ماجرای بوئینگ ارمنستانی که در آسمان ایران «ناپدید شد»، چیست؟

رادیو فردا :محمد حسن ذیبخش،‌ سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری ایران تأیید کرده که یک فروند هواپیمای ارمنی که پیش از این گزارش‌هایی در رسانه‌های ارمنستانی درباره ربوده شدن یا ناپدید شدن آن در آسمان ایران منتشر شده بود، «اوایل اسفندماه امسال» در فرودگاه مهرآباد به زمین نشسته است.

او گفته است این هواپیما «بنا به درخواست خلبان مبنی بر بروز نقص فنی در فرودگاه مهرآباد به زمین نشست» و «در حال حاضر گروه فنی شرکت هواپیمایی ارمنستانی در حال رفع نقص این هواپیما در مهرآباد هستند».

رادیو فردا نیز دو تصویر اختصاصی دریافت کرده که نشان می‌دهد هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ خطوط هوایی فلای آرمینا، از دو روز پیش در ایستگاه ۱۰۰ توقفگاه شرقی فرودگاه مهرآباد پارک شده است.

بر اساس اطلاعات موجود، شرکت فلای آرمنیا دو هواپیمای بوئینگ با علامت ثبت EK-FAA و EK-FAA در اختیار دارد دارد که تصاویر دریافتی رادیو فردا مربوط به هواپیمای بوئینگ با علامت ثبت EK-FAA است.
تصویر دیگری از هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ در فرودگاه مهرآبادوب سایت Simple Flying در گزارشی درباره ماجرای این هواپیما نوشته است که هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ قبلاً برای هواپیمایی گت‌جت ایرلاینز کار می‌کرد و ابتدا قرار بود برای تعمیر و نگهداری به اوکراین برود.

بر اساس این گزارش، این هواپیما روز یک اسفند از فرودگاهی در شهر تالین در کشور استونی پرواز کرد تا به فرودگاه فرودگاه هاستومل اوکراین برود.

این پرواز اما انجام نشد و هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ به وارنای بلغارستان رفت. هواپیما روز دوم اسفند ساعت ۹ صبح به وقت محلی بلغارستان را ترک کرد و همان روز ۱۱:۴۳ دقیقه به وقت گرینویچ وارد آسمان ایران شد.

سه روز پس از این ماجرا، در حالی که برخی گزار‌ش‌ها درباره هواپیماربایی منتشر شده بود، هاکوب تاچاگاریان که به عنوان مقام سابق دولتی معرفی شده، با رد گزارش‌ رسانه‌های ارمنی درباره ربوده شدن این هواپیما، به خبرگزاری «آرمن پرس» گفته است که این هواپیما قرار بوده است که برای تعمیرات به امارات برود ولی به علت مشکلات فنی در تهران فرود آمده است.

در یک تحلیل دیگر، سورن سارگسیان تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، در گفت‌وگو با وب‌سایت ارمنی «پان ارمنین» با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه ایران، گفته است که این هوایپما توسط شرکت فلای ارمنیا به ایران فروخته شده و عمداً در تهران فرود آمده است.

چنینی تحلیلی با توجه به سوابق شرکت‌های ارمنی در کمک به دور زدن تحریم‌ها مورد توجه قرار گرفته است.

سال ۸۷ یک شرکت انگلیسی با کمک یک شرکت صوری هواپیمایی که در ارمنستان تاسیس شده بود، اقدام به فروش چند هواپیما به شرکت هواپیمایی ماهان کرد.

دولت آمریکا از سال ۹۰، شرکت‌های هواپیمایی ایران‌ایر و ماهان را به دلیل حمل تجهیزات و نیروهای نظامی به سوریه و همکاری به نیروی قدس سپاه تحریم کرده است.

ایالات متحده همچنین در طول ده سال گذشته، مجازات و تحریم‌های متعددی علیه شرکت‌هایی در سوریه، ارمنستان، ترکیه، عراق، قرقیزستان و امارات که به این دو شرکت برای دور زدن تحریم‌ها و خرید هواپیما یا قطعات هواپیما کمک می‌کردند، اعمال کرده است.

دولت آمریکا می‌گوید در طول سال‌های ۹۷ و ۹۸،‌ آمریکا موفق به کشف ده شرکت بین‌المللی در تایوان، مالزی، ارمنستان و ... شده است که به شرکت ماهان خدمات و تجهیزات ارائه کرده‌اند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا، مرداد سال گذشته نیز با انتشار گزارشی در سایت رسمی خود به خارجی‌ها و شهروندان آمریکایی هشدار داد که هرگونه همکاری با شرکت‌های هواپیمایی ایران می‌تواند تحریم، تنبیه، عواقب کیفری و جزایی در پی داشته باشد.

خبر شروع فعالیت شرکت هواپیمایی فلای ارمنیا در کشور ارمنستان اوایل تیرماه امسال در رسانه‌های این کشور منتشر شده است.

در اطلاعیه شروع به فعالیت این شرکت آمده است که مدیران و کارشناسان این شرکت سابقه فعالیت در شرکت هواپیمایی لوفت‌ هانزا دارند و مقصد پروازهای این شرکت روسیه، خاورمیانه و اروپاست.

در روزهای اخیر احتمال ورود شرکت کاسپین به این ماجرا برای در اختیار گرفتن این هواپیما گزارش شده است ولی به گفته یک منبع مطلع، هواپیمایی ساها و معراج که مانند کاسپین متعلق به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی هستند نیز برای در اختیار داشتن این هواپیما ابراز تمایل کرده‌اند.
+13
رأی دهید
-3

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۴۶
    فیل دانا - سیدنی ، استرالیا

    باز هم خوش شانس بودید که پیدا شده. تو ایران خیلی چیزها گم میشه و دیگه پیدا نمیشه مثل دکل نفت و...
    2
    37
    ‌پنجشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۰
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۵
    danyou - تل آویو، اسرائیل
    بنده خلبان هستم و اعلام می‌کنم دو هواپیما با یک علامت ثبت امکان نداره. "شرکت فلای آرمنیا دو هواپیمای بوئینگ با علامت ثبت "EK-FAA و EK-FAA" در اختیار دارد دارد ."
    2
    11
    جمعه ۱۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۴:۳۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.