یورونیوز :یک شرکت آمریکایی سه هفته پیش از آن که اولین موارد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور اعلام شود، متوجه شده بود که این بیماری به آمریکا رسیده است.
شرکت «کینزا هِلت» ۹ سال است که از اطلاعات میلیونها دماسنج متصل به تلفنهای هوشمند بهره میبرد. این فناوری و سامانه هشداردهنده آن میتواند پیش از آنکه بیماریهای عفونی به همهگیری تبدیل شوند به تشخیص آنها کمک قابل توجهی کند.
مسئولان کینزا هنگام آغاز شیوع کووید۱۹ در مارس ۲۰۲۰ مجموعه اطلاعات درباره تب کاربران تبسنجهای خود را با سالهای گذشته مقایسه کردند و پس از کنار گذاشتن اطلاعات مربوط به تب ناشی از سرماخوردگی و آنفولانزای فصلی، با نتیجه شوکهکنندهای روبهرو شدند.
ایندرا سینگ، بنیانگذار این شرکت میگوید: «آنچه در ماه مارس دیدیم سرایت نامعمول بیماری به همهجا بود و واقعا نگران بودیم که کووید۱۹ به همهجای کشور رسیده است.»
مسئولان شرکت کینزا شیوع بیماری را در ایالتهای تگزاس و فلوریدا حدس زده بودند، اما به آنها گفته شد که در اشتباه اند چون ابتلای افراد به این ویروس، در آن زمان، فقط در ایالتهایی نظیر سیاتل و کالیفرنیا تأیید شده بود. اما ۱۸ روز بعد موارد ابتلا به کرونا در تگزاس و فلوریدا نیز تأیید شد. آیا دماسنجهای هوشمند میتوانند جلوی همهگیریها را بگیرند؟ گرچه نظامهای بهداشت اقداماتی نظیر انجام تست، درمان، و قرنطینه بیماران و واکسیناسیون را برای مهار ویروس کرونا انجام دادهاند، اما هشدار اولیه باید نخستین گام باشد.
ایندرا سینگ میگوید: «وقتی فرد به پزشک مراجعه کند دیگر خیلی دیر است.» وی میافزاید: «اگر سیستم هشدار زودهنگامی در کار باشد میشود از همهگیری پیش افتاد.»
مقامات شماری از ایالتهای آمریکا اکنون از اطلاعات کینزا برای کمک به مهار ویروس کرونا استفاده میکنند. این شرکت دماسنجهای هوشمندی با قیمت ۲۵ دلار دارد که تا کنون ۲/۴ میلیون عدد از آنها در سراسر آمریکا به فروش رفته است. تبسنجهای هوشمند کینزاحتی ورزشکاران حرفهای نیز از این دماسنجهای هوشمند استفاده میکنند. مسئولان ان.بی.ای، لیگ ملی بسکتبال آمریکا از این دماسنجها برای مراقبت از ورزشکاران و مربیان در برابر ویروس کرونا بهره میبرند.
شرکت کینزا که از حمایت مالی دولت آمریکا هم بهره میبرد یک چهارم تولیداتش را به رایگان در اختیار افراد محروم و نیز مدارس قرار میدهد تا از بیماریهای همهگیری نظیر آنفولانزا پیشگیری شود.
اپلیکیشن کینزا چیزی بیش از یک دماسنج است. کاربر روی این اپلیکیشن به تعدادی پرسش درباره علائمی که خود دارد پاسخ میدهد و آنگاه اپلیکیشن به او میگوید که آیا لازم است به پزشک مراجعه کند، به اورژانس برود یا در خانه بماند.
چنین امکانی بهویژه کمک بزرگی نیز به والدین میکند چراکه کودکان بیشتر دچار سرماخوردگی یا آنفولانزا میشوند و وقتی والدین میخواهند هرچه زودتر مشکل کودک را بفهمند، این امکان را دارند که با کمک این اپلیکیشن تکلیف خود را درباره بیماری فرزندشان زودتر بدانند.
+7
رأی دهید
-1
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.