یورونیوز :آیا کسانی که ژلهای زیبایی تزریق کردهاند، در صورت ابتلا به بیماری کرونا باید نگران عوارض پوستی هم باشند؟ آیا تزریق این گونه ژلها به کسانی که پیشینه ابتلا به کووید ۱۹ دارند، میتواند مشکلساز باشد؟ ارتباط تزریق ژلهای زیبایی با واکسن کرونا چیست و تزریق آن قبل و بعد از دریافت دُزهای اول و دوم واکسن چه حکمی دارد؟
اکنون بیش از یک سال است که به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا، ماسک زدن در فضای عمومی در سرتاسر جهان یا اجباری است یا توصیه میشود. زدن ماسک به ویژه برای مدت طولانی، چه تأثیری بر پوست صورت میگذارد؟
دکتر فریال فانیان، متخصص پوست و مدیر علمی یکی از بزرگترین آزمایشگاههای ژلهای زیبایی در پاریس در گفتگوی اختصاصی با یورونیوز درباره این موضوعات توضیح داده است. آیا در زمان شیوع کرونا میتوان به تزریق ژلهای زیبایی پرداخت؟ دکتر فانیان در پاسخ به این پرسش میگوید: «این چالش بزرگ این روزها هم گریبانگیر پزشکان است و هم گریبانگیر بیماران. آنها با توجه به چیزهایی که شنیده یا دیدهاند، واقعا نمیدانند که آیا هنوز هم میتوانند اقدامات و مداخلات زیبایی را انجام بدهند یا نه.»
فانیان با اشاره به این که دو نوع واکنش در این زمینه مشاهده میشود، این دو مورد را چنین شرح می دهد: «یکی مورد کسانی است که قبل از دوران کرونا، مثلا طی سال گذشته یا سالهای قبل از آن، تزریقات زیبایی انجام دادهاند. البته با توجه به نوع ژلهای زیبایی یا فیلرهایی که زدهاند، فاصله زمانی ماندگاری تأثیر آن متفاوت خواهد بود. بیشترین آمار این ژلها مربوط به ژلهای اسید هیالورونیک است که ماندگاری بیشتر از یک سال ندارد و افراد اگر قبل از این دوران چنین ژلی زدهاند، نباید نگرانی داشته باشند. اگر در طی دوران کرونا تزریق کرده باشند و در حالی که ژل هنوز در بدن آنها باقی مانده، به کووید ۱۹ هم دچار شوند، به دلیل این که واکنشهای ایمنی بدن در طی این بیماری مبالغهآمیز است، ممکن است التهاب، برافروختگی، قرمزی و تورم در ناحیه تزریق مشاهده بشود. البته این مشکلات در اکثر موارد بدون نیاز به درمان برطرف شدهاند و در مواردی هم پزشکان لازم شده که درمانهایی مثل داروهای ضد آلرژی خوراکی، آنتی هیستامین و همین طور کورتونهای خوراکی برای بیمار تجویز کنند. در بیشتر مواقع این درمانها جزو درمانهای خود کووید است.»
این متخصص ژلهای زیبایی در مورد وضعیت دوم میگوید: «حالت دوم مربوط به کسی است که قبلا به بیماری کووید دچار شده و حالا میخواهد تزریق زیبایی انجام بدهد. چنانچه تمام آنزیمهای التهابی به حالت طبیعی برگشته، بیمار روی درمان خاصی نیست و وضعیت بدن نرمال است، چنین فردی میتواند اقدام به تزریق فیلرها و ژلهای زیبایی کند.»
