اعتراضات آبان سال ۹۸ در پی اعلام تصمیم ناگهانی دولت برای افزایش سهبرابری بهای بنزین در بسیاری از شهرهای ایران روی داد و بهسرعت به اعتراضات عمومی علیه سیاستهای حکومت تبدیل شد.
این اعتراضهای گسترده با سرکوب و کشتار معترضان توسط نیروهای امنیتی مواجه شد. نهادهای امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی همزمان با سرکوبها، شبکه اینترنت را در کشور نیز به طور کامل قطع کردند.
علی شمخانی پیش از این هم مسئولیت قتل معترضان در آبان ۹۸ را متوجه افرادی که به گفته او «معاندین» بودهاند، کرده بود و گفته بود که در این اعتراضها «کشتهسازی» صورت گرفته است، اما در تایید این ادعا هیچ سند و مدرکی ارائه نکرد.
این در حالی است که ویدئوها و عکسهای متعددی از شلیک مستقیم نیروهای امنیتی، نظامی و انتظامی به معترضان وجود دارد.
در جریان سرکوب این اعتراضها، بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز ۱۵۰۰ نفر کشته شدند. سازمان عفو بینالملل اعلام کرده است که تاکنون دستکم ۳۱۱ نفر از معترضانی را که توسط ماموران حکومتی کشته شدهاند شناسایی کرده و احتمال میدهد که تعداد قربانیان بسیار بیشتر باشد.
مقامهای حکومت ایران تاکنون گزارش رسمی در این زمینه ارائه ندادهاند، ولی مجتبی ذوالنور، نماینده مجلس شورای اسلامی، ادعا کرده است که در جریان این اعتراضها «۲۳۰ نفر کشته شدهاند» و از این تعداد، ۵۲ نفر از ماموران حکومت بودهاند و فقط ۱۷۸ نفر از معترضان کشته شدهاند.
آقای صادقی همچنین در بخش دیگری از این ویدئو میگوید که در جلسات کمیسیونهای مجلس از مقامهای مسئول پرسیده شده که «آیا نشانهای از دخالت گروهکهای اپوزیسیون» در اعتراضهای آبان ۹۸ پیدا شده است یا نه و آنها گفتهاند که نشانهای پیدا نشده و معترضان از مردم بودهاند.
او در ادامه با کنایه میگوید در چنین شرایط برخی مسئولان اعلام کردند که «جنگ جهانی» شده است.
اشاره او متوجه اظهارات حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، است که آذرماه سال ۹۸ گفته بود: «جنگی که این روزها در خیابانهای ما آغاز شد، یک سناریوی جهانی بود».
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، نیز مردم معترض در آبان ۹۸ را «اشرار، کینهورزان و انسانهای ناباب» توصیف کرد.
دستگاه قضایی که تاکنون گزارشی درباره تعداد افراد بازداشتشده در این حوادث منتشر نکرده است، کماکان در حال برگزاری دادگاه محاکمه معترضان بازداشتشده در جریان این اعتراضها در شهرهای متعدد ایران است.