العربیه :نمایندگان مجلس ایران در جلسه شنبه 16اسفند 99 در مصوبهای مقرر کردند 10درصد افزایش حق الامتیاز و حق السهم دولت از اپراتورهای ارائه دهنده خدمات مخابراتی، صرف «مقابله با تهدیدات اینترنت ماهوارهای» شود.
اینترنت ماهوارهای میتواند اختلال در اینترنت و فیلترینگ شبکههای اجتماعی که در چند سال اخیر و با گسترش اعتراضات عمومی و ظهور پدیده «شهروند خبرنگار» به رویهای معمول در ایران تبدیل شده را بیاثر کند.
اقدام مقامات ایرانی در قطع کامل اینترنت در کل کشور طی اعتراضات آبان 98 و اخیرا اختلال در خدمات ایننترنتی در استان سیستان و بلوچستان در پی کشتار سوختبران بلوچ، دفتر حقوق بشر رسازمان ملل متحد را نیز وادار به واکنش کرد.
پیش از این، طرح ایده اینترنت ماهوارهای سبب شده بود تا در 26 بهمن 99 ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر «شورای عالی فضای مجازی» در ایران، از تشکیل کارگروهی برای «مواجهه با خدمات اینترنت ماهوارهای» در «مرکز ملی فضای مجازی» خبر بدهد.
فیروزآبادی نسبت به اینکه استفاده از اینترنت ماهوارهای در ایران ممکن است حاکمیت جمهوری اسلامی بر فضای مجازی را متزلزل کند اظهار نگرانی کرد و گفته بود: برای آنکه با ورود این فناوری حکمرانی فضای مجازی خدشه دار نشود باید تدابیری صورت داد».
او تاکید کرده بود: «ما مواجه هستیم با این موضوع که منظومههای ماهوارهای در حال آمدن هستند و با آمدن آن، ممکن است که به یکباره کل شبکه ملی اطلاعات زیر سوال برود. اگر شبکه ملی اطلاعات نتواند خدمات بهتر ارائه دهد عملاً شبکه ملی تحت الشعاع شبکههای جهانی اینترنت ماهوارهای که عمدتاً هم آمریکایی هستند قرار خواهد گرفت».
گفتنی است ایلان ماسک مدیر عامل شرکت اسپیسایکس پیشتر اعلام کرده که تا پایان سال جاری میلادی سرعت اینترنت ماهوارهای این شرکت به 300مگابیت در ثانیه خواهد رسید. این شرکت در حال ارسال ماهواره به فضا برای پروژه اینترنت ماهوارهای است. تعداد نهایی ماهوارههای این پروژه 12هزار عدد است که هم اکنون بیش از هزار ماهواره در مدار زمین قرار گرفتهاند.