بلندترین درختان جهان در کجا قرار دارند و چرا دارای اهمیت هستند؟

یورونیوز :درختان سکویا (سرخ‌چوب) کالیفرنیا از بلندترین و قدیمی‌ترین درختان روی زمین هستند. تخمین دقیق جزییات اندازه آن‌ها یکی از دشوارترین کارها است.

تا همین اواخر، تنها راه برای اندازه‌گیری این درختان، بالا رفتن از آن‌ها، استفاده تقریبی از قطر تنه آن‌ها و یا قطع کردن آن‌ها بود. اما این روش‌ها قابل اعتماد نیستند و می‌توانند خطای زیادی داشته باشند.

اکنون دانشمندان کالج لندن و دانشگاه مریلند آمریکا روشی را برای محاسبه کل جرم درختان با استفاده از لیزر ابداع کرده‌اند. روش جدید این امکان را به محققان داده است تا «بینش بی‌سابقه‌ای» درباره ساختار سه‌بعدی درختان سکویای غول‌پیکر به دست آورند.

در میان درختانی که با این روش بررسی شده‌اند، درخت کلنل آرمسترانگ، ۸۸ متر ارتفاع دارد. این درخت در زیستگاه طبیعی آرمسترانگ ردوودز در کالیفرنیا قرار دارد و قدمت آن بیش از ۱۴۰۰ سال تخمین زده می‌شود.

تحقیقات نشان داده است «کلنل آرمسترانگ» احتمالا حدود ۱۱۰ تن وزن دارد. محققان پی بردند که این درختان غول‌پیکر می‌توانند ۳۰ درصد بزرگتر از آنچه تصور می‌شد باشند.

نتایج این تحقیقات می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا میزان کربنی که درختان جذب می‌کنند و چگونگی واکنش آن به تغییرات آب و هوایی را تخمین بزنند.

پروفسور مات دیزنی، یکی از نویسندگان این تحقیق می‌گوید: «سوالات اصلی درباره علم آب و هوا در پاسخ به افزایش سطح دی‌اکسیدکربن این است که در کجا باید درختان بیشتری کاشته شود و چگونه می‌توان از جنگل‌های موجود به بهترین شکل محافظت کرد.»

وی افزود: «برای پاسخ به این سوالات، دانشمندان ابتدا نیاز دارند بفهمند که چه میزان کربن در گونه‌های مختلف درختان ذخیره شده است.»

دانشمندان ناسا از این تحقیقات زمینی برای آزمایش و بهبود فناوری مشابه نقشه برداری جنگل‌ها از فضا استفاده کرده‌اند.

پروژه تحقیقات پویایی اکوسیستم جهانی آن‌ها معروف به GEDI اطلاعاتی درباره نقش درختان در چرخه کربن جهانی ارائه می‌دهد. آن‌ها از فناوری پیشرفته لیزر موجود در ایستگاه فضایی بین‌المللی برای ساخت نقشه‌های سه بعدی دقیق از جنگل‌های زمین استفاده می‌کنند.

این ماموریت نخستین مجموعه داده‌های خود را در ژانویه امسال ارائه کرد تا دانشمندان حوزه محیط زیست بتوانند درک بهتری از نحوه ذخیره و آزادسازی کربن درختان در سراسر جهان داشته باشند.
+7
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۲
    rahjoo - مازندران، ایران
    وقتی تو جنگل میری صدا تا دهها برابر انعکاس بیشتری پیدا می کنه.حالا انسان یکجا نشین شد آفتابه گرفت رو کره زمین.بتن ساخت و همه اونچه که طبیعی بود رو نابود کرد.به امید انقراض هر چه سریع تر نوع زیاده خواه بشر.
    0
    2
    شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۵:۱۳
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    freydun2500 - نامکاری، آلمان
    طبیعت تصمیم دارد خود راسا اقدام کند.یکی دوتا ویروس دیگر بیاید خطرناکترین ویروس یعنی انسان را متوقف میکند.
    0
    2
    شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۵:۴۴
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.