مشاور نظامی رهبر ایران: حضور فرد نظامی در انتخابات منع قانونی ندارد

حسین دهقان در دولت اول حسن روحانی وزیر دفاع بود و اینک مشاور نظامی آیت الله علی خامنه ای استسرتیپ حسین دهقان، مشاور نظامی آیت‌الله علی خامنه‌ای که برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ اعلام نامزدی کرده می گوید "همانگونه که رای دادن نظامیان، حق شهروندی آنها محسوب می شود، نامزدن شدن فرد نظامی در هر انتخاباتی هم حق شهروندی اوست".

آقای دهقان به خبرگزای ایسنا گفته است "قانون هیچ منعی برای حضور یک فرد نظامی در انتخابات ندارد".

گروهی از سیاستمداران در ایران می‌گویند که حضور نظامیان در انتخابات خلاف وصیت آیت الله خمینی است که گفته بود این گروه نباید وارد رقابت های سیاسی شوند.
دهقان: حضور سازمان‌یافته نظامیان منع شده
آقای دهقان که سرتیپ سپاه پاسدان انقلاب اسلامی است گفته است "آنچه موجب نگرانی داوطلب شدن فرد نظامی در انتخابات می شود و البته من هم این نگرانی را دارم زمانی است که نظامیان سازمان یافته بخواهند یک جایگاه سیاسی را اشغال کنند که شدیدترین نوع آن کودتا و در حداقل ترین سطح روی کارآمدن یک نظامی به کمک سایر نظامیان است که هر دو حالت مذموم و غیرقابل قبول است و قطعا من چنین وضعیتی را تایید نمی کنم".

او گفته است در ایران "نه می توان کودتا کرد و نه شرایط کشور به گونه‌ای است که نظامیان سایرین را کنار بگذارند و فرد منتخب خود را جایگزین کنند".
سعید محمد دیگر سرتیپ سپاه پاسداران است که برای انتخابات سال آینده اعلام نامزدی کرده استبی بی سی :آقای دهقان پاییز سال جاری اعلام کرد که نامزد انتخابات ریاست جمهوری می شود و "با قدرت" برای "نجات مردم از وضعیت فعلی" خواهد آمد.

به غیر از او، سرتیپ سعید محمد فرمانده پیشین قرارگاه اقتصادی سپاه پاسداران موسوم به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا هم اعلام نامزدی کرده است.

پیش از این سرتیپ اسماعیل کوثری، مشاور فرمانده کل سپاه، از امکان به ریاست‌جمهوری رسیدن یکی از اعضای این نیروی نظامی دفاع کرده و گفته بود نباید با استفاده از واژه نظامی "مردم را ترساند".

سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران قرار است ۲۸ خرداد سال آینده برگزار شود و طی آن جانشین حسن روحانی که به مدت هشت سال رئیس جمهور ایران بود، تعیین شود.

مطابق قوانین ایران وزارت کشور مجری انتخابات ریاست جمهوری است و شورای نگهبان بر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نظارت می‌کند. تعیین زمان برگزاری انتخابات، مشخص کردن نامزدهای نهایی از طریق بررسی صلاحیت داوطلبان نامزدی انتخابات ریاست جمهوری و سرانجام تایید نتایج انتخابات، در اختیار شورای نگهبان است.

رئیس جمهور بعدی که قرار است در سال ۱۴۰۰ انتخاب شود، پس از ابوالحسن بنی صدر، محمدعلی رجایی، آیت الله علی خامنه‌ای، اکبر هاشمی رفسنجانی، محمد خاتمی، محمود احمدی نژاد و حسن روحانی، هشتمین فردی است که در تاریخ ایران به منصب ریاست جمهوری می‌رسد.
+5
رأی دهید
-43

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۰
    kakolzari - لندن، انگلستان
    شما فقط بفرمایید چه کاری باقی مانده که برای سپاه منع قانونی داشته باشد؟
    0
    7
    ‌سه شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۶
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۵۷
    دوستدار - استهکلم، سوئد
    خامنه ای میخواهد ریس جمهور هم یکی از افراد سپاه پاسداران باشد تا کشور ایران به کلی تحت فرمانروایی خامنه ای و نظامیها باشد .
    0
    9
    ‌سه شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۲
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۶۵
    بینوایان1 - دوسلدورف، آلمان
    اینارو باید درو کرد با حرف و بحث اینا کنار نمیروند تنها ره رهایی حمله مسلحانه است و بس
    0
    2
    ‌سه شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.