نسل جدید خالکوبی‌ها؛ هوشمند و درخشان

ایندیپندنت فارسی :محققان روشی برای کوبیدن «خال‌های هوش‌مند» و نورافشان روی پوست ابداع کردند.

به گزارش ایندیپندنت، در این ‌خال‌کوبی‌ها از همان فناوری نورافشانی به کار رفته در دستگاه‌هایی مانند تلویزیون و نمایشگر تلفن همراه هوشمند استفاده شده است.

این روش با خالکوبی‌های موقت فرقی ندارد یعنی ابتدا آن را روی کاغذ اجرا می‌کنند سپس به پوست بدن انتقال می‌دهند.

برای مثال با استفاده از این فناوری وقتی که خال روی پوست ورزشکار شروع به نورافشانی کند، درمی‌یابد که وقت نوشیدن آب است یا اگر پوست دچار آفتاب‌سوختگی شود این خال هوشمند به نشانه هشدار شروع به نورافشانی می‌کند. این خالکوبی را روی اشیا هم می‌توان انجام داد مثلاً می‌توان به این روش روی بسته‌های مواد غذایی انگ‌هایی حک کرد که پس از انقضای تاریخ مصرف آن‌ها نورافشانی کنند.

البته خال نورافشان فقط مصرف‌های کاربردی ندارد و برای زیباسازی هم به کار می‌رود.

فرانکو کاچیالی محقق دانشگاه کالج لندن می‌گوید: «برای نخستین بار از دیودهای نورافشان قابل خال‌کوبی رونمایی کردیم که خیلی ارزان و قابل استفاده در مقیاس وسیع هستند و می‌توان آن‌ها را با سایر روش‌های خالکوبی الکترونیکی تلفیق کرد تا در گستره وسیعی از کاربردها به کار گرفت.

برای مثال کاربرد آن در صنعت زیباسازی، نقش زدن خال‌های نورافشان روی ناخن است. در ورزش هم می‌توان آن را در کنار حسگر عرق برای اعلام افت آب بدن ورزشکار به کار گرفت.»

در بخش درمان هم می‌توان چنین خال‌هایی روی بدن بیمار نقش زد تا اگر شرایط وی تغییر کرد با نورافشانی خبر بدهد یا در کنار روش‌های درمانی نورسنجشی برای مقابله با یاخته‌های سرطانی به کار رود.

«در گام نخست در حال بررسی اثباتی این روش هستیم. محفظه‌بندی هر چه بیشتر دیودهای نورافشان به منظور آن که زود در معرض هوا خراب نشوند و یک‌پارچه‌سازی این افزاره با باتری یا ابرخازن‌ها نیز از جمله چالش‌های بعدی است.»

استاد کاچیالی سرپرست تحقیقی است که یافته‌های آن در مجله مواد الکترونیکی پیشرفته چاپ شده است.

این نخستین بار نیست که مهندسان فناوری جدیدی برای خالکوبی می‌سازند.

ویرجیلیو ماتولی نویسنده اصلی این مقاله و پژوهشگر موسسه فناوری ایتالیا می‌گوید: «پیش از این در موسسه فناوری ایتالیا الکترودهایی را ابداع کرده بودیم که قابل خالکوبی روی پوست و استفاده در آزمایش‌های تشخیصی مثل الکتروقلب‌نگاری است.

کم‌هزینه بودن، آسانی کاربرد و شست‌وشوپذیری آسان با آب و صابون از مزیت‌های این فناوری است.»

در این پژوهش جدید، محققان افزاره‌هایی با دیود نورافشان ساخته‌اند که ضخامت‌شان فقط ۲.۳ میکرومتر یعنی کمتر از یک‌چهارصدم میلی‌متر یا یک‌سوم طول یاخته‌های خون است.

دراین افزاره پلیمرهای برق‌درخشی را که با اعمال میدان الکتریکی نورافشانی می‌کنند روی لایه‌ای عایق و کاغذ استاندارد خالکوبی قرار داده‌اند
+4
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.