دویچه وله :همه واکسنها میتوانند برخی عوارض جانبی و اثرات واکنشی را به همراه داشته باشند و این امر در مورد واکسنهای کووید ۱۹ نیز صادق است. عوارض جانبی پس از واکسن معمولاً خفیف بوده و بدون نیاز به استفاده از دارو به سرعت برطرف میشود.
به گزارش پایگاه خبری کلینیک مایو؛ عوارض جانبی واکسن کووید ۱۹ شامل این موارد است:
قرمزی یا درد در محل تزریق، دردهای عضلانی، خستگی، سردرد و تب یا لرز. برخی فاکتورها ،خطر ابتلا به عوارض جانبی ناشی از واکسن را افزایش میدهد؛ عواملی از جمله؛ بیمار بودن در هنگام دریافت واکسن، داشتن سیستم ایمنی ضعیف یا سرکوبشده، داشتن سابقه فامیلی یا فردی حساسیت به واکسن.
برای برخی از افراد، دوز دوم واکسن باعث واکنش شدیدتر و عوارض جانبی بیشتری نسبت به دوز اول میشود. در آزمایشهای بالینی نیز محققان شاهد این روند بودهاند.
با این حال، پروفسور ملانی سویفت، رئیس گروه کار تخصیص و توزیع واکسن کووید ۱۹ در کلینیک مایو توضیح میدهد که اصلا چرا عوارض جانبی واکسن اتفاق میافتد؟
«دلیل بروز عوارض جانبی این است که سیستم ایمنی بدن شما در حال احیای مجدد و واکنش است. وقتی از خواب بیدار میشوید، نیز همین اتفاق میافتد. در واقع، بسیاری از علائم بیماریها، مانند آنفلوانزا و کووید ۱۹، نه به خاطر عمل مستقیم ویروس، بلکه به دلیل واکنش سیستم ایمنی بدن شما است.»
اما علایم یا عوارض جانبی واکسیناسیون کووید ۱۹ چه مدت میتواند ادامه داشته باشد؟
پروفسور سویفت توضیح میدهد: آزمایشهای بالینی نشان دادهاند که عوارض جانبی واکسن طی حدود ۷۲ ساعت پس از دریافت واکسن برطرف میشوند. حداکثر، این عوارض ممکن است تا یک هفته ادامه داشته باشد. اما عوارض جانبی درازمدت تاکنون در جهان واکسن دیده نشده است.
+8
رأی دهید
-1
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.