مطرح شدن دوباره امنیت گذرگاه‌های دریایی در پی بروز تنش با ایران

العربیه :هدف قرار گرفتن یک کشتی در دریای عمان در چند روز پیش در کنار چندین اتهام قبلی به ایران در مورد ضربه زدن به ایمنی ناوبری دریایی، بار دیگر موضوع امنیت خطوط دریایی را به شکلی جدی به پیش کشیده است.

هدف قرار دادن کشتی غول پیکر «ام وی هلیوس» در حالی رخ داد که تنش‌های شدیدی میان ایالات متحده و ایران بر سر برجام پس از آن بالا گرفت که تهران تلاش کرد، دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا را زیر فشار بگذارد تا منافع حاصل از این توافق با قدرت‌های جهانی را احیا کند که ترامپ چند سال پیش به شکل یک جانبه، از آن خارج شده بود.
حمله به تلافی
اگرچه علت انفجار این کشتی اسرائییل هنوز روشن نشده، اما روزنامه ایران «کیهان» ، نزدیک به علی خامنه ای رهبر نظام، در سرمقاله یکشنبه 28 فوریه عنوان ساخت که «شرارت در سوریه و عراق پاسخش را در یمن و دریای عمان گرفت» که منظور، حملات هوایی آمریکا است که شبه نظامیان عراقی در سوریه را هدف قرار داد.

در این سرمقاله آمده است که این کشتی ماموریت جاسوسی در منطقه را داشته، بدون این که هیچ دلیلی بر این مدعا را مطرح سازد.
آبراه اصلی نفت
به گفته مقامات دفاعی آمریکا به آسوشیتدپرس، این کشتی روز جمعه 26 فوریه هدف انفجار قرار گرفت که منجر به ایجاد دو حفره در بدنه، در بالای خط تماس کشتی با آب شد.

این انفجار یادآور مجموعه‌ای از حملات به نفت‌کش‌های خارجی در سال 2019 است که نیروی دریایی ایالات متحده، ایران را مسئول این حوادث خواند، در حالی که این کشور، ایفای هرگونه نقش در این حملات مشکوک را انکار کرد که در نزدیکی تنگه هرمز رخ دادند که، آبراه بزرگ نفتی به شمار می‌آید.

واشنگتن و چندین کشور منطقه، مدت‌هاست که ایران را به تهدید امنیت ناوبری دریایی جهانی، از طریق تحرکات سپاه پاسداران و قایق‌های آن و همچنین برخی از شبه نظامیان منطقه، متهم می‌کنند.

شایان ذکر است که سپاه پاسداران پیشتر، کشتی‌های در حال تردد در منطقه را توقیف کرده بود که آخرین آن‌ها، کشتی متعلق به کره جنوبی است.
+6
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.