فرانسه به دنبال ممنوع کردن روسری برای دختربچه‌ها

دویچه وله :ده سال پیش فرانسه پوشش برقع در این کشور را ممنوع کرد. سنای فرانسه حالا ممنوعیت پوشش روسری برای دختربچه‌ها را تصویب کرده است. ممنوعیت بورکینی در استخرها هم بخشی از این مصوبه است. تصمیم‌ نهایی اما با مجمع ملی فرانسه است.

یک دهه از ممنوعیت پوشش کامل چهره در فرانسه در اماکن عمومی و ملاعام می‌‌گذرد. اگر مصوبه تازه مجلس سنا از رای اکثریت نمایندگان در مجمع ملی (مجلس شورا) هم برخوردار شود "پوشش اسلامی" در فرانسه مشمول محدودیت‌های تازه‌ای می‌شود.
مجلس سنای فرانسه به ممنوعیت پوشش حجاب توسط دختربچه‌ها و همچنین همراهانشان در گردش‌های دسته‌جمعی مدارس رأی داده است. افزون بر این قرار است که پوشش بورکینی در استخرهای سرپوشیده هم ممنوع شود. این تلاش‌ها اما هنوز تا قانون‌شدن کامل باید از مراحل دیگری هم بگذرند.

فرانسه خود را کشوری سکولار می‌داند که در آن جدایی کامل دین و سیاست حکمرفاست. بر پایه تخمین‌ها در این کشور با ۶۷ میلیون جمعیت تقریبا بین ۵ /۳ تا ۶ میلیون مسلمان زندگی می‌کنند. ممنوعیت پوشش کامل چهره در ملاعام روز ۱۱ آوریل سال ۲۰۱۰ به اجرا درآمد؛ قانونی که در نوع خود در مورد محدود کردن نوع پوشش در میان کشورهای غربی بی‌سابقه بود.
وزیر کشور مخالف قانونی شدن ممنوعیت
تدابیر جدید سنای محافظه‌کار فرانسه در ممنوع کردن حجاب در چارچوب اصلاحاتی در قانون موسوم به "تقویت أصول جمهوری" صورت می‌گیرد؛ قانونی که دولت امانوئل مکرون در واکنش به حملات تروریستی و در مبارزه با اسلام‌گرایی و مقابله با نفرت‌پراکنی در شبکه‌های اجتماعی به آن متوسل شده است.

ژان کاستکس، نخست‌وزیر فرانسه اطمینان داده است که این قانون قانونی بر علیه دین نیست. عفو بین‌الملل اما با توجه به بحث‌های انگ‌زننده در مورد مسلمانان و اسلام در فرانسه، از اعمال تبعیض‌‌آمیز این قانون در این کشور بیم دارد.

تغییرات مورد تأیید سنا در این قانون اما هنوز نهایی نشده و برای قانونی شدن باید به تأیید مجمع ملی فرانسه (مجلس شورا) برسد.

هنوز معلوم نیست که آیا این ممنوعیت تصویب می‌شود یا در مجلس ملی غالبا لیبرال این کشور شکست می‌خورد. ژرالد دارمانین، وزیر کشور فرانسه مخالفت خود با این ممنوعیت را اعلام کرده است.
واکنش‌ها در شبکه‌های اجتماعی
تلاش سنا برای قانونی کردن این ممنوعیت در همین مقطع هم با مخالفت‌های شدید بین‌المللی روبرو شده است. کاربران زیادی با هشتگ #HandsOffMyHijab (دست از سر حجاب من بردارید) در شبکه‌های اجتماعی این تلاش‌ها را زیر سئوال برده‌اند. در میان واکنش‌ها، انتقادهایی هم از آلمان و آمریکا دیده می‌شود.

 ویدیوی یک دختر مسلمان ۱۷ ساله فرانسوی در پلتفرم تیک تاک را (nevtalkspolitics@) که در اعتراض به این تلاش منتشر شده بیش از سه میلیون نفر دیده‌اند.
پیشینه مبارزه با نمادهای مذهبی در فرانسه
کشمکش در مورد حجاب و ممنوعیت آن در فرانسه پیشینه‌ای قدیمی‌تر از ممنوعیت برقع در سال ۲۰۱۰ در این کشور دارد. در سال ۱۹۹۴ قانونی به تصویب رسید که به دانش‌آموزان اجازه می‌داد که نمادهای مذهبی را تنها در صورتی که جلب توجه نکنند، استفاده کنند. ده سال بعد از آن تاریخ، پوشش حجاب (روسری) در مدارس را به کل ممنوع کردند اما کیپا و صلیب را نه. سال ۲۰۱۰ ممنوعیت پوشش کامل چهره در ملاعام به اجرا درآمد. متخلفان از این قانون با جریمه نقدی روبرو می‌شوند. تخلف‌های متعدد خطر اجبار شرکت در کلاس‌های ویژه‌ی شهروندی برای فرد مذبور را به دنبال دارد.

