فوران آتشفشان وزوو در ایتالیا مشرف به شهر پمپی در سال ۱۸۷۲یورونیوز :نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد ابرهای خاکستر و گاز که در عرض کمتر از چند دقیقه آسمان شهر پمپئی در روم باستان را فرا گرفتهاند، باعث اصلی مرگ ساکنان آن بودهاند.
مطابق این تحقیق، یک ابر غولپیکر از خاکستر و گاز در سال ۷۹ پس از میلاد توسط کوه آتشفشانی وزووس آزاد شده و در حدود ۱۵ دقیقه حدود دو هزار ساکن شهر پمپئی را کشته است. دانشمندان میگویند این افراد بر اثر گدازهها جان خود را از دست ندادهاند، بلکه نخست بر اثر گاز خفه شدهاند و سپس گدازههای آتشفشانی بدن آنها را دفن کرده است به نحوی که بقایای بدن آنان برای حدود دو هزار سال باقی مانده است.
در این مطالعه تیمی از محققان گروه علوم زمین و ژئومحیط زیست دانشگاه باری در ایتالیا، انستیتوی ملی ژئوفیزیک و آتشفشانشناسی این کشور و سازمان زمینشناسی اسکاتلند در ادینبورگ شرکت داشتهاند.
روبرتو ایسایا، محقق ارشد در رصدخانه وزوویوس، میگوید این ابر داغ و کشنده دمایی بیش از ۱۰۰ درجه سانتیگراد داشته است و از دیاکسید کربن، کلریدها، خاکستر و سنگریزههای آتشفشانی تشکیل شده بوده است.
این مطالعه تأیید میکند که ساکنان هیچ راه فراری نداشتهاند و بیشتر کسانی که جان خود را از دست دادهاند در خانهها و تختهای خود یا در خیابانها و میادین شهر خفه شدهاند. مدلسازی انجام شده تخمین میزند خاکستر و ذرات آتشفشانی بین ۱۰ تا ۲۰ دقیقه کل شهر را در برگرفته باشد.
شهر پمپئی در حدود ۶ کیلومتری کوه آتشفشانی وزوو قرار دارد. بقایای شهر پمپیدکتر ایسیا میگوید احتمالاً دهها نفر در اثر باران لاپیلاس، شامل سنگریزههای آتشفشانی، که پس از فوران بر روی پمپئی باریده جان خود را از دست دادهاند. اما اکثر آنها در اثر خفگی کشته شدهاند.
او میافزاید: «این ۱۵ دقیقه درون آن ابر جهنمی تمام نشدنی بوده است. ساکنان نمیتوانستند تصور کنند دارد چه اتفاقی میافتد. در واقع آنها به زمین لرزه عادت داشتند اما فوران را نمیشناختند بنابراین غافلگیر شدند.»
ویرانههای پمپئی امروزه دومین مکان باستانشناسی پر بازدید در ایتالیا است و سال گذشته حدود یک میلیون گردشگر از آن دیدن کردند.
+14
رأی دهید
-0
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.