درخواست «وقفه» در واکسیناسیون با واکسن کرونای جانسون و جانسون در آمریکا

بی بی سی :دو نهاد بهداشت و درمان فدرال آمریکا در "نهایت احتیاط" خواستار "وقفه" در واکسیناسیون با واکسن کرونای جانسون و جانسون شده‌اند.

این واکسن که یکی از نادر واکسن‌های تک‌نوبت کروناست در شرکت بلژیکی "یانسن" تولید می‌شود که به شرکت داروسازی آمریکایی جانسون و جانسون تعلق دارد.

به گزارش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، درخواست توقف واکسیناسیون با این واکسن پس از آن مطرح شد که شش زن بین ۱۸ تا ۴۸ سال شش تا شانزده روز بعد از تزریق این واکسن دچار لخته شدن در ورید مغزی شدند. یکی از این زنها درگذشته و حال دیگری وخیم گزارش شده است.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها و سازمان غذا و داروی آمریکا در بیانیه‌ای مشترک "در نهایت احتیاط" خواستار توقف موقت واکسیناسیون با واکسن جانسون و جانسون شدند.

شرکت جانسون و جانسون در بیانیه‌ای گفت: "در حال حاضر هیچ نشانه روشنی بین این شرایط نادر و واکسن کرونای یانسن وجود ندارد."

تاکنون هفت میلیون نفر در آمریکا واکسن جانسون و جانسون زده‌اند و قرار است ۹ میلیون دوز دیگر نیز تزریق شود.
لخته شدن خون در مغز در آمریکا سالانه برای سیصد تا ششصد هزار نفر رخ می‌دهد اما این نوع آن موسوم به ترومبوز (لخته) ورید مغزی بسیار نادر است.

عارضه مشابهی هم پس از تزریق واکسن استرازنکا/آکسفورد گزارش شده است. هر دو واکسن از فناوری مشابه ویروس ناقل با استفاده از نوعی آدنوویروس بهره می‌برند.

هفته پیش کمیسیون مشترک واکسیناسیون و ایمنی‌سازی که به دولت بریتانیا مشورت می‌دهد در "نهایت احتیاط" توصیه کرد به افراد زیر سی سال واکسن استرازنکا تزریق نشود چرا که در هر یک میلیون نفر چهار مورد لخته‌شدن خون گزارش شده است.

هفته گذشته سازمان دارویی اروپا گفته بود لخته شدن در مغز چهار نفر را در آمریکا پس از تزریق واکسن جانسون و جانسون بررسی می‌کند.
آمریکا اولین کشور دنیا بود که واکسن شرکت جانسون و جانسون را تایید کرد.

بر اساس نتایج کارآزمایی‌ها این واکسن در ۸۵ درصد موارد مانع بیماری شدید می‌شود اما در پیشگیری از بیماری با شدت متوسط، ۶۶ درصد موثر بوده است.

در بریتانیا و اتحادیه اروپا از ۳۴ میلیون نفری که واکسن استرازنکا-آکسفورد زده‌اند ۲۲۲ نفر دچار لخته شدن خون شده‌اند. اکثر این موارد در زنان زیر شصت سال و در دو هفته بعد از تزریق بوده است.

با این حال نهادهای مرجع و همچنین متخصصان می‌گویند این عارضه همچنان بسیار نادر است و فواید واکسیناسیون بمراتب بیشتر است.

توقف واکسیناسیون با واکسن جانسون و جانسون لطمه دیگری است به این شرکت که اخیرا به دلیل آلوده شدن واکسن کرونایش مجبور شد بین ۱۳ تا ۱۵ میلیون دوز واکسن را نابود کند.
واکسن استرازنکا
نوع دیگری از واکسن کرونا، آکسفورد-آسترازنکا، نیز که تاکنون به ده ها میلیون نفر در سرتاسر جهان تزریق شده، به موارد بسیار نادری از لخته شدن خون ارتباط داده شده است.

گزارش هایی که در مورد این عوارض منتشر شد، بعض از کشورها را متقاعد کرد تا استفاده از واکسن استرازنکا را تعلیق کنند، گرچه بیشتر آنها مدتی بعد استفاده از این واکسن را از سر گرفتند. در بعضی از کشورها برای تزریق این واکسن حداقل سن توصیه می شود، مثلا در آلمان این واکسن برای ۶۰ سال و بالاتر است.

در بریتانیا گفته شده که برای افراد زیر ۳۰ سال واکسن دیگری جایگزین آسترازنکا می شود.
+1
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۱۰۷
    Nakamichi - لندن، انگلستان
    جالب اینکه تکنولوژی واکسن جانسون اند‌جانسون و آکسفورد/آسترازنکا بسیار شبیه هم هست و هر دو ریسک لختگی خون رو دارند که‌البته در آسترازنکا خیلی رایج تر هست بنظر من از هر دو‌این‌واکسنها باید دوری کرد و فقط در صورت وجود واکسنهای دیگر اقدام به واکسیناسیون کرد.
    0
    1
    ‌چهارشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.