مشخص نیست که این قوانین سختگیرانه واقعا شامل حال چند درصد از زنان مسلمان فرانسوی می‌شود چرا که تنها بخش کوچکی از جامعه زنان مسلمان این کشور از این نوع پوشش‌ها استفاده می‌کنند.
+109
رأی دهید
-4

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۸
    حمید اندیشه - لندن، انگلستان

    واااوووووو!!!!!. چه خوبه که هنوز هم آدمهای منطقی و متفکر و آزاد اندیش پیدا میشن!. جهالت و نادانی نوع رادیکالیزم اسلامی محکوم به شکست است. آقای انگلیس یاد بگیر!؛سکولاریزمت مفت هن نمی ارزه؛بعضی وقتها آدمهایی میبینم که از ترس میخوام سریع از اون دور بشم؛چون هیچ گارانتی نیست که خودشو نترکونه!‌. اولین باری که وارد این مملکت شدم زدم تو سرم؛آدمهایی دیدم که تو خود حوزه و مساجد خودمون اصلا شبیهش وجود نداره؛بعضیاشون ...... :/
    5
    60
    دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    mitra55 - تهران ، ایران

    ای کاش من هم یک فرانسوی بودم . آنجا کجا و اینجا!!! دو کشور با دو قانون کاملا متفاوت بر سرحجاب زنان
    6
    52
    دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    Liberte - ارومیه، ایران
    وقتی انسان مونثی می میره ، خدا ازش نمی پرسه رو سرتو با چیزی می پوشوندی یا نمی پوشوندی ، می پرسه آدم خوبی بودی ، خوبی می کردی یا به کسی بدی نکردی..حالا یک عده زور بگن بپوش یک عده هم زور بگن نپوش. جزء بی حرمتی به حق تعیین سرنوشت وانتخاب سبک زندگی.
    2
    15
    دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    کیانپور - ونکوور، کانادا
    جالب است که دردنیا یک عده می خواهند به زور حجاب بر سر زنان بگذارند و عده ای می خواهند حجاب از سر به زور بردارند. لاییسیته افراطی با اسلام افراطی فرقی ندارد.
    18
    9
    دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۲
    آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان
    [::کیانپور - ونکوور، کانادا::]. آنجا زنی را بزور به زندان می اندازند و اینجا زنی را بزور از زندان در میارن. فرقش از زمین تا آسمونه!
    2
    16
    دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
    [::کیانپور - ونکوور، کانادا::]. پیشنهاد فرانسه افراطی نیست ؛ چرا که کودکان مقدم هستند. تفکر پدر و مادر نباید به یک دختر بچه ۲ساله تحمیل بشه ؛ در سن بلوغ دختر نوجوان میتواند در صورت تمایل حجاب به سر کند . و جامعه موظف به امنیت اوست . مفهوم دمکراسی این نیست که انسانها مجازند هر کاری که خواستند بکنند . خیر جامعه یکسری آزادی ها را از شما میگیرد و بجاش امنیت را تامین میکند . مثلا در پاریس شما آزاد نیستید بدون کلاهخود موتور سواری کنید ؛ حتی اگه طلبه باشید چرا که آسیب ندیدن شما به باور دینی ارجحیت دارد.
    3
    13
    دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۱۰۷
    millionaire - منچستر، انگلستان
    [::کیانپور - ونکوور، کانادا::]. هیچوقت شنیدی یه بی حجاب بزنه تو گوش یه حجابدار که چرا حجاب داری یا تبلیغ و نصیحت کنه ولی حجابدارها و ریشوها فراوان از این کارا کردن ، حجابدار مثل ژن غالب تو زیست شناسی عمل میکنه کم کم دور و بریاش رو مبتلا میکنه ژن سیاهی چشم با ژن آبی هیچ فرقی ظاهرن ندارن ولی بچه ها همه چشم سیاه میشن چون ژن غالبه ، فیلمهای مصری ۶۰ ، ۷۰ سال پیشو ببین ۲٪ هم محجبه تو کشورشون نبود امروزه بیش از ۹۹٪ حجاب دارن ، تو لیبی ۱٪ محجبه یافت نمی‌شد امروزه با رشد سرطانی به ۹۰٪ رسیدن،
    0
    10
    دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ - ۲۳:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    کیانپور - ونکوور، کانادا
    [::kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد::]. [::آلترناتیو - فرانکفورت، آلمان::]. البته من با حجاب اجباری مخالفم. همچنین معتقدم اولین حق یک زن انتخاب نوع لباس پوشیدن اوست. اینکه چه لباسی بپوشد به خود آن زن مربوط است. در مورد کودکان هم اجبار فرایض دینی عملی زشت و خلاف اخلاق است. البته دولت فرانسه آن گونه که آلترناتیو از آلمان گفتند به فکر نجات نیست بلکه اهداف دیگری در سر دارد.
    1
    1
    دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    Chokam - ری، ایران
    ختنه هم مثل عملهای دیگه پولش رو دولت می داد احتمالا آن رو هم بردارند، هر که می خوادپسرش رو ختنه کنه از پول خودش.احتمالا بخاطرعلم هست علم ختنه یا روسری رو تایید نمیکنه برای همین به زور بر می داره،
    0
    1
    دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۳۹
    کیانپور - ونکوور، کانادا
    دوستان عزیز. ما درست است که از اسلام سیاسی و تندروها صربه خوردیم ولی باید حواسمان باشد که فریب این پولپرستها و طماعهای غربی را نخوریم. فراموش نکنیم آنها به فکر ما نیستند. همین فرانسه وقتی ژسکاردستن به قدرت رسید اولین شخصی را که ملاقات کرد شاه ایران بود ولی همین فرانسه خمینی رو پناه داد و به شاه خیانت کرد. فرانسه به ظاهر به فکر مبارزه با افراطگرایی است ولی به کشورهای عربستان کویت و قطر که حامی تفکر وهابیت هستند اسلحه می فروشد. همین مکرون تاکید کرد که در مذاکرات هسته ای با ایران عربستان باید حظور داشته باشد. مراقب باشیم فریب نخوریم.
    0
    1
    ‌سه شنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۳:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.