانی که واکسن زده‌اند و بقیه شهروندان تبعیض قائل می‌شود و نهایتا به نوعی اختلاف طبقاتی و اجتماعی گسترده دامن می‌زند.

کمیسیر قضایی اروپا در این باره گفت: «این کمیسیون بسیار سخت در تلاش واکسینه کردن هرچه گسترده‌تر جمعیت اروپا است تا احتمال بروز تبعیض در خصوص افرادی که هنوز واکسینه نشده‌اند کمتر شود.»

تینکه استریک، نماینده هلند در پارلمان اروپا، به یورونیوز گفت که پاسپورت واکسن کشورهای اتحادیه باید برای جلوگیری از هرگونه تبعیض، باید در کل اتحادیه اروپا مجاز باشند.

آقای استریک افزود: «هنگامی که کشورهای عضو شروع به استفاده از این گواهینامه‌ها در کشورهای خود می‌کنند نباید تبعیضی میان اتباع اتحادیه اروپا و شهروندان خود قائل شوند.»

مقامات اروپایی گفته‌اند این گواهی سبز دیجیتال تنها یک پاسپورت واکسیناسیون ساده نخواهد بود و اطلاعاتی نظیر تاریخچه تست کرونای فرد و همچنین ابتلای او در گذشته را در بر خواهد داشت.

پیشتر کمیسیون اروپا از نهادهای زیرگروه اتحادیه خواسته بود مجوزهای دیجیتال عبور، موسوم به «گواهی سبز» (Green Certificates) را تا پایان ماه مه عملیاتی کند اما در حال حاضر این گزینه از دستور کار کنار گذاشته شده است.

برخی از کشورهای عضو اتحادیه نظیر یونان و اسپانیا که بیشتر به گردشگری وابسته هستند و می‌خواهند روند ورود گردشگران تسریع شود، برای شروع زودتر این طرح تلاش می‌کردند.
+35
رأی دهید
-26

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۱۰۷
    Nakamichi - لندن، انگلستان

    مشکل اینجاست واکسن جلوی ورود این ویروس به بدن رو‌نمیگیره فقط جلوی ایجاد عوارض خطرناکش رو میگیره،و کسی که واکسن زده همچنان میتونه ناقل ویروس به دیگران باشه،و حتی دیگرانی که واکسن زدند ممکن هست جزو اون درصدی باشند که ویروس همچنان روشون خطر ایجاد میکنه و این چرخه ادامه دار هست.تست منفی موثر تر هست اما مشکل تست این هست اولا دقیق نیستند و احتمال خطا بالاست دوم اینکه از نظر زمانی نمیشه به تست اتکا کرد ممکنه کسی تست بده،ده دقیقه بعد مبتلا به ویروس بشه. از اونطرف دیروز نوشته بود هر لحظه داره جهشهای جدید ایجاد میشه ‌و خیلیهاشون ممکنه از واکسنهای فعلی برتر باشند برای مثال نوع برزیلی نسبت به تمام واکسنهای فعلی مقاوم هست. خلاصه وضع عجیبیه،چطور میشه مسی به اتکای واکسن و تست با خیال راحت بره سفر؟
    5
    31
    ‌چهارشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۷
    یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک

    من که صبر میکنم تا خوردنش بیاد، چون از آمپول خداوکیلی خیلی خیلی میترسم.
    33
    13
    ‌چهارشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۸
    فضول میرزا - استکهلم، سوئد

    [::یا فاطمه زهرا - کپنهاگ ، دانمارک::]. من آمپولشو دارم و طوری میزنم که اصلا حس نکنی!.
    3
    34
    ‌چهارشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    عمو سعید - لیورپول، انگلستان
    یا فاطمه زهرا. فاطمه جان قول می دهم‌که علی وار طوری بهت واکسن بزنم که حداقل دو سال هیچ ویروسی بهت اثر نکند .
    1
    19
    ‌چهارشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.