زمین‌لرزه سیاسی در آستانه دیدار تیم‌های ملی‌ فوتبال اسپانیا و کوزوو

تیم ملی فوتبال کوزوو
دویچه وله :در آستانه دیدار تیم‌های اسپانیا و کوزوو در بازی‌های مقدماتی جام جهانی قطر تنش‌ سیاسی کم‌سابقه‌ای بر این دیدار سایه انداخته است. اظهارات سرمربی تیم اسپانیا پیرامون عدم به رسمیت‌شناختن کشور کوزوو منشا این تنش بوده است.

دیدار تیم‌های ملی فوتبال اسپانیا و کوزوو در رقابت‌های انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر فراتر از فقط یک بازی فوتبال است. علت آن، تنش های گسترده دیپلماتیک بین این دو کشور است که به عرصه ورزش بین‌المللی نیز سرایت کرده است.

ماجرای این دعوا از اواسط ماه مارس سال جاری میلادی آغاز شد؛ وقتی که سرمربی تیم ملی فوتبال اسپانیا، لوئیس انریکه، همزمان با انتشار کادر بازیکنان دعوت شده به تیم ملی اسپانیا اعلام کرد این بازیکنان را برای دیدارهای مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ برای دیدار با تیم‌های ملی  یونان، گرجستان و "اقلیم کوزوو" فراخوانده است.

اظهارات سرمربی تیم ملی فوتبال اسپانیا بلافاصله با واکنش صریح فدراسیون فوتبال کوزوو روبرو شد. این نهاد ملی فوتبال کوزوو تاکید کرد که صحبت‌های لوئیس انریکه "تحریک و توهین" به کشور مستقل کوزوو است.

فدراسیون فوتبال کوزوو به طور واضح خاطرنشان کرد که دیدار تیم ملی فوتبال اسپانیا در برابر تیم ملی کوزوو باید با رعایت پروتکل‌های معمول و "با پرچم و سرود ملی" انجام شود، و در غیر این صورت "تیم ملی کوزوو بازی نخواهد کرد."

مقامات فوتبال کوزوو همچنین گفته‌اند که کشور کوزوو و فدراسیون فوتبال این کشور پیرامون "این مسئله مهم کوتاه نخواهند آمد."

پشت‌پرده سیاسی این ماجرا وجود اختلاف دیپلماتیک اساسی میان کشورهای اسپانیا و کوزوو است. دولت اسپانیا کوزوو را پس از جدایی از کشور صربستان در سال ۲۰۰۸، به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت نشناخته است.

علاوه بر چین و روسیه که مهم‌ترین متحدان بین‌المللی کشور صربستان به شمار می‌روند،  پنج کشور از اتحادیه اروپا، از جمله اسپانیا نیز کوزوو را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت نشناخته‌اند.
ریشه تنش
در امتناع مادرید از به رسمیت‌شناختن استقلال کوزوو موضوع تلاش ایالت کاتالونیا برای استقلال و جدایی از کشور اسپانیا نقش اصلی را ایفا می‌کند. استدلال این است که قبول کوزوو به عنوان کشور مستقل مهر تایید زدن بر عادی‌شدن تغییر مرزها در اروپا و خلع سلاح در برابر خواست جدایی‌طلبی ایالت کاتالونیای اسپانیاست.

۴ کشور دیگر اتحادیه اروپا یعنی یونان، رومانی، اسلواکی و جمهوری قبرس که در کنار اسپانیا از به رسمیت شناختن استقلال کوزوو  امتناع می‌کنند نیز اغلب با مشکلات جدایی‌طلبی در چارچوب مرزهای خود مواجه‌اند.

به هر حال هیجان ویژه در چارچوب دیدار تیم‌های ملی فوتبال اسپانیا مقابل تیم ملی کوزوو که شامگاه چهارشنبه، ۳۱ مارس (۱۱ فردوردین)  در شهر سویا در اسپانیا برگزار می‌شود، مشهود خواهد بود. در این دیدار، نتیجه ورزشی بازی فوتبال اهمیت نخست را نخواهد داشت و احتمالا رخدادهای حاشیه‌ای، بیشترین توجه‌ها را به خود جلب خواهند کرد.
+9
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۳
    Zir o Roo - اوترخت، هلند
    بادیدن اسم کوزوو چه قدر خندیدم. ایرانی بازی در حد لالیگا.اسم اون کشور یااقلیم تو فارسی میشه کوسوو ولی چون ملت همیشه در صحنه این کلمه رو جزو کلمات بدمیدونن میگن کوزوو :-)تیم پاناتینایکوس رو هم یادمه میگفتن پاناتینایکو =))ترکیه هم سالهاقبل یه بازیکن داشت به اسم حسن شاش=))ولی پیمان یوسفی وبقیه گزارشگرا میگفتن حسن ساس=))
    4
    7
    ‌چهارشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۹
    آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه
    این کوزوو هم نمونه دیگری از فاجعه دخالت نظامی آمریکاست اینها زمانی که صربها مردم بوسنی را قتل عام می کردند هیچ دخالتی نکردند تا این که هفت سال بعد یک دفعه به این نتیجه رسیدند که جان مسلمانان با ارزشه و از تجزیه طلبان کوزوو حمایت کردند و با بمباران صربها کشور کوزوو را تشکیل دادند البته وجود یک دائم الخمر لایعقل به نام یلتسین به عنوان رئیس جمهور روسیه هم مزید بر علت جسارت ناتو بود چون می دانستند این آدم هیچ دفاعی از متحد تاریخی خود صربستان نمی کند . اما الان دیگه دوران عوض شده روسیه به هیچ وجه اجازه نمی دهد کوزوو وارد سازمان ملل بشود و همیشه آنها را وتو کرده همانطور که چین همواره تایوان را وتو کرده و آمریکا همواره فلسطین را وتو کرده و این کشورها هرگز نمی توانند به سازمام ملل راه پیدا کنند
    0
    1
    ‌پنجشنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۱:۳۷
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.