خرازی: چین بر حضور نماینده ‌نظام در مذاکرات قرارداد اصرار داشت

رادیو فردا :کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران، از «تاکید» چین بر حضور نماینده‌ای از «نظام» در کنار نمایندگان دولت ایران در روند مذاکرات قرارداد ۲۵ ساله که اخیرا امضا شد خبر داد.

در ادبیات مقامات جمهوری اسلامی، کاربرد کلمه «نظام» می‌تواند اشاره‌ای به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، باشد.

آن ‌طور که روابط عمومی شورای راهبردی روابط خارجی روز پنج‌شنبه، ۱۲ فروردین، به نقل از آقای خرازی گزارش کرده، چین از آن رو بر این امر اصرار داشته که «دولت‌ها در ایران تغییر می‌کنند و در ۲۵ سال آینده ممکن است گرایش‌های سیاسی مختلف، دولت را در اختیار داشته باشند.»

وی اضافه کرد که «دولت چین که برخاسته از یک حزب حاکم و از تداوم و ثبات برخوردار است، تاکید داشت که نماینده‌ای از نظام نیز در این کار دخالت داشته باشد» و به همین دلیل علی لاریجانی به عنوان مشاور رهبر جمهوری اسلامی، تحت عنوان «نماینده نظام» در مذاکرات این سند حضور داشت.

به گفته آقای خرازی، انتخاب علی لاریجانی که رسانه‌های ایران از وی، به عنوان «مسئول پیگیری قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین» نام می‌برند، به منظور «تاکید بر تداوم همکاری» میان دو کشور انجام گرفته است.

محمدجواد ظریف و وانگ یی، وزرای امور خارجه ایران و چین روز شنبه، هفتم فروردین، سند برنامه جامع همکاری بین دو کشور را در تهران امضا کردند.

با آن که این قرارداد از سوی بسیاری از کارشناسان و شهروندان مورد انتقاد قرار گرفته، اما همه مقام‌های جمهوری اسلامی، حتی حسن روحانی و اعضای دولت وی از آن دفاع کرده‌اند.

علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران، در پاسخ به فقدان شفافیت ایران در زمینه مفاد قرارداد گفته که دولت چین «احتمالا به لحاظ برخی ملاحظات مربوط به خود مایل به انتشار این سند نبوده است».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Javad Zarif (@jzarif_ir)


رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران نیز در بخش دیگری از اظهارات خود از منتشر نشدن متن این سند دفاع کرده و گفت: «کشور‌های دیگری نیز هستند که مشابه این سند را با چین امضا کرده‌اند و ابداً آن را منتشر نمی‌کنند، زیرا اسناد همکاری راهبردی مرتبط با امنیت ملی کشورهاست.»

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، نیز در اینستاگرام منتشر نشدن متن این قرارداد را به دلیل «راهبردی» بودن آن امری «معمول» دانسته و در پاسخ به انتقادها نوشته است: «این سند حاوی هیچ عدد و رقمی در خصوص همکاری‌ها اعم از اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، راهبردی یا سرمایه‌گذاری و منابع مالی و پولی نیست.»

همزمان با امضای قرارداد ۲۵ ساله میان ایران و چین، کاربران بسیاری در شبکه‌های اجتماعی از واگذاری امکانات و منابع ایران به چینی‌ها و امکان حضور نیروهای نظامی این کشور در ایران ابراز نگرانی کرده بودند.

سال گذشته روزنامه نیویورک‌ تایمز گزارش داده بود که هدف از سند همکاری ۲۵ ساله، جذب ۴۰۰ میلیارد دلار سرمایه چینی به ایران در مقابل دریافت نفت است، با این حال هنوز هیچ منبع رسمی از مفاد سند همکاری امضا شده میان ایران و چین پرده برنداشته است.

بر اساس آمارهای بین‌المللی، چین از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۰ کمی بیش از دو تریلیون دلار در کشورهای خارجی سرمایه‌گذاری کرده و رقمی که روزنامه نیویورک‌تایمز مطرح کرده قابل توجه است.
+7
رأی دهید
-39

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران
    منظور این هزار پدر انگل اینه که نماینده نظام در مذاکرات بوده و قرارداد قابل نقض نیست! امیدوار به زودی کشورهای پر جمعیت و وسیع که برای جامعه جهانی باعث دردسر میشن (چین روسیه هند و کانادا ) تجزیه بشن. چون به واسطه وسعت و جمعیت پتانسیلهایی پیدا میکنن که باعث زیان به کشورهای دنیا بخصوص کشورهایی با حکومتهای فاسد مثل ایران میشن.
    8
    20
    ‌پنجشنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۲
    paksan - ایران، ایران
    این یعنی حکومت چین به این نتیجه رسیده که دولت یا قوه مجریه در ایران هیچکاره اس و نماینده رهبرش باید باشه چیزی که مردم ایران سالها فهمیدند که دولت و قوه مجریه هیچکاره هستش و انتخاباتشم الکی هستش چون کل کابینه دست عاقاست و رئیس جمهور یک سخنگوی معمولی هیچکاره ای بیش نیست. حالا حیرت انگیزه که چطور بایدن میخواد با رئیس دولتی که هیچ کاره است و همه میدونند مذاکره کنه. متاسفانه بایدن و تیمش کاملا از وضعیت ایران بی اطلاع هستند و باید بفهمند که مذاکره با دولتهای قوه مجریه در ایران وقت تلف کردن هستش چون همه کاره کس دیگه ای هستش و جایگاه و مقام بایدن در حد سخنگو یا هماهنگ کننده امورات داخلی نیست. رئیس جمهور از ایران در حد نخست وزیر هم جایگاه نداره و حتی به اندازه وزیر کشور هم جایگاه نداره یعنی یک واسطه و سخنگو مابین اعضاء دستنشانده رهبر و رهبر هستش که با شو انتخاباتی توسط مردم انتخاب میشوند.
    1
    9
    ‌پنجشنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۱
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۷۶
    hassan5 - تهران، ایران
    من بشخصه از قرار داد ۲۵ ساله متنفرم،سیاست تمام کشورها در طی ۴ سال متحول میشود،مگر میشود طی ۲۵ سال بر اساس نظریه ۲۵ سال قبل زندگی کرد.نظام اسلامی برای بقای خودش هر کاری میکند و براحتی ایران را میفروشد
    3
    11
    ‌پنجشنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۷
    اقای شاکی - برمن، آلمان
    [::amirgheryou - تهران، ایران::]. .. کانادا با 38 ملیون جمعیت چطور پر جمعیت شد برای تو
    5
    8
    ‌پنجشنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    amirgheryou - تهران، ایران
    [::اقای شاکی - برمن، آلمان::]. گفتم وسیع یا پرجمعیت. کانادا وسیعه و شدیدا دنبال جذب سرمایه های فاسد دنیاس. به هیشکی هم نه نمیگه. کانادا کشور خطرناکی برای اموال مردم کشورهای دارای حکومت فاسد هست. همیشه شاهد بودیم از حکومتها و دزدها دفاع کرده و گاهی خیلی سطحی مانور مخالفت با شدیدترین ظلمها مثل زدن هواپیمای اکراینی انجام داده. استرالیا رو هم شاید بشه در بین این چنتا کشور که گفتم گنجوند. روزی جامعه جهانی باید به این نکات فکر کنه. تنها راهش هم سرنگونی همه حکومتها و برداشتن مرزهای سیاسی و ایجاد یک سنای جهانی از انسانهای باشرف و باسواد برای نجات انسانها و حیوانات و کلا طبیعت خواهد بود. در غیر اینصورت کثافت بی انتهایی در انتظار زندگی آدمها و حیوانات و طبیعت هست.
    4
    5
    ‌پنجشنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.