چرا تعداد مبتلایان به کرونا در ایران به پای آمریکا و اروپا نمی‌رسد؟

 تحقیق یک متخصص ایرانی بر روی کیت‌های آزمایش تشخصی ویروس کرونایورونیوز :شمار آمار مبتلایان به ویروس کرونا در ایران طی ۲۴ ساعت گذشته به ۲۰ هزار و ۹۵۴ نفر رسید که بالاترین سطح روزانه از ابتدای شیوع بیماری کووید-۱۹ به شمار می‌رود؛ اما این که این رقم همچنان با رکورد ۳۰۸ هزار نفری آمریکا در هشتم ژانویه گذشته و اوج ۸۸ هزار نفری فرانسه در هفتم نوامبر گذشته فاصله زیادی دارد، می‌تواند نشانه پایین بودن میزان شیوع ویروس در ایران باشد؟

ثبت ۲۰ هزار و ۹۵۴ مبتلای جدید به بیماری کووید-۱۹ در ایران بر پایه انجام ۷۴ هزار و ۴۰۹ تست کرونا یا آزمایش تشخیص این ویروس طی ۲۴ ساعت گذشته بوده است. یعنی با فرض دقت بالای تست‌های تشخیص بیش از ۲۸ درصد افراد مشکوکی که آزمایش شده‌اند، ابتلای قطعی آنها مسلم شده است.

این در شرایطی است که با وجود روند نزولی ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا روز گذشته ابتلای ۶۲ هزار و ۲۸۳ تَن گزارش شد. اما این نتیجه حاصل انجام یک میلیون و ۲۱۳ هزار و ۸۷ تست بوده است. یعنی ۵ درصد آمریکایی‌هایی که دارای علائم بیماری کووید-۱۹ بوده‌اند و تحت تست کرونا قرار گرفته‌اند(با فرض دقت ۱۰۰ درصدی تست)، مبتلای واقعی بوده‌اند.

پس با وجود تعداد تست روزانه پایین‌تر در ایران، حتی با یکسان شدن شدت شیوع، هیچ‌گاه شمار روزانه مبتلایان در ایران به رکوردهای ثبت شده در کشورهای توسعه یافته نزدیک نخواهد شد.

البته لزوما بین تعداد تست و شمار نتایج مثبت رابطه خطی برقرار نیست؛ بدین معنا که اگر تعداد تست‌ها در ایران برای برابری در آمریکا ۱۶.۵ برابر شود، تعداد مبتلایان قطعی نیز به همین نسبت بالا نمی‌رود و به ۳۴۵ هزار نفر نمی‌رسد. ولی در شرایط اوج‌گیری شیوع ویروس، تعداد پایین انجام تست روزانه کرونا(به ویژه با دقت پایین) می‌تواند موجب کم‌شماری و اعلام ارقامی شود که فاصله بیشتری از واقعیت موجود دارد؛ رخدادی که می‌تواند موجب پایین نگاه داشتن کاذب سطح نگرانی عمومی نسبت به شدت شیوع ویروس شود.
در واقع انجام تست بیشتر و فراگیرتر که به معنای افزایش تعداد نمونه آماری مورد بررسی است، داده‌هایی نزدیک‌تر به واقعیت گستردگی شیوع ویروس ارائه می‌دهد. پس اگر شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در کشورهایی همچون آمریکا، فرانسه و بریتانیا چندین برابر ایران است ولی این تعداد بر پایه انجام چند ده برابر تست بیشتر حاصل شده است. بنابراین داده‌های مربوط به شدت شیوع ویروس کرونا با تقریب بالاتری نسبت به واقعیت در اختیار سیاستگذاران این کشورها قرار می‌گیرد و شاید این داده‌ها جامعه را نیز نسبت به لزوم رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی حساس‌تر کند.
+4
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.