دکتر فانیان در مورد ارتباط تزریق ژلهای زیبایی با واکسن کووید نیز میگوید: «مسئله بعدی که پیش میآید راجع به واکسن است. ما در مورد واکسن چه اقدامی باید بکنیم؟ نکته مهم این است که اگر تزریق ژل از قبل صورت گرفته و فرد الان برای کووید واکسینه میشود، ممکن است که ما باز واکنشهایی را روی محل تزریق ببینیم که البته بستگی به این هم دارد که چه نوع واکسنی تزریق بشود. چون بعضی از واکسنها دُزهای بالاتری دارند و ممکن است واکنشها نسبت به آنها بیشتر باشد. در درجه اول میخواهم خیال دوستان را راحت کنم که شیوع این واکنشها بسیار نادر است، به رغم این که احتمال بروز آن صفر نیست و تاکنون مواردی گزارش شده است. برایتان مثالی میزنم، در مطالعهای که در آمریکا روی ۳۰ هزار و ۴۰۰ بیمار انجام شده، تنها ۴ مورد التهاب گزارش شده که آن هم بیشتر از ۳ تا ۴ روز باقی نمانده و با درمانهای ساده برطرف شدهاند. یعنی هیچ عارضه جدی و ماندگاری وجود نداشته است. ولی نکته مهم آن است که پزشکان بهتر است حداقل سه هفته قبل و سه هفته بعد از تزریق هر دُز واکسن از تزریق ژلهای زیبایی و فیلرها اجتناب کنند. در هر دُز، دُز اول یا دوم، باید این مسئله را رعایت کرده و تزریق نکنند. به این صورت خطر ایجاد التهاب کاهش خواهد یافت.» آیا میان ماسک زدن و کیفیت پوست ارتباطی وجود دارد؟ دکتر فریال فانیان در این زمینه میگوید: «متأسفانه این روزها ما مجبور به نگه داشتن ماسک هستیم و گاهی باید تا چند ساعت در روز آن را روی صورتمان نگه داریم. بعضیها میگویند که ماسک، کیفیت پوستشان را دچار تغییر کرده. این موضوع در مطالعاتی که انجام شده، ثابت شده و دلایل متعددی دارد. این در درجه اول بستگی به جنس ماسکی دارد که ما استفاده میکنیم. خیلی افراد هستند که به جنس ماسک حساسیت دارند و حتما باید ماسکشان را تغییر بدهند. تقریبا الان همه مطلعیم که میزان مصونیتزایی و پیشگیری ماسکهای پارچهای چون به استاندارد نزدیک نیستند، کمتر است و افراد مجبورند که یک ماسک استاندارد را روی ماسک پارچهای استفاده کنند. ماسک دو لایه شاید بعضی وقتها از نظر سطح اکسیژن اذیتکننده باشد و نباید طولانیمدت نگه داشته شوند. ولی حساسیت پوست مسئلهای است که بعضی افراد دارند و با آن دست و پنجه نرم میکنند.»
این کارشناس ژلهای زیبایی در فرانسه میافزاید: «نکته بعدی این است که وقتی ما ماسک میزنیم، اگر قبلش کرمهایی از جمله کرمهای مرطوبکننده یا ضدآفتابها یا هر چیز دیگر استفاده کرده باشیم و حتی خود عرق صورت ما، ماسک روی آن مثل یک پانسمان بسته عمل میکند. ما در مورد جذب پوستی این را میدانیم که ماسکهای بسته، میزان جذب پوستی را ممکن است حتی تا ده برابر افزایش بدهند. یعنی چیزی که قبلا برای شما مشکلی ایجاد نمیکرده، مثل کرمی که میزدید یا شویندههایی که استفاده میکردید، الان با زدن ماسک دارد برای شما مشکل ایجاد میکند.»
وی در توضیح راه چاره برای این مشکل میگوید: «برای این منظور مهمترین چیز این است که تا جایی که میتوانیم به پوستمان استراحت بدهیم. اگر فرصتهایی پیش میآید که کسی پیش ما نیست، بهتر است ماسک را برداریم. نکته مهم آن که کسانی که پوست چرب دارند و بعد از زدن ماسک دچار جوشهای پوستی میشوند، باید در طی روز حد اقل هر دو ساعت یک بار صورتشان را با ماده شوینده تمیز کرده و به این ترتیب از تجمع ترشحات چربی روی پوستشان جلوگیری کنند. یادمان نرود که خیلی از این شویندهها و تمیزکندههای پوست اگر روی جعبهشان "بدون شستشو" نوشته نشده باشد، باید حتما با آب شستشو بشوند. خیلی از این محصولات تونرها هستند یا چیزهایی که به نام آبهای میسلار معروفند. اینها نیاز به شستشو دارند. باید حتما روی جعبه را نگاه کنید، اگر نوشته "بدون شستشو" میتوانید بدون شستن، با مقداری پنبه آغشته به آن ماده، صورتتان را تمیز کنید. در غیر این صورت حتما باید بعد از تمیز کردن، آن ماده را با آب از روی پوستتان پاک کرده و بعد دوباره ماسکتان را استفاده کنید. البته ترجیحا باید ماسک را عوض کرد، چون مواد آلاینده روی ماسک قبلی وجود دارد.»
+21
رأی دهید
-6
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۴۴
پرمیرا - هامبورگ، آلمان
عجب این شامل حال مردم فلاکتبارمان هم میشه؟
2
3
جمعه ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۴
